Shoppat choklad

Imorgon ska Alex klass ha picnick i Incekum som ligger en bit utanför Alanya. Vi hade fått hem en lapp om det i fredags och på lappen stod vad alla barn skulle ha med sig. Vi fick i uppdrag att fixa choklad till alla i klassen.

Tur choklad är så billigt här. Betalade 5,50 lira (ca 22 kronor) för dessa 22 bitar kexchoklad. 1 st sån här bit kostar väl 7-9:- i Sverige?

Hoppas bara inte picknicken blir inställd nu bara. Vädersajterna visar på chans till regnskurar och ni vet ju hur rädda man är för väder här. Blir det inställt får vi äta choklad till frukost, lunch och middag.

 

This entry was posted in Alex skola. Bookmark the permalink.

13 Responses to Shoppat choklad

 1. Sita says:

  Här regnar det idag. Kallare är det oxå. Blåser lite nu men innan regnet kom var det nästan storm. Ja du får nog ge en 10:a st för chokladen här. Billigt där nere. Kram

 2. carina says:

  Blir det ingen picknick, så har ni några mål mat räddade 🙂
  Mums för choklad :))
  Kramen på dig♥

 3. Anette says:

  Som Sita säger, tror du får ge 10.50:- för en kexchoklad om jag inte minns fel !
  Här har solen lyst med sin frånvaro & det ser ut att komma regn snart =(.

  • Sand mellan tårna says:

   Mulet här också idag men varmt. Får hoppas solen kommer tillbaka till er snart igen 🙂

 4. Emma says:

  Här i Norge går väl en sådan där på 10 nok. Minns en gång när vi köpte en hel kasse choklad, kakor och glass på Kipa och betalade runt 17 lira – och då var det fullt alltså. Idag köpte jag en påse nachos och en påse M, och fick vackert betala 60 kr. Kanske inte konstigt att jag frossar i Turkiet?

 5. Ama de casa says:

  Om jag vore som du skulle jag hoppas på att picnicen blev inställd 😉

 6. Aurora says:

  5:- / st för små chokladbitar typ Japp eller dylikt. Det finns ju också små kexchoklad. Den här fluortanten fuskar även som godisförsäljare. kram

 7. Ulrica W says:

  Hejsan!

  Trillade in på din blogg, hur är vädret egentligen? Mer regn än vanligt? Vi flyger ner till Alanya på onsdag för 2 veckors semester med barnen. Såg att du har koll på lite olika hotell, vet du förmodligen ngt om Vings hotell Villa Sunflower? Nyfiken på om det finns ngn bra lite större mataffär elelr marknad i närheten. Undrar oxå lite över din mans utflykter, hittar inget om dagsafarin. Vi har en 5 åring med oss och är lite tveksamma till om det funkar med henne på en sådan utflykt,
  Tack för en trevlig blogg!

  • Sand mellan tårna says:

   Hej!

   Vädret är helt ok. Idag har det varit mestadels molnigt men +28 grader. Det har inte varit mer regn än vanligt och jag såg på vädersajterna nu ikväll att det ska bli fint framöver med temperaturer på 26-30 grader. Det hotellet ska vara fint. har själv aldrig bott där men hört bra om det. Det finns en lite större mataffär i närheten som heter Tansaş. Den ligger på vägen ner mot stranden. På en tvärgatan mellan 25m gatan vilken ni bor ovanför och Atatürkgatan. Lite information om både dag och nattsafari hittar du längst upp i menyn på bloggen (under headern) eller på hemsidan http://www.combisherlock.com. Du kan också maila mig på sandmellantarna@live.com. Inga problem att ha med barn. Vi har barnstol om ni känner att ni vill ha det. Många barn som åker med, allt från 1 åringar och uppåt. Vår son har varit på många turer sen han var liten och när dom skulle köra off road (i skogen) gick vi alltid av så fick dom plocka upp oss när dom kört klart. Nu däremot skulle man få slita sonen (snart 8 år) ur jeepen när det är off road 😉
   Hör av dig om du har fler frågor eller funderingar antingen i en kommentar eller i ett mail

   Ha det gott!

 8. Hebbe says:

  Jaha du,,och det är helt säkert att du inte önskar regn i morgon!!!!!!Ha en skön kväll.Kram.

 9. Micke says:

  Låter som en helt ok diet, tycker Micke, som ÄLSKAR choklad!!! 😛
  sv:
  Det blev en mycket bra helg och en mycket bra inspelning också. 🙂

 10. Fina Frun says:

  Hoppas att utflykten blir av!

 11. Junitjej says:

  Åh, så gott med choklad!!!

Kommentera