Water Planet i bilder

Jag, Hasan och Alex åkte till Water Planet som ligger ca 3,5 mil utanför Alanya mot Antalya hållet. Med oss hade vi Ferhat som lekledare. Han är en gammal vän till Hasan. Jobbade för Hasan för många år sedan sen flyttade han till Finland men är tillbaka i Alanya och jobbar för oss denna säsongen och ev stannar han. Han och Alex har så roligt ihop och dom var igång hela tiden under dessa 5 timmar vi var där.

Titta!! Vem som förutom Alex fastnade på bild.

Lite badbus med baba blev det också.

Alex och Ferhat sitter och filosoferar om livet

Samtidigt som en bungyjump hoppare far ner

och ner och upp och ner och upp och ner…

Mycket vatten finns på Water Planet men också mycket grönt. Omgivningen på området är jätte fin…

Ganska soft att ligga i en svalkande pool när termometern visar +36 i skuggan och samtidigt titta på snön som fortfarande ligger kvar i bergen.

Här ser man snön på bergen långt bort.

Rutschkanor i mängder

Området är stort så det är en bit att gå mellan alla rutschkanor och annat. Solsängar finns lite här och var på gräsmattor och under skuggande träd likaså restauranger och glasskiosker.

När vi var här sist ett år i augusti var det knökat med folk på denna restaurangen. Ja överallt var det knökat. Idag var det inte så mycket folk där. Söndag så det var mest turkar där och bara lite turister. Turisterna kommer när skolorna runt om i Europa slutat så det är en bra tid att åka hit nu så man slipper värsta trängseln och köerna.

Havet skymtar man mellan träden

Barnavdelningen är jätte fin.

Vågpoolen

Man kan åka rafting

Vi lär inte ha några problem att somna ikväll efter denna dan.

Att gå in på Water Planet kostar 45 lira/vuxen, barn gratis men fråga mig inte till vilken ålder för det stod inte på skylten. Han man en gubbe som jag har som har en travel agency då kostar det gratis att gå in. Man får inte ta med mat eller dryck in utan allt måste köpas där. Man får ett kort när man går in som man kan fylla på pengar på och sen handla överallt med. Finns pengar kvar på kortet när man ska åka hem lämnar man bara in kortet på stället man fyllde på så får man tillbaka resten. Öppettiderna är 10-17.30 alla dagar.

(Aqua Park, det lilla inne i Alanya kostar 20 lira/vuxen, 12 lira för barn mellan 7-12 år och gratis för barn under 7 år. Samma gäller där med mat och dryck. Inte tillåtet att ta med in, man får ett kort att fylla på pengar på och betala med. Aqua Park här i Alanya är ok men jag rekommenderar helt klart det stora Water Planet. )

This entry was posted in Strandliv/Poolbad/Lek & Bus, Utflykter stora som små. Bookmark the permalink.

12 Responses to Water Planet i bilder

 1. carola says:

  måste helt enkelt provas!!!!

 2. Hej! Vilken underbar dag ni verkar ha haft! Kram på er

 3. Maria Settergren says:

  Klart att du ska gå in gratis! Inte bara för att ni har en travel agency, utan för att DU gör så bra reklam med alla dina fina bilder. Ja, du borde ha rejält betalt.

 4. Fia says:

  Ljuvliga bilder 🙂 minns att jag frågade dig en gång om nån vattenpark att åka till och jag tror du föreslog denna. Den måste vi åka till och trängas med andra turister. Fast hur tar man sig dit? Taxi?

  • Sand mellan tårna says:

   Du kan maila mig och boka även detta så fixar vi det 😀

   • Fia says:

    Tack! Måste maila dig ikväll så du inte hinner åka på semester och måste fundera på ”jobb” då 🙂

    • Sand mellan tårna says:

     Gör så 🙂 Jag kommer blogga lite i alla fall när vi är i Sverige, kolla mina mail och så. När vi är på Sicilien däremot kanske jag tar semester 😉 Så maila gärna så snart du vet. 🙂

 5. Fina Frun says:

  Åh vad härligt!!

 6. Jennifer says:

  Vi var där sommaren 2009. Vi hade riktigt roligt tills jag slog mig rejält på den där, där man åker på… Dom här däcken där man åker 2(?) jag slog i mig så hårt att jag på allvar trodde jag var skadad för livet. Jag kunde inte resa mig upp utan hjälp den första veckan. Efter det är jag lite rädd för att åka de kanorna med gupp. Är där inte ett jätte stort vattebland även i Antalya? Kram

 7. Ser underbart ut!! Inte helt fel att spendera en varm dag där! 🙂

 8. Ama de casa says:

  Vi hittade också en pool idag – men inga rutchelbanor 😉

Kommentera