Skulle ni…

På er semester en varm sommardag…

Sitta på er balkong i Sverige iklädda endast ett par trosor?

Gå på restaurang i er egen stad och käka lunch i bara bikini eller badbyxor?

Gå in på Ica och handla i bara bikini?

Gå på stan i bara bikini?

Åka buss i bara bikini?

Jag är nästan övertygad om att dom flesta av er skulle svara nej på dom frågorna.

Varför skulle ni inte göra detta då?

För att folk tittar konstigt på er?

För att det är pinsamt?

För att det är inte ok?

För att det är motbjudande?

För att så gör man bara inte?

Skulle det vara några av anledningarna till att ni inte skulle göra så hemma i er egen stad?

Hur kommer det då sig att alla detta helt plötsligt är ok så fort man kommer hit?

Att sitta nästan helnaken på balkongen? Att sätta sig på en restaurang i stan och käka lunch i bara badkläder, att sticka in i matbutiken i bara badkläder, att strosa runt på stan i bara bikini, att åka buss i bara bikini…?

Då ska jag tala om för er att det är lika pinsamt, motbjudande och absolut inte ok att göra så här heller.  Vad skulle ni tycka om att era grannar fläker ut sig på sina balkonger? Vad skulle ni tycka om att sitta på en restaurang och käka lunch bredvid halvnakna människor med fläsket hängande utför stolkanten? Vad skulle ni tycka om att stå i kön till kassan i mataffären med en liten studsig rumpa i stringbikini  vickande framför dig? Ganska motbjudande va?

Visst, här är ni på semester, det är en semesterort och det är varmt som i h*ete men ni är också i en vanlig stad där folk bor och lever ett vanligt liv med jobb, familj, vänner, barn i skola…Era grannar i bostadshusen här är vanliga människor precis som era grannar i Sverige, tjejen i kassan i mataffären är som samma tjej i er matbutik hemma, servitörerna på restaurangen ni käkar lunch på är som servitörerna på lunchrestaurangerna i er stad, en busschaufför är en busschaufför här och i Sverige.

Det spelar ingen roll om du är 18, 25, 50 eller 70 år, är tjock eller smal, har hängbröst eller silicontuttar, ölmage eller tvättbräda…Ingen av er har en kropp som andra vill se utanför stranden. Det är bara motbjudande och pinsamt!

Så nästa gång ni kommer hit…Ta med er både kläder och hjärna.

This entry was posted in Inte alltid roligt. Bookmark the permalink.

51 Responses to Skulle ni…

 1. Majwie Peterson says:

  RÄTT, RÄTT! Som mång-årig turist, framförallt i Turkiet, har man sett många, många både utan hjärna och kläder. En annan sak som jag reagerat starkt mot, är att turister ofta tror att den inhemska befolkningen är människor utan intelligens, känslor och sunt förnuft och behandlar dessa som någon som står långt under deras s k intelligens. Man skäms å sina landsmäns vägnar.
  BRA RUTIT!
  Kram från ett stormigt och kallt (8 grader, hu) Skåne

  • Sand mellan tårna says:

   Sant att dom tror lokalbefolkningen inte har något innanför pannbenet när det i själva verket är dom själva som inte har ett smack där innanför.
   Kram från ett soligt och +24 gradigt Alanya :-9

 2. Aurora says:

  Nej, det skulle jag inte acceptera och jag gör inte så när jag är utomlands heller. Har alltid på mig kläder till och från stranden. Kram

 3. Fia says:

  Så bra skrivet! Jag tycker också att det är motbjudande. Badkläder hör hemma på stranden, inte går jag och handlar i bikini här hemma heller..haha…dom skulle ju tro att jag inte är vid mina sinnes fulla bruk. Godmorgon förresten från en grå mulen ödeby där tempen just nu är +4,8. Ha en underbar dag!

  • Sand mellan tårna says:

   Hade man gjort så i Sverige hade dom kommit jagande efter dig med tvångströjan i högsta hugg 😉
   God morgon och ha en fin dag du med 🙂

 4. Petra says:

  Kan inte annat än hålla med dej.
  Men det är ju likadant här hemma med alla killar/gubbar som ska gå med bar överkropp så fort solen tittar fram. Har aldrig förstått varför det är okej…?..

  • Ruth i Virginia says:

   Det är alldeles otroligt otrevligt att see män utan skjortor på allmän plats –
   i synnerhet om dom sitter vid ett bord och äter.
   En anekdot:
   Jag var på ett tåg från Tyskland till Sverige. Det var hett; tåget var fullpackat, så jag stod i korridoren. Här kommer det en tyske med ölmage och mycket hår på bröstet, svettig dessutom, och klämmer sej förbi alla i korridoren. Kontakt kan inte undvikas (ölmage). Det var äckligt, och han gick fram och tillbaka. Inget man kunde säja eller göra.

   ”Sand i tårna” Vad du skriver vore nåt för alla turister att läsa, innan dom ger sej av utomlands. Bravo!

   • Sand mellan tårna says:

    Han passade väl på att torka av sig svetten mot er han passerade *urk* 😉
    Tack! Förhoppningsvis finns det en och annan som kommer läsa och ta till sig detta då många söker på Alanya just nu och hamnar här

 5. Anna Adanir says:

  Håller med dig fullständigt!!!! Man ser både de ena och de andra när man är där nere, så äckligt när dom kommer in i bikinis i vissa mataffärer, på dom större brukar de vara stopp!!
  Borde bli lag på de!!
  Ha en bra dag!! Blunda 🙂
  Kram

 6. Sita says:

  Jättebra skrivet. Skull inte göra så borta heller. Kram

 7. Hebbe says:

  Mors,,Karina..Det var ett vettigt inlägg,,jag tänker ofta när jag är på Cypern,hur f-n tänker vissa människor,,strand eller poolklädd är helt ok,,men att sen fara runt på stan i samma utstyrsel,,det gillar jag inte,,ibland funderar jag om det var de enda plagg som fick plats i deras resväska..Här hemma regnar det,,men oj så grönt det blivit på 2 veckor..Packa upp ja,,tvätta nä får vänta ett par dar..Haé Kram.

 8. Anette Englund says:

  Har oxå reflekterat detta, tror många turister lämnar hjärnan hemma ;0).
  Bra skrivet….önskar dig & familjen en underbar dag i solen !!

  Kram Anette

 9. Ama de casa says:

  Kan bara hålla med.

  Gomorron! 🙂

 10. Jenfan75 says:

  Mycket bra skrivet. Håller med dig fullständigt.
  Men härhemma i sverige är det mycket balkongsolande också på sommaren..
  När vi var till turkiet 2009 satt det lappar på väggarna om att man inte fick vara i restaurangen ibara bikini eller baddräkt utan nåt ovanpå.

 11. Linda says:

  Håller med dig, jag har även svårt för kvinnor/tjejer som badar toppless vi är dock i ett muslimskt land. Kan man inte respektera det lite mer.

  Kram på dig.

 12. Gilla says:

  Det gäller inte bara i Turkiet. Varthelst vi kommer, så har folk den vanan att bära sej åt precis som de inte skulle tänka sej här hemma. Det är verkligen VIDRIGT. Det går ju bra på stranden, men inte inne i en stad eller i nåt centrum. Tyvärr börjar man klä av sej här hemma också och visa sej nästan oklädd på stan. Jag tycker till exempel inte att BikiniBh till shorts är OK heller.

  Sv: Det var bra tips din Mormor gav dej. Men fastän jag är högerhänt, så håller jag skaftet med vänster också.

  Kram/Gilla

 13. Carola says:

  Ja jag förstår inte att det ska vara så svårt att hänga på sig en tunn klänning eller linne o shorts…om inte annat så svalkar det mer om man har ngt klädplagg som fladdrar… nä smaklöst är det.

 14. Sanna says:

  Hej!
  Jag ska åka till Alanya på onsdag, de väderprognoserna jag tittat på (SMHI) visar lite ostadigt väder. Hur ser de turkiska väderprognoserna ut för den kommande veckan? Har de sagt att det ska bli ostadigt? Tacksam för svar 🙂 väldigt fin blogg!

  • Sand mellan tårna says:

   Dom ser samma ut. Ser ostadigt ut men det behöver inte betyda att det blir regn. Mycket kan hända och många gånger håller sig regnet i bergen och vi har strålande sol här. Idag har det varit molnigt men ändå +28 så frysa kommer ni inte behöva och man kan både bada och vara på stranden ändå.

 15. farmor says:

  Du har så rätt. Man hör ju här hemma så många gånger att invandrare ska anpassa sig här. Men det är ju ofta samma människor som inte anpassar sig när de reser utomlands utan ofta säger, jag klär mig som jag gör.

  Det handlar ju alltid om att anpassa sig efter var man är och vilket land man vistas i. Om man exempelvis vistas i Istanbul måste man anpassa sig efter vilken stadsdel som man vistas i. Att anpassa sig handlar ju om att man då får den respekt man förtjänar. De man möter ser dig och din insida och inte din utsida och klädsel.

  Jag tycker att restauranger och affärer helt enkelt skulle säga stop och inte släppa in de som inte är ordentligt klädda. Att de mister de som kunder tar de nog igen då övriga kunder blir nöjda.

 16. Annelie says:

  Otroligt bra skrivet!! Håller med dig till fullo. Du har så bra värderingar i allt du skriver.

 17. Emma says:

  Helt enig! Jag förstår inte hur svårt det ska vara att ta på sig lite kläder när man inte ligger på stranden liksom. Det är inte så att det är snack om en dunjacka och snowboard skor..

 18. Veiken says:

  AMEN,AMEN och åter AMEN!
  Vi skäller på ryssarna, men ska kanske sopa rent framför egen dörr först!
  Jag tycker du ska gå in här 😉
  http://www.veiken.se/2012/05/12/vem-vann/
  Sedan mejlar du mig på veiken1(kanelbulle)hotmail.com
  och ger mig vissa uppgifter.
  Vara eller presentkort.
  Namn, adress, telefon. Mejladress får jag ju när du mejlar 😉

 19. Floyd says:

  Håller helt med dig,världen är galen.Här hemma är det numera helt vanligt att vissa badar fullt påklädda.

  Ernie kompis

 20. Catarina says:

  BRAVO vännen!
  Mycket bra inlägg – håller sååå med dig!!!
  Jo du, nu börjar säsongen ta fart ordentligt så vi lär få se mycket av detta hela sommaren i vanlig ordning… hur många gånger har vi inte diskuterat just denna fråga egentligen…
  Näää, det är verkligen inte alls okej att bete sig hur som helst bara för att man är på semester. Helt rätt, Alanya är en helt vanlig normal stad där det bor folk ”på riktigt” och lever ett helt vanligt vardagligt liv…tror nog att både turkarna och vi andra fastboende av diverse nationaliteter ofta ser med avsmak på turisterna.
  Nåja, allt detta till trots så längtar jag hem till Alanya igen… så snart jag är klar med businessen här i Sverige så kommer jag med språng igen!! 🙂 🙂
  Kram på dig och familjen så länge. Hoppas, hoppas jag hinner tillbaka innan NI sticker till Sverige, så hinner vi ses en sväng 😉

  • Sand mellan tårna says:

   Ja tyvärr kommer vi få må illa i år igen över alla äckliga kroppar som visas upp i tid och otid men även ett och annat skratt för skrattar åt dom gör vi ju också 😀
   Ja, skynda skynda nu och kom tillbaka fort. Tänkte du kunde få bli min testkompis på det fish spa som ligger granne med oss 🙂

   Kram Kram!

 21. Sita says:

  Grattis till vinsten hos Veiken. Kram

 22. Lena says:

  Håller med dig och det är en av de saker jag reter mig på väldigt mycket när jag är på semester! Är uppfostrad att man har på sig kläder när man äter även när vi satt på badstranden och hade pick nick när jag växte upp . Tycker inte restaurangerna skall servera dem klädda i bikini resp bad shorts! Osmakligt är ordet ! Här i Svea är det inte någon risk att någon går i bikini just idag iallafall ! Kram Lena

  • Sand mellan tårna says:

   Det hör till vanligt hyfs tycker jag att inte sitta på en restaurang i bikini eller strosa runt på gatan i en.
   Aj då, regn hos dig idag alltså.
   Sänder en varm kram!

 23. Znogge says:

  Kan bara hålla med och gör inte så själv. Men såg det både på Kreta och i Alanya som vi var i i somras. Stockholmarna som bor i vår lilla håla sommartid envisas med att gå på ICA iklädda badrockar. Tror man gör så. Vi bofasta bara virrar på huvudet år dem!

 24. Floyd says:

  Vet inte om jag är rätt person att förklara det,jag är förhållandesvis lågutbildadad,har inga akademiska bakgrunder förutom truck-kortet som jag klarade 1975,med bravur, sägs det,jag var bakis.
  Men när Svennebanan har tjänat in sina cach så blir belöningen charter.
  Åldrarna varierar ju och så också inriktningen.
  Själv är jag i minna sämsta år och dricker på min semester flera öl än jag borde och kanske ses jag som ett skandinaviskt fyllo men jag betalar för mig.
  Utifrån det har jag svårt att se att Alanya skulle kunna utvecklas på samma sätt som det gjort utan mina ”fyllepengar”.Jag har gått på barer bara för att se hur kul ungdomarna har det(lite märkligt att vilda tjejgänget slapp notan;)
  Jag förstår hur du menar/tänker och jag är med dig.
  Men vad hade Alanya varit utan turisterna?

  Kompis Ernie

  • Sand mellan tårna says:

   Klart vi behöver er turister och ni är mer än välkomna men glöm inte tröjan (och plånboken) 😉

   • Floyd says:

    Plånboken är viktig för både svenne och turk 😉
    Själv har vi i alla år försökt åka på en riktigt skön semester med snorkarna, ibland har vi gnott ihoppa pengarna ibland har det trillat på.Men tro aldrig att gemene småbarnsföräldrar åker på charter hur som helst.Hugallie som vi gnott för att fått ihoppa det.
    Men kanske därför har Turkiet varit vår oas för att vi kunde leva lite bättre än hemma,kanske därför att min stor snork och flickvän vill till Alanya igen.Ännu en gång.
    Alanya har mycket gott med sig.
    Ernie

 25. Pia F says:

  Kan bara säga att jag håller med, det är osmakligt!

 26. Tessan says:

  jag håller fullständigt med dig! Det är fruktansvärt att se! Jag har bott i Turkiet samt varje år åkr vi dit på semester och det är så fruktansvärt pinsamt att se hur turisterna beter sig. de tror att de kan släppa allt bara för att de är i ett annat land…skärpning!!!!

  • Sand mellan tårna says:

   Ja hjärnan lämnar dom hemma på köksbordet och vett och etikett vet dom inte längre vad det är.

 27. eva says:

  Ja man blir ju äcklad av att sitta och äta om en del knappt är påklädda. Och svettiga kroppar i en trång buss nä fy. Ha det gott. Kram

 28. Eva Olsson says:

  Mycket bra skrivet, håller med dig till 100%, man skäms för sina landsmän.

  • Sand mellan tårna says:

   Ja men det gäller ju inte bara svenskarna. Danskar, norrmän, finnar, ryssar, tyskar, holländare…alla har lika ont om kläder 😉

 29. Simerskan says:

  Hej!

  Så sant, så sant! Kan bara hålla med! Hur lång tid tar det, att ta på sig tex shorts och linne?

  Kram

 30. Helt rätt! 🙂 Verkar som folk tappar allt vett så fort dom sätter en fot på flygplanet. Här visar dom videor på nyheterna från tursitställen runt om i Grekland om nyktre/fulla personer som skämmer ut sig nåt så in i helvete när dom är här. Går halvnakna ute på gatorna på kvällarna och visar både det ena och andra för kameran! :S Förstår verkligen inte vad folk tänker!

 31. Amanda says:

  rätt rätt rätt!!! Få dom att sluta!! Är så trött på att se avklädda människor så fort man går utanför dörren eller tittar ut genom fönstret!! Framför allt tuttar, könsorgan och håriga manliga ölmagar. Vill mycket gärna att både jag och min dotter ska slippa se det när vi går och handlar frukost i mataffären..

Kommentera