Gett resultat

Detta läsåret har gett resultat och Alex har lärt sig mycket. Något vi fick se och höra idag när vi var ute på skolan.

Garfield var ute på skolan. Något han var igår också berättade Alex.

Alex började med att hälsa mamma och pappa välkomna.

Han visade och berättade vad han lärt sig om kroppens olika organ och fick sätta dom på rätt plats.

En skål med pingisbollar som det fanns ord fastklistrade på skulle vi ta upp tre och ge honom så skulle han tala om motsatserna.

Former har dom lärt sig om. Han skulle plocka upp olika former och tala om vad dom heter, trekant, cirkel, romb, rektangel…

Han skulle lägga ett mönster.

Linjalen som ligger där skulle han mäta något med. Vi föräldrar fick välja vad han skulle mäta och vi valde pappas skor.

Han skulle väga och även här skulle vi föräldrar välja vad han skulle väga. Det blev en full vattenflaska. Han satte på tyngder och talade sen om hur mycket det vägde genom att räkna vikten som stod på tyngderna.

Här har han ritat, klippt och klistrat kroppens organ och skrivit om dom samt lite annat.

Här fanns även en uppgift till oss föräldrar. Vi skulle hitta ett gäng ord i en bokstavsdjungel och av bokstäverna som blev kvar bildades en mening som blev…

Tack för att ni kom och lyssnade på mig!

Vi fick med oss det sista hem av grejorna han inte fick med sig hem igår, bl a en stor portfolio mapp och när jag öppnar den ligger massa oanvända grejor där. En stor bunt plastfickor, 10 stora färgade pappersark, 10 lite tjockare mappar mm mm. Frågade varför han har allt kvar. Jag hittade inte min portfolio sa han. Hans lång underst i högen av allas och där har den tydligen legat hela läsåret. Dammig som tusan men efter att jag torkat av den är den som ny och han behöver ingen ny sån eller plastfickor, mappar mm inför nästa år.

Med oss ut på skolan följde även en norsk kvinna som ska sätta sin dotter på skolan nästa läsår. Var med henne ute i mars så hon fick prata med dom och få lite info och nu skulle hon dit igen för att fixa med alla uppgifter mm så nu kommer det finnas ett utländskt barn till på skolan.

This entry was posted in Alex skola. Bookmark the permalink.

7 Responses to Gett resultat

 1. Aurora says:

  Norsk eller Svensk är nästan samma sak. De lär i varje fall förstå varandra. Kram

 2. Sita says:

  Så trevligt att allt gick bra. Här skiner solen växelvis. Kram

 3. Isabella says:

  Hej från Norge och tack för en fin blogg!

  Redovisar han på turkiska? Kan du prata och förstå språket helt?

  Vilken fin och duktig kille ni har!

  Ha en fin dag!
  Kram Isabella

 4. Ama de casa says:

  Vad mycket han har lärt sig. Den verkar så himla bra den där skolan 🙂

 5. Micke says:

  Cool kille med en riktigt snygg Tee! 😉

 6. Anna says:

  Hej, Måste har varit väldigt roligt att se och höra när Alex stod där framme och berättade för er om allt han lärt sig. Vilken bra avslutning på läsåret. Bra träning med att prata och redovisa inför publik något man vet själv är jätte jobbigt, hihi:) säger det igen riktigt bra skola det finns Turkiet.
  Är så väldans trött på dotterns skola tycker du som förälder att det är okej att dem får använda sin mobil under lextionen? Tycker själv att det är för…..gt. Nu äger inte min dotter någon mobil. Måste man ha sin mobil i handen 24/7. Svenska skolan idag är att eleverna gör som dom vill.
  Hur långt sommarlov har dem? Fin och duktig kille ni har:)

  • Sand mellan tårna says:

   God morgon!
   Ja det var riktigt roligt. En bra avslutning på läsåret.
   Nej, för mig är det absolut inte ok med mobil på lektionerna. Snacka om störande! Här får dom inte ha det. Dom måste lämna in dom på morgonen så får dom hämta ut dom när skolan slutar och det är ingen som gnäller över det. Mycket mer disciplin här.
   Dom börjar igen runt 19e september sa hans fröken. Vi får väl ett sms dan innan 😉
   Ha en härlig dag, kram!

Kommentera