Var försiktig och ha respekt…

För vågorna!

En olycka händer så lätt. Som idag när ambulansen fick komma och hämta en kille i 10-12 års åldern som låg helt livlös på stranden bredvid där vi satt. Vet inte vad som hade hänt eller om han ens levde men med all säkerhet var det vågorna.

Lämna aldrig ditt barn utan uppsikt och låt dom inte gå ut i vattnet. Är det så höga vågor som idag räcker det att dom står med vatten till fotknölarna för när det sen kommer en våg blir dom översköljda. Vågorna skjutsar upp dig på stranden men drar sen med stor kraft ut dig igen. Det är svårt även för en vuxen att hålla sig på benen. En man och en kvinna blev omkullslagna och tumlade runt i vattnet. Två stycken kom upp med badbyxorna vi knäna, en pappa blev omkullslagen med sin lilla dotter i famnen…

Alex älskar dessa stora vågor och tycker jag är tjatig som säger att han inte får gå längre ut, måste ställa sig upp, akta sig…Vilket ni kan höra på filmklippet…

YouTube Preview Image

Efter olyckan med den unga pojken sa han förlåt för att han inte alltid lyssnar på mig.

Så gå inte för långt ut. Det räcker som sagt med vatten till fotknölarna. Det finns dock dom som ändå måste ut och ut tar dom sig, har en skön stund simmande en bit ut men man kan ofta nästan känna paniken dom känner när dom sen försöker ta sig in igen. Får hjälp av en våg och kommer inåt, dom simmar glatt med för att sen märka hur samma våg drar ut dom igen så dom befinner sig bara på samma ställe och när dom efter mycket kämpande väl kommer upp är dom så andfådda och trötta så dom knappt står på benen.

This entry was posted in Filmklipp, Strandliv/Poolbad/Lek & Bus, Svenskträffar/Vänner. Bookmark the permalink.

21 Responses to Var försiktig och ha respekt…

 1. Ama de casa says:

  Det ser härligt ut, men man ska helt klart ha respekt! Hoppas, hoppas att det gick bra för grabben…

 2. carola says:

  Ja men usch o fy…naturen råder man inte över hur mycket man än vill. Hoppas det gick bra för grabben.

 3. Pia F says:

  Havet är mäktigt, men gud så kul han har. Han är ett riktigt vattendjur! En helt annan fråga Carina. Vet du vad Convers skorna kostar nere hos er i Turkiet? Tänkte jag skulle köpa med mig hem, vet bara att här kostar de ca 700:-.

  • Sand mellan tårna says:

   Originalen, dom med lågt skaft betalade jag 100 lira (ca 400:-) för i höstas har jag för mig i Skobutiken ute på Alanyum. Kopiorna har jag inte en susning vad kostar.

 4. Monica says:

  Fy vad hemskt! Hoppas pojken är ok.
  De där vågorna säg väldigt kraftfulla ut……

  • Sand mellan tårna says:

   Ja jag hoppas allt gick bra. Var så mycket folk runt omkring så man såg inte vad som hände sen. Jag är inte den som knör mig fram för att se heller. Känns så nyfiket och inte ok.

 5. Daniel says:

  Hejsan!
  Ser underbart ut..!! =) skall själv ner på lördag, hur varmt är vattnet där borta just nu?
  Mvh

  • Sand mellan tårna says:

   Hej Hej!
   Vet inte hur varmt det är i vattnet men jag badar och då är det badvänligt 😉 Dryga 20 grader skulle jag tro. I luften allt mellan 26-30.
   Välkommen hit 🙂

 6. Veiken says:

  Farligt farligt med vatten som rör sig och bildar stoa vågor. Hoppas att det gick bra med grabben och att han lärde sig något….. Alex verkade ju förstå! 🙂

 7. Usch va hemskt, hoppas pojken är okej! Var likadant när vi var i Venezuela, jag blev omkull kastad av en våg och hade knappt hunnit gå i!

 8. Fia says:

  Oj dom där vågorna är tuffa…så man ska verkligen ha respekt. Får man sen en kallsup av det där otroligt salta vattnet så tuppar man ju nästan av. Alex verkade iaf njuta till 1000 😀 det såg så härligt och mysigt ut. Hur är det annars, finns det badvakter på Kleopatra beach? Såna som kollar läget lite? När jag tänker efter så såg jag inga såna iaf, men sen är jag ju en sån person som inte lägger märke till saker runtomkring mig om det inte hörs 🙂 Hoppas killen klarade sig iaf! Ha en fortsatt skön söndagkväll.

  • Sand mellan tårna says:

   Ja en kallsup av det och saltbehovet för 1 vecka är klart 😉
   Det finns badvakter. Vet inte om du såg på klippet eller hörde en man som frågade Alex var mamma eller pappa var. Det var en badvakt som trodde Alex var själv i vattnet. Trodde väl inte den blonda tanten som stod och filmade var hans mamma 😉 När jag sa att det är jag så sa han bara…no problem? Inga problem sa jag, jag har koll.
   Ibland går dom med visselpipor och blåser och jagar upp folk som är dumma nog att tro dom kan ge sig ut i vågorna.
   Trevlig kväll till dig med 🙂

   • Fia says:

    Måste kolla klippet igen då 🙂 Ska hålla utkik efter badvakter i sommar, när vi va dit första gången så va man så fascinerad av allt, stranden, havet att man inte tänkte på det. Träffa ju bara på solstols/parasoll gubbarna 😀 Längtar såååå till Alanya nu..mindre än 2 månader kvar.

 9. Hebbe says:

  Hej du,,Ja vågorna är inte att leka med alla gånger,,men han lyssnar när du säger till..Hoppas det gick bra med den andre killen…
  Ja det är tur att datahjälp finns i familjen,,framförallt så blir det billigare..Haé Kram.

 10. fenixmona says:

  Hoppas den lille killen klarade sig! Ja, det är fruktansvärda krafter i dessa vågor så Alex förstår säkert ditt tjat…Det kan inte tjatas för mycket i detta sammanhang och det gäller verkligen att ha full koll på sina barn! Kramiz

 11. Fina Frun says:

  Bra att du påpekar detta och varnar. Det är så lätt att man glömmer bort vågornas styrka och så otäckt lätt som det kan hända en olycka!

 12. Ruth i Virginia says:

  Jag blev nyfiken – kan Alex simma?
  Går ni till en pool ibland?
  Själv är jag dödsrädd för havsvågor efter att nästan ha tappat min 2-åring, när vi vadade på
  en strand söder om San Francisco. Jag vände ryggen mot havet; ingen våg syntes, och så helt plötsligt kom det en jätte som fick mej att tappa balansen och nästan greppet på dottern.
  Blev också omtumlad i en stor våg vid ett tidigare tillfälle; visste inte vad som var opp och vad som var ner. Skrämmande!
  Nej, ge mej en lugn insjö med skog omkring och nåra klippor att dyka från och jag är hur lycklig som helst. Ingen sand i baddräkten och ingen sand i sandwichen 🙂

  • Sand mellan tårna says:

   Ja, han kan simma och har kunnat i några år. Började lära sig så smått här med mig i en pool sen för 2 år sedan gick han på simskola i Sverige när vi var där på sommaren.
   Usch, förstår att du blev dödsrädd. Vågorna kan vara hemska när dom kommer infarande. Har själv tumlat runt i dom några gånger och man får ju smått panik när man inte vet vad som är upp och ner.
   Haha ja fördelen med klippor är att man slipper sanden som tar sig in precis överallt. Alex brukar ha en hel sandlåda med sig hem 😉 Har badshortsen fickor klipper jag alltid ett hål i dom så sanden kan ramla ur och han slipper tappa dom av tyngden. Innebyxan (nätbyxan) klipper jag också alltid bort då det annars skaver så mycket när sand samlas i dom.

Kommentera