SOMMARLOV

Äntligen är sommarlovet här fast man kan ju säga att Alex och dom redan börjat sitt då dom varit lediga onsdag och torsdag.

Idag blir dom upphämtade som vanligt av servicebussarna och slutar sen kl 11. Två timmar i skolan så dom hinner väl bara äta frukost, få sina betyg och säga hej då till alla innan det är dax att åka hem. Jag åker ut och hämtar honom när dom slutar.

Tänk när vi började nedräkningen…

Då var det 53 dagar kvar (40 skoldagar) och nu är det slut.

Ett ca 100 dagar (Zeynep trodde dom börjar igen runt 19e september) långt härligt sommarlov har vi framför oss. Alex fröken sa när vi var där att jag vill bara att ni läser en bok (en som alla ska läsa och som vi köpte på skolan i onsdags) sen vill jag bara att ni tar det lugn och har det roligt. Hon har ett krav till på eleverna och det är att alla ska kunna simma till nästa läsår börjar. Som det ser ut nu är den mindre än hälften som kan simma. Dom har inte alls samma här med simskola utan föräldrarna får lära barnen själva och det är kanske inte lätt när många av dom inte kan simma själva. Är så skönt att Alex kan simma och han lär göra det en hel del i sommar.

God morgon!!

This entry was posted in Alex skola. Bookmark the permalink.

14 Responses to SOMMARLOV

 1. Aurora says:

  Jag hade som mål att ungarna skulle kunna simma när de började skolan. De slog det med råge. de är ena riktiga vattendjur. Kram

 2. Hebbe says:

  Mors,,Härligt med sommarlov,,det kommer att hinnas med mycket skoj på alla dessa lovdagar..Simma klart Alex kan det han var ju delfin i sitt tidigare liv…
  Jag åker upp till norrland i morgon,för att öppna upp och kolla att inget har hänt med huset under vintern..Haé Kram.

 3. Ama de casa says:

  Vad skönt med sommarlov! Fast jag fnissar lite åt framförhållningen igen – vet dom inte riktigt när dom tänker dra igång igen? 😉

  Men det låter ju som det är typ en månads längre sommarlov än i Sverige – inte alls dumt 🙂

 4. Sita says:

  God fm. Här har jag strålande sol just nu. Kunde inte sova för mitt knä inatt. Därför är jag hemma nu. Håller på att putsa fönstren i köket, fick se att jag fuskat på ett ställe. Sen ska gardiner upp igen. Kl 16 ska vi till dotter i Frövi o käka. Mitt äldsta barnbarn där slutar nian. Kram

 5. Lena says:

  Hoppas Alex (och hans mamma) får ett alldeles underbart sommarlov! I stan är det studentdag idag och jag hör sången ljuda utanför fönstret ”för vi har tagit studenten”…..solen skiner en riktigt härlig dag! Kram Lena

  • Sand mellan tårna says:

   Tack 🙂
   Åh, studenten finns kvar i innet som om det var igår trots all champagne man fick ner 😉
   Kram!

 6. Hebbe says:

  Ja det har blivit en del kul under veckan,Hägern var nog höjdaren..Nu är det bara en dryg vecka till dess ni reser till Göteborg,,,så då hoppas vi att sommaren hinner hit till då..Haé Kram.

 7. Hebbe says:

  Ja sol och 17 grader nu,,men dom pratar om ett regn som kommer in till i kväll/natt..som om vi inte var nöjd med det som redan kommit…Du får ta solen och värmen med dig när du reser nästa söndag..Haé Kram.

 8. Hebbe says:

  Måsen är lite skränigare än påfågeln,den trumpetar ju så döda vaknar..Haé Kram.

 9. Hebbe says:

  Tackar,,men jag satt nog ca 3 timmar på bryggan,men det blev skapliga badbilder på fiskmåsen,,jag hade en Tärna som flög omkring och dök efter småfisk,,men hon var lite för snabb för mig,hann aldrig med med kameran..Haé Kram.

 10. Anna says:

  Hej, Nu har ni kommit i mål med nedräkningen, härligt:) Bra att fröken vill att Alex skulle läsa en bok, det kanske blir fler:) Sim krav har dom i Feliz skola och dem som inte kan får gå på undervisning under skol tid. Synd att det ska ställas krav på föräldrarna för det är ju inte så lätt när man inte kan själv. Du får öppna en simskola på skolan för barnen som inte kan simma:)
  Njut nu ordentligt, ha en bra dag….

  • Sand mellan tårna says:

   Det finns ett ställe som har simskola men det är nog bara nåt år sen dom startade det. Lite roligt att så få kan simma av barnen med tanke på hur många av föräldrarna som bor i hus med pool samt äger ett eller flera hotell där det finns pool. Hade vi haft det så hade Alex lärt sig simma så fort han pluppade ut 😉 Skolan anordnar simskola nu i juli/aug fick vi hem lapp om så kanske några går på det.

 11. Roggan says:

  Här startar sommarlovet nästa vecka. Idag är det regn här men nästa vecka kommer solen. Kram

 12. Junitjej says:

  SÅ skönt med ett sådant långt sommarlov!!

Kommentera