Inte så lätt

I lördags kom en grupp på 17-20 personer, svenska lärare och elever i 12-14 års åldern hit. Lärarna har varit här flera gånger under några år. Hasan har haft kontakt med dom hela tiden och sist (i höstas) när några av lärarna var här besökte dom Bahçeşehir (Alex skola) då dom var nyfikna på hur skolorna här funkar.

Denna gången vill dom besöka Alex skola igen med eleverna samt att dom vill besöka en kommunal skola. Hasan skulle fixa och boka in en tid på en kommunal skola när dom kunde komma men fick nej, det går inte från första skolan han besökte, nej från andra skolan, nej från 3e skolan…Han fick till svar att han måste få godkänt av skolverket för detta så han åkte dit och pratade med dom. Sa att han ville besöka en skola och nämnde 2-3 han tyckte skulle vara smidiga att besöka men där fick han också nej med förklaringen…Nej, det går inte. Dom skolorna är så slitna och inte målade/renoverade på flera år så dom får ni inte besöka. Han fick i alla fall ok att dom kan få besöka en skola i Oba som ligger ganska nära Alex skola. På Alex skola behövdes inget tillstånd. Bara att boka in en dag och tid.

Jag sa direkt till Hasan när han berättade att han fått nej hos alla dom han besökt och att man måste gå genom skolverket att det är säkert för att de kommunala skolorna här inte är något att jubla över. Många ser så skabbiga och slitna ut med flagnande färg och smutsiga skolgårdar. Det visade ju sig att så jag trodde var det då ju Hasan fick det svaret själv av snubben som skulle ge godkännandet.

Idag ska lärarna och eleverna besöka den kommunala skolan och imorgon Alex skola. Ska bli spännande att höra vad eleverna tycker.  Lärarna var mycket imponerade av Alex skola, hur den ser ut, upplägget mm mm när dom var där i höstas.

Alex skola inbäddat i grönska.

This entry was posted in Alex skola, Turkiet är Turkiet. Bookmark the permalink.

10 Responses to Inte så lätt

 1. fenixmona says:

  Så fint det ser ut med all grönska runt omkring! Klart de bara vill visa upp det som är bra. Kramiz

 2. Ser jättefint ut där Alex skola ligger. Tråkigt att dom kommunala skolorna är så slitna, att dom inte gör i ordning dom lite.

 3. Stevie says:

  Kan tänka mig att de skäms för att de snuvar skolorna på pengar
  genom att undanhålla dom dessa för t.ex renovering!
  Men det ser ju fint och rent ut på Din bild,
  och även vad jag ju sett på bilder från Alex skola!
  🙂
  Ha en bra Tisdag!

  Kram
  Stevie

 4. Ama de casa says:

  Ni gjorde rätt val med Alex skola alltså 🙂

 5. Veiken says:

  Dags att rusta upp dom kommunala skolorna om dom är så nergångna att man skäms för dom! 🙁

 6. Pia F says:

  Förstår att dom var imponerade av Alex skola, den verkar vara otroligt fin och framför allt verkar det vara pedagoger som kan sin sak. Svenska skolan har mycket att lära. Eftersom jag själv har många år inom barnomsorg och skola så förstår jag att lärarna också vill se en kommunal skola .Det är alltid spännande, det tycker jag fortfarande fast jag inte arbetar som rektor längre.

  • Sand mellan tårna says:

   Det är ju en upplevelse för barnen också att få besöka skolor utomlands. Inget man gör på semestern med mamma o pappa direkt.

 7. Charlotte says:

  Aha, jeg havde forstået det som at Alex’s skole var i Manavgat!? Men det er altså i Oba?
  14 dage så flytter min søster til Alanya permanent. Bryllup til oktober. Det skal bli kul!

  • Sand mellan tårna says:

   Ja det ligger i Oba men det finns en Bahcesehir i Manavgat också och jag har nog skrivit om den då en annan svensk mamma har sin dotter på den skolan.
   Kul att syster är på väg att flytta hit 🙂

 8. Jennifer says:

  Så sjukt att dom inte skolorna får besök pga att dom är i så pass dåligt skicka, då kanske dom borde rusta upp lite, en tankeställare liksom….hm..

Kommentera