Sällskap

Fick igår reda på att vi får samma trevliga resesällskap när vi flyger till Sverige nu den 17e juni som vi hade i december.

Kristin och hennes barn åker samma plan som oss. Toppen tycker vi!

Även denna gång flyger vi med Turkish Airlines med byte i Istanbul. Hade varit skönt att flyga direkt men nästan alla charterbolag (Apollo, Ving, Fritidsresor…), alla dom som inte är Turkiska har slutat sälja biljetter härifrån. Dom får inte göra det. Dom som får göra det är Detur och Nazar men Detur har inga one way och inte heller t&r härifrån, Nazar har one way men inte till Göteborg.

Man kan boka på plats här hos charterbolagen om dom har biljetter kvar men detta kan man bara göra tidigast en vecka innan avresa och det blir inte billigare utan snarare mycket dyrare. Betalar samma för en väg som t&r med thy. Vi gjorde så ett år. Alternativt kan man ibland boka en sista minuten från Sverige men bara utnyttja hemresan om man pratar med dom innan. För några år sedan gjorde vi så sen när vi ville göra det ett annat år fick vi nej, att det går inte. Är man inte med på utresan får man inte komma med på hemresan så man vet inte vilket svar man får.

Så för att vara säkert på att få biljetter och flyga det datum man vill är thy bästa sättet och även om det blir med byte i Istanbul är det värt det. Thy är bästa bolaget. 2 timmars väntan har vi i Istanbul nu när vi flyger till Sverige och det är vad man behöver för att ta sig från inrikes till utrikes, genom pass och säkerhetskontroller så de går fort. På hemresan (4e aug) har vi nån timme mer.

24 dagar kvar till avresa!

This entry was posted in Flyger & Far. Bookmark the permalink.

10 Responses to Sällskap

 1. Aurora says:

  Du är så välkommen till Sverige och den sköna försommaren. Kram

 2. Jenfan75 says:

  Jobbigt med att hålla på byta plan , hade ju varit skönast att flyga direkt. .
  Jag tror Nazar använder sig av Turkish airlines också . Vi fög då med dom när vi skulle till Izmir/Kusadassi.
  Men hopaps det går bra för er iallafall med resan=)

  Ha en bra dag=)

 3. Hebbe says:

  Mors,,Ja absolut blir det fler brödbak,,det var ju både roligt och gott,,men det tog lång tid,,men det var det värt..2 timmar väntan är väl överkomligt,och ni blir ju inte sysslolösa under tiden..Haé Kramen.

 4. Yvonne says:

  Välkommen till Sverige! Det var krångligt med era biljetter ,men det ordnade sig ju.Vem passar Slach?? Jag får testa om Gevalia är lika gott som Zoegas. Ha en bra dag! Kram!

 5. vuxenmamman says:

  Men så härligt att ni kommer hem under en sådan lång period. Fast jag förstår ju inte att ni lämnar underbara soliga Turkiet på sommaren. Fast du har ju tillgång till detta alltid så den svenska sommaren kommer kanske som ett härligt avbrott.

  Hoppas ni får en underbar Sverige vistelse. Kommer ni till Skåne så hör av dig. Då får ni komma hit och hälsa på.

  KRAM

 6. Ama de casa says:

  Det är ju alltid bekvämast att åka direkt. Här har vi Ryan och Norwegian att välja på, och SAS ska också (har också?) börja flyga direkt på Alicante. Det är jättebra, även om Ryan är lite jobbiga att åka med, så är direktvarianten att föredra 🙂

 7. Yvonne says:

  Slash kommer att sakna Alex .Kram!

 8. Hebbe says:

  Hej du,,nä inget bak i dag..det får bli en ”Göra inget dag” tror jag,,inget speciellt på gång,jag ska nog bara vara i dag,finväder är det ju..Haé Kram.

 9. Pia F says:

  Ja det gäller att vara om sig och kring sig när man ska hitta flygbiljetter, helst vill man ju komma billigt undan och kunna lägga pengarna på något annat. Alex är duktig, men han har ju mycket rutin. Här är det nära nära nära………men det går fort också tills Alex får träffa sin älskade mormor.

  • Sand mellan tårna says:

   Precis!
   Ja Alex är jätte duktig och det har aldrig varit några problem att flyga med honom.
   Ja nu är det nära för oss alla 🙂

Kommentera