Fritt fall

Sitter på balkongen i godan ro, sippar på mitt kaffe och bläddrar i en tidning när jag ser något röra sig.

En stor äcklig hoppspindel. Kallar dom hoppspindlar för att dom hoppar och dom kan hoppa långt och är skit svåra att fånga/ta död på. Förra veckan hade vi en sittandes på dörrkarmen och jag skulle ha ihjäl den men vips så hade den hoppat upp i taket och det är väl en 50 cm från karmen till taket.

Denna knatade upp mot balkongräckets kant sen gjorde den fritt fall 4 våningar ner. Ja, jag hjälpte den lite på traven.

Usch, dom är så äckliga och kan vara riktigt stora. Bitas kan dom göra med. Inte giftiga på nåt sätt men det gör ont.

På tal om spindlar. I somras när vi var hos min mormor och var inne i garaget för att leta upp nåt ser jag på en hylla något jag tror är en leksaksspindel och ska precis ta den och visa Alex när den börjar röra på sig.

Illgrön och jätte stor. Såg precis ut som en leksaksspindel. Aldrig sett en så grön spindel förr. Alex fångade den i en burk och där fick den bo några dar tills han släppte ut den i gräset.

This entry was posted in Allt & Inget. Bookmark the permalink.

7 Responses to Fritt fall

 1. Anna says:

  Äckligt jag skulle flyga upp i ett hopp med ett väldans högt vrål, fy gillar inte stora kryp, hihi. Men gröna spindlar har jag aldrig sett. Från de ena till det andra, ett ordspråk som jag brukar använda. När vi var i Bodrum i somras i Juni så var det så mycket myggor är det de i juni månad i Alanya också? Små var dom inte alls som myggorna i Sverige. Ha det bra vi hörs:)

  • Sand mellan tårna says:

   Jodå det finns en hel del mygg här också nu. Dom kommer man inte undan tyvärr.

 2. Sita says:

  Fy spindlar gillar jag inte. Finns dom som bits här med, men ej giftiga. Det gör ont iaf som du skrev. Har hoppspindlar här oxå men dom är små. Kram

 3. Ama de casa says:

  Spindlar är läbbiga! Ja du, den där gröna såg verkligen inte ut som en levande spindel.

 4. iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii vilken stor spidel och hårig å allt. Fattar inte att du tog kort på den, jag hade redan varit inne med stängd balkongdörr och aldrig gått ut där igen! :S

 5. UÄCK!
  Vilket jädra stor spindel. Jag kan inte med sånna 😉
  Bra att du hjälpte honom att byta ställe att leka på.

  Hälsningar
  Yohanna

 6. Fina Frun says:

  Uuuiiiiiiiiiiii!!!!!!!!

Kommentera