Vita katter

Ni läste kanske inlägget igår om Slash som fäller galet mycket. Fortsatte läsa på internet igår efter tips på vad man kan göra.

Hittade nånstans där det stod att just katter med vit päls eller med mycket vit päls i sig fäller extra mycket. Detta för att dom har ”lösare” pälskvalité och extra känslig hud. Hade ingen aning om detta men det kan ju ha sin förklaring till att Slash fäller så otroligt mycket mer än alla andra katter gjort som jag haft genom åren.

Två vänner som också har vita katter skrev på facebook till inlägget att deras katter också fäller galet mycket. Någon hade fått tips av en veterinär att hälla olivolja på maten. Det ska tydligen hjälpa. Får testa det också utöver äggulan han får.

Fick också nys i mitt googlande på en borste som verkar super bra. Vi har en ”vanlig” kattborste och den är bra men tar inte underhåren men så hittade jag denna Furminator som verkar vara en rent magisk borste.

YouTube Preview Image

Nu ska man kanske inte gå på allt man läster och ser. Filmer kan fixas till men visst verkar den bra? Kommentarer jag läste om den var enbart positiva och folk lovordar den. Kan beställas på apoteket så jag beställde en och hoppas den hinner komma så mamma kan ta med den ner när hon kommer i nästa vecka.

Från ett soligt Alanya, 16,4 grader just nu.

This entry was posted in Slash, Väder. Bookmark the permalink.

11 Responses to Vita katter

 1. Aurora says:

  En furminator hade vi till Trulls. Hans päls var överallt.

 2. Yvonne says:

  Det verkar till att vara en bra kam/skrapa. Ska kolla på vårt apotek om de har .Inte till mina hundar men till Ola/Mias . Ha en bra dag! Kram!

 3. Sofia says:

  Min syster har den till sin två tita raggdollkatter… Halva katterna försvinner… X-) hon tycker den e jätte bra..! Bra köp. =)

 4. Elin says:

  Godmorgon vännen! Som du känner till har jag en vit hund som fäller sjukt mkt! Bra tios om olivolja får se om ice äter hon som är så kräsen! Jag har köpt den borsten dock har jag inte hunnit använda den så mkt än pga att hon inte börjat fälla vinterväder än, thank You God!!!;) ha det så bra vännen! Kram och hälsa familjen!

  • Sand mellan tårna says:

   Hej vännen!

   Ja du får testa med olivolja, någon annan skrev att dom hällt vanlig matolja på hundmaten så kanske det också funkar och den ger kanske inte så mycket smak.
   Så fort mamma kommer ska jag testa kammen. Hoppas hoppas den funkar så bra som det ser ut 🙂

   Många kramar!!

 5. Ama de casa says:

  Hoppas du får den där borsten, den verkar jättebra! 🙂

 6. Gilla says:

  Den kammen/borsten verka vara jättebra. Jag ska rekommendera Baloos Matte om den.

  Sv: Jag får allt lära mej använda programmet först innan jag kan visa bilderna genom PhS. Än så fattar jag ingenting. Office har jag haft förut, men Word är en helt annan variant än min förra. Det var inga problem med det i alla fall.

  Kram/Gilla

 7. Fia says:

  Åh…vi har åxå en katt med mest vit päls och det är något fruktansvärt vad katthår vi har ÖVERALLT! Vår katt gillar inte att bli borstad så det är en riktig kattfight emellanåt. Nu ska jag iaf prova ge äggula så får vi se. Hur ofta ger du äggula? Tycker fortsättningsvis att det är så roligt att läsa din blogg men jag är dålig på att kommentera. Jag får iaf nya tips till vår Alanyavistelse…fishspa och safari 🙂 Ha en skön dag! Här är det mulet och just nu hela +7 grader.

  • Sand mellan tårna says:

   Ja man vet ju när man skaffar pälsdjur att dom fäller men kan bli galen för mindre 😉 Vi har ju tur som har en katt som gillar att bli borstad men testa äggula och även olivolja på maten. Jag ger en äggula om dan nu till att börja med. Vet inte hur ofta man ska ge men än så länge verkar det gå bra och han slurpar i sig på 30 sekunder så han gillar det.

   Kul att mina tips är till nytta. Rekommenderar både fishspa och safari 🙂

   Ha det gott! (här är det just nu strålande sol och 24,2 grader 🙂

 8. Åh måste se om jag kan hitta en sån här, verkar ju toppen. Den jag har nu får jag också ihop stora bollar varje gång jag borstar honom men jag kanske måste borsta fler gånger om dagen. Ska googla lite och se vad det finns för fler tips!! 🙂

Kommentera