Ingen fotboll, bara kalas

Igår när vi kom till Alex träning fanns inte ett enda barn på plats. Det brukar ju alltid vara ett gäng där en bra stund innan det börjar. Vi väntade en stund men när ingen dök upp ringde jag Hasan och bad honom ringa tränaren och höra om det var träning. Hasan ringer tillbaka och säger att tiden är ändra till 14.00 nu. Jaha, bra att vi fått veta det?!? Tränaren sa att han sagt till alla barnen om det. Jo det har han säkert, på mitt i veckan träningen, den som Alex inte kan vara med på då den börjar redan kl 15-15,30 och då har han inte slutat skolan. Så vi åkte därifrån och på väg därifrån såg vi en kille från laget komma cyklande med träningskläderna på så det var nog fler som inte fått veta att tiden var ändrad.

Då Alex var bjuden på kalas kl 15 ville han skippa träningen igår. Han hade hunnit vara med då det ju inte är några problem att komma 1 timme sent till kalas här men han ville vara på kalaset när det började och faktiskt, när vi kom dit lite efter 15 var det ganska många på plats redan men dom flesta droppade in 30-60 min senare.

Kalaset hölls på en Katakombe, en strandrestaurang på Östra sidan…

Efe, han som fyllde år fick bl a en skateboard (en bok av Alex) och den hade barnen roligt med. Skjutsade varandra på den, ner för en liten ramp.

Full fart och glada skratt och tjut. Hammocken till höger i bild råkade dom sitta sönder, brak sa det.

Mammabordet! Det bjöds på lite buffégott. Nån super god makaronsallad som jag måste testa göra en dag, börek, sarma, kakor…

Den fina tårtan som barnen inte hade tid att äta. Dom for ner på stranden…

Där några av dom kände på vattnet. Byxorna åkte av på en efter en av dom och det blev halvbad.

Några roade sig med att gräva en stor grop i sanden. Alex var en av dom men han kände även på vatten och var den enda som inte tog av skor och strumpor först. Andra bara sprang runt. Gick som vanligt inte att fånga alla barn på en och samma bild.

Ett trevligt kalas och Alex var nöjd. Efter kalaset gick vi till Ankis restaurang Skandinavia Restaurant, Jakob´s café och bar där vi avslutade dagen innan vi åkte hem.

Alex får en puss av mormor!

Ny dag, nya tag…Idag blir det fotbollsträning i alla fall. Kanske ett litet strandbesök först. Ser ut att bli en lika fin dag idag som igår då vi hade 23-24 grader. Just nu 19 grader.

God morgon!

This entry was posted in Alex fotboll, Högtider, Svenskträffar/Vänner. Bookmark the permalink.

7 Responses to Ingen fotboll, bara kalas

 1. Hebbe says:

  Mors,,Jaha ingen träning,,men Alex hade kul ändå ser jag..Ja här kör man på vänster sida,,men inga problem än så länge,var lite tveksam i början när jag kom rill en rondell,men nu,inget problem…Här är solen på väg att jaga bort morgondiset,,skönt balkongfika nu på morgonen..Haé Kram.

 2. Aurora says:

  En lyckad dag förstår jag. Kram

 3. Sita says:

  God fm. Trevlig dag ni fick iaf utan träning. Just nu har jag +9 grader här. Dörren är öppen,men ska stängas nu för jag fryser. Får vänta tills solen kommer genom fönstren. Kram

 4. Hebbe says:

  Hej du,,Lite soldis är det än,,men det är drygt 25 grader,så inte klagar man..Haé Kram.

 5. Roggan says:

  Vad underbart det måste vara att ha kalas ute i det fria. Här lär det nog dröja innan det är dags för bad. Kram

 6. Micke says:

  Träning eller kalas… Ja, jag hade ju valt kalaset varje gång! 🙂
  Gött att ha mormor på plats.
  sv:
  Jepp, bara oss själva att skylla. 😉

 7. Ama de casa says:

  Jag skulle också ha valt kalas före fotboll 😉

Kommentera