Svar på frågor

Från Clara…

Hur är priserna i Turkiet, är det billigt?

Som turist är Turkiet billigt att semestra i. Liran är låg nu, runt 4 kronor så man får mycket för pengarna.

Gillar du att bo där?

Ja, jag trivs jätte bra.

Var det svårt att skaffa kompisar?

Nej faktiskt inte. Jag visste när jag flyttade hit att jag kan inte vara den enda svenskan här, det gäller bara att hitta dom andra så jag startade en msn grupp för att den vägen söka fler svenskor och vips så var vi ett helt gäng och fler tillkom hela tiden. Kryllar av svenskar som bor här sen är man ju inte vän med alla och umgås varje dag men många träffar jag regelbundet på t ex fika vi har här varje fredag sen står man ju en del närmre. Den jag står närmast och som jag anser är min bästa vän är en engelska som jag känt i många år (våra barn har gått på dagis ihop och nu i samma klass) sen finns det ett par svensk tjejer jag står nära och gärna umgås med.

Från Alex…

hur är de o bo i turkiet tex när de hög tiderna när man firar bajram fasta och sånt men äter någon av dina barn gris ?

Det är som att bo i Sverige under en högtid. Inga problem alls. Man väljer själv om man vill fira det eller inte. Ja, vår son äter fläskkött.

Från Emma…

vill du göra bloglovin byte?:D

Jag kanske är trög men jag har aldrig fattat vitsen med bloglovin byte. Dom bloggar jag har på bloglovin har jag där för att jag vill läsa och följa dom sen har jag ingen aning om dom följer mig eller inte. Jag talar heller aldrig om för någon att jag börjat följa dom på bloglovin. Det känns ungefär som att…Nu har jag lagt till dig så nu får du lägga till mig. Trist för dom om dom inte gillar min blogg så jag kommer aldrig göra bloglovin byte bara för att få många följare eller vad nu vitsen är. Jag ska gå in och besöka dig och gillar jag bloggen kommer jag kanske följa dig.

This entry was posted in Frågor & Svar. Bookmark the permalink.

15 Responses to Svar på frågor

 1. Veiken says:

  4 kronor för en lira. Jag hade för mig at det var 5 eller 6 kronor. Då har det hänt saker! 🙂 Bra för turisternas del. Ha en fin kväll!

 2. Veiken says:

  ATT heter det 😉

 3. Hebbe says:

  Ja jag lovar det är ett helt gäng med vänner både vuxna och barn,,framförallt barnen visar sin glädje när vi träffas för första gången varje år,då blir det pang på,,de vuxna är som vi inte så explosiva,vid första mötet,,men nog känner jag av värmen som finns i mottagandet.Inga problem jag lovar jag har semester också.Haé Kram.

 4. Michaela says:

  hej! jag har en liten fråga.

  pratar din son både svenska och turkiska? 🙂
  när man läser dina blogginlägg verkar det som att han kan prata både och 🙂

 5. fenixmona says:

  Precis så är det, man följer ju de bloggar som man tycker om att läsa…bryr mig inte heller om det där med att byta…Kramiz

 6. nina says:

  Go morron från solig Östersjön! Jag har också några frågor: Förut när man var där nere växlade jag alltid i PTT, vad tycker du själv, ska man växla där eller är det bättre att växla pengarna hos nån privat växlingskontor? Och nästa fråga gäller shoppingcenter, har dom byggt nån i Alanya ? Och sen vill jag gärna besöka DimCay, har du nån favvo restaurang där var man kan lata sej och äta gott och ta en dopp i mellan?
  Det var några år sen jag var just i Alanya sist ,men nu har vi lyckan att resa dit i början av juni:)

  • Sand mellan tårna says:

   Växlar sällan själv nu för tiden men det spelar nog ingen roll var du växlar. Inget nytt shoppingcenter har inte byggts här i Alanya. Det som finns är Alanyum. Däremot har ett stort öppnat i Antalya. Har inget favorit ställe i Dimcay men Kemal 12, första stället på höger sida tycker jag är mysigt då dom har pool, även första eller om det är 2a stället på vänster sida är också mysigt. Finns många mysiga ställen där.
   Början på juni 🙂 Då bär det av snart ju 😀

 7. Ama de casa says:

  Nån gång ska jag ta mig till Turkiet – så du får passa dig 😉
  Gomorron!

 8. nina says:

  Tack för tipsena om Dimcay! Vart ligger detta Alanyum,ligger det centralt eller ska man behöva taxi dit? Vi besökte det nya i Antalya ny några veckor sen och det var några saker som jag inte köpte som jag hoppas hitta i nu Alanya.. Det är snart, 22 dagar kvar, så om du ser en mörk och rund finsk tjej som irrar runt där är det bara att komma och hälsa på:)

  • Sand mellan tårna says:

   Alanyum ligger inte så långt bort. Man kan gå men det är en bit. Ligger mellan Kipa och Metro om du vet var det ligger? På 35 meters gatan. Dom har pick up service men vet inte riktigt var man kan hoppa på. Googla 🙂
   Ska hålla utkik efter dig och ser du en liten blond tjej med en brunögd buse med spring i benen bredvid så är det bara att hojta 🙂

 9. nina says:

  Det kommer jag absolut göra:) Har googlat nu och tror att vi tom bor ganska nära Alanyum, vi ska bo på Vings Sultan keykubat suites.

 10. natty says:

  Hej 🙂

  tack, nu har jag fått lite tips om shoppingcentrum och så 🙂

  Jätte trevlig blogg att följa, läser den varje dag 🙂
  kul att du även skriver lite på vädret och graderna varje dag.
  jag ska åka ner till alanya i 2 veckor i slutet av juni så är det speciellt kul att se hur värmen där nere förändras från nu, varje dag fram tills den dagen jag åker 🙂

 11. moa Lundberg says:

  Hej, ska till alanya i 2 veckor och undrar om du vet vart hotell margarita ligger och isf om det är långt till alanyum där ifrån?

  • Sand mellan tårna says:

   Ja det är en bit. Inte så man går dit i denna värmen om man inte är galen 😉 med det går bussar och Alanyum har egna gratis bussar. Fråga på ett hotell om dom vet närmsta stället ni kan hoppa på en.

Kommentera