En ny egen laptop…

Är något jag funderar starkt på att ge till Alex när han fyller år. Han har haft en men den funkar inte längre och skoldatorn dom fick har dom dels lämnat in igen nu i veckan och får inte tillbaka dom förrän nästa läsår sen har den bara varit tillgänglig 2 timmar om dan mellan kl 18-20 vilket i och för sig är bra så barnen inte hänger vid datorn i tid och otid.

Alex häckar inte så mycket framför datorn utan är gärna ute och leker men av nån anledning vill ha alltid använda den just när jag också vill det. Så där är en anledning till att en egen dator vore bra. En annan och den största anledning är att min dator har svenskt tangentbord vilket blir svårt för honom när han chattar med sina kompisar då han inte kan skriva ordentligt med turkiska bokstäver. Jag har gjort inställningen så vi kan växla mellan språken så han kan använda turkiska bokstäver också men han har inte lärt sig var dom sitter än så varje gång han chattar får jag springa som en jehu och visa honom var bokstäverna sitter, ş på ö, ö på ;, ç på : , ı på i ,  i på ä osv osv…

Får börja kolla upp det.

Idag ser vädret bättre ut…

Just nu i alla fall. Ser att lite moln börjar komma in från havet så vi får väl se vad det blir. +21 grader.

God morgon!

 

This entry was posted in Alex, Väder. Bookmark the permalink.

13 Responses to En ny egen laptop…

 1. Hebbe says:

  Mors,,Kycklingfilé fetaost och bacon passar ju så förbaskat bra ihop,,men det går att fylla den med mycket annat tror jag…Klart Alex ska ha en egen laptop,,fattas bara…
  Här är det helmulet,,+12,5 nu,,ingen vind så det kan bli en skön dag..Haé Kram.

 2. Hebbe says:

  Ja det är inga leksaker dessa fartviudunder,,på Cypern är det 18 års gräns för att få köra vattenscoter..Man ser ibland att fan själv tar tag i vissa när dom sätter sig på den,,dom far fram som vettvillingar på vattnet,,denna på min bild körde ändå inte så fort..Tragiskt när det slutar så som för den mannen i Alanya…Haé Kram.

 3. Hebbe says:

  Aj som f-n,,var det du som snodde solen,,,,Gangster..Kramen.

 4. sandra says:

  Låter härligt att han vill vara ute och leka istället för framför datorn 🙂

 5. Aurora says:

  Klart att han ska ha en egen. Du behöver ju inte vara orolig för att han blir sittandes. Det verkar var alldeles för mycket spring i Alex ben. Kram

 6. Ama de casa says:

  Låter som en bra idé. Låter också bra att begränsa datortiden (för barn, för gamla Ama’s är det inte nödvändigt 😉 )

 7. Lisbeth says:

  Här har det precis klarnat upp:) äntligen är värmen och solen påväg hit också! Ha en underbar dag.

 8. Anna says:

  Hej, Låter väldigt bra:) ett bra verktyg för att lära sig skriva räkna m,m, skriva till mormor,hihi. Skönt att regn ovädret är över hos er. Vi har haft kanon väder i Stockholm riktigt skönt och behövligt. Jag och dottern tog en lång och härlig promenad runt Kungsholmen igår. Snart kanske man kan bada,hihi. Ha en skön och solig söndag för det ska vi ha. Kram

  • Sand mellan tårna says:

   Om 5 min är det vi som går ner till stranden 🙂
   Ha en fin dag du också!
   Kram 🙂

 9. Gilla says:

  Nu för tiden, så har ju nästan ”alla” en dator. Barnen har säkert nytta av egna datorer om de redan är lite vana. Men det är ju dyrt förstås, så det gäller ju att föräldrarna kan köpa.

  Sv: Visst kan det vara svåra frågor i Vem är bättre än en femteklassare, Men det är ju lärorikt också. När jag/vi har fel, så är det oftast ämnen, som VI inte hade i skolan överhuvudtaget. Men det är duktiga barn som är med.

  Kram/Gilla

 10. Vilken toppen present! 🙂 Tycker det är bra att begränsa dator tiden även fast Alex själv väljer att vara ute.

 11. Jenfan75 says:

  Ja här behövs det också egna laptopar till barnen. Men dom har börjat spara själva=)

Kommentera