Livräddning

När vi kom till stranden i förmiddags ser jag detta…

Ett gäng män med ett långt rep. Vad gör dom??? Jo, han i vattnet simmar ut. Han längst fram i raden har repet runt magen…

Sen simmar han efter den som först simmade ut. Aha, dom leker tage…

…och där fick han fatt i honom och dom andra halar in. Nä, riktigt så var det inte. Dom övade helt enkelt livräddning. Måste säga att jag hade lite svårt att hålla mig för skratt över sättet dom gjorde det på. Öva sig i livräddning är bra men jag vet inte om jag skulle vilja bli räddad av någon utav dom i ledet som alla knappt var simkunniga. Jag skulle nog bara vilja bli räddad av han som blev räddad för han var den enda som kunde simma ordentligt.

Så hamnar ni i nöd i medelhavet i Alanya så se till att ha ett rep med er så den som ska rädda dig kan surra fast sig och sen ett gäng hålla honom flytande redo att hala in er båda.

This entry was posted in Tokigt, Roligt & Knäppt, Turkiet är Turkiet. Bookmark the permalink.

11 Responses to Livräddning

 1. Veiken says:

  Hahaha! Får man skratta åt så allvarliga saker? Jag ska packa rep nästa gång jag ska åt det hållet 😉

 2. Jag tror jag ska införskaffa en badring innan vi åker till Alanya 🙂
  Kram

 3. Haha det var en version jag inte sett förut. När vi var i Venezuela var det väldigt strömt och höga vågor där vi bodde. Livräddarna där var helt fantastiska, yngre killar i 18-20 års åldern som ett flertal gånger fick simma ut och rädda folk utan rep i detta strömma vattnet. Men dom visste exakt hur dom skulle simma mot strömmen!!

 4. Roggan says:

  Kan bara instämma att det såg roligt ut. Kram

 5. Stattinskan says:

  … eller så får man helt enkelt bada med flytvästen på ;-D
  Hur varmt har ni nu?

 6. Michelle says:

  Men bra knep med tanke på att en ganska stor del av turkarna tyvärr inte är simkunniga 🙁 och jag blir ju hellre räddad av en med rep än inte alls 😉 Såg du inte nyheterna igår med den gruppen poliser som försökte rädda en pojke som ramlat i vattnet någonstans i Turkiet?! Polisen kastade i alla möjliga saker i vattnet som de ville att pojken skulle ta tag i. Sådär höll de på ett tag… Tills en civil person kom till undsättning och slängde sig i vattnet!! Tragiskt!! Man borde inte få bli polis, brandman eller sjukvårdare om man ej kan simma!

  • Sand mellan tårna says:

   Skrämmande att dom inte har krav på att räddningspersonal ska kunna simma. Dock går det framåt och jag vet att på Alex skola kan barnen gå i simskola och även på Begonville kommer dom ha simskola till sommaren så nästa generation kommer nog vara mer simkunniga än dagens.

 7. Ama de casa says:

  Jag vill nog bli räddad av den snyggaste 😉

 8. Micke says:

  Alla sätt är bra utom de dåliga….eller??? 😉
  sv:
  Ja, det var en bra dag och hittills är tisdagen helt ok också. 🙂

 9. fenixmona says:

  Ojojoj, det där känns inte så värst betryggande…Vore allt bättre om de lärde sig att simma!! Kramiz

 10. vuxenmamman says:

  Men jösses…..som gammal badvakt och simlärare så blev det ;: Finn fem fel på denna bilden.

  KRAM

Kommentera