Varje år…

…är det cykeltävlingar här och varje år stänger dom av i stort sett var enda väg. Idag var det dax igen. Vi Visste om detta och egentligen ska man inte ge sig ut med bil dagar som dessa då det blir problem att ta sig hem. Vi bor ju centralt och precis där dom stänger av men har Liten Herre fotbollsträning så är det inte mycket att be för, det blir till att skjutsa honom. Vi började dan med frukost på Hanci i centrum…

Då vi var ganska tidiga tog vi sen en promenad i hamnen…

På träningen idag frågade flera av barnen som alltid är där innan träningen om dom fick vara med och träna. Alltid fullt av ungar från det området och tränaren är schysst så idag var dom 7-8 stycken som fick vara med. Det blev match hela tiden till allas stora lycka.

Tränaren delade upp dom så ”streetlaget” fick spela i ett lag (gröna västar) och sen ”riktiga” laget i ett.

Det gick bra för Alex lag och dom ledde.

Alex i full fart.

I pausen valde tränaren att mixa barnen och Alex fick en grön väst. Dom låg ju under så suck tyckte kanske Alex men det vände och det slutade med att dom vann.

Så var träningen slut och vi skulle köra hemåt. Hela ena sidan, alla 3 filerna på 35 meters gatan var avstängd, så även Atatürkgatan och alla tvärgator däremellan så det fanns inte en chans att komma över på ”rätt” sida. När vi kommer till tunnlarna utanför Alanya inser vi att inte ens där finns en öppning så vi fick vända (tur Hasan och Neco (kompis till Hasan och Alex största supporter) var med annars hade jag nog hamnat i Antalya om jag tagit Alex själv till träningen) och köra upp på kostigar och sen ta oss en bit tillbaka och helt enkelt ställa bilen.

Ovanför Can sjukhuset på andra sidan 35 meters gatan fick vi ställa bilen sen var det bara att börja promenera. Det är inte så fasligt långt, 20-30 min promenad kanske men det var varm och Alex var trött efter träningen men ville vi inte stå där till ikväll när dom öppnar vägarna igen så var det bara att bita ihop.

Det var öde på dom avstängda gatorna.

Fiskmarknaden ligger på vägen hem härifrån så vi stack in där och käkade en fisklunch innan vi fortsatte den mödosamma promenaden hem.

Sitter nu på balkongen, 24,2 grader varmt i skuggan, svalkar mig med en kall citrondricka. Alex bytte bara om och gick ut och lekte. Följde med vår gamla granne Umut och hans mamma till lekparken.

This entry was posted in Alex fotboll, Familjeliv, Väder. Bookmark the permalink.

12 Responses to Varje år…

 1. Veiken says:

  Härliga härliga bilder! Den inramade bilden är en klar favorit! Det ser lite kusligt ut med helt tomma vägar! ……

 2. Hebbe says:

  Jaha du,,säger bara lyckost,med den tempen,,Men du fick ju en strävsam dag,,pga,vägstängningen…Läcker bild på Hasan och Alex i den fina ramen..Haé Kram.

 3. Hebbe says:

  Ja Salming var det,,jag tyckte oxå det var lite svagt,,men så är det ibland,,men nästa måste du ta..Haé Kram.

 4. Hebbe says:

  Den blev godkänd ,,hoppas nu bara att någon nappar och vill köpa bilen..Haé Kram.

 5. Hebbe says:

  Ja det går fort nu,,sen på torsdag kommer resfebern,,så som den alltid gör dan för avresa,tji sömn natten mot fredag,,tåget går tidigt 03:50…Haé Kram.

 6. Ama de casa says:

  Här är det kinkigt varje fredag när dom stänger av massor av kvarter för marknaden. Som tur är så är vår garageutfart på den del av huset som inte har marknadsstånd, så det går att komma ut. Men det är massor med parkerade marknadsbilar så det är trångt…

 7. Andra bilden är hur fin som helst, en förstoring på väggen kanske?! 🙂
  Hahaha så så trött var inte Alex ändå, det fanns liiite energi kvar att gå ut och leka iaf 😛

 8. Aurora says:

  Fina bilder. trafiksituationen påminner om när vi var i Bogota; colombia. Mitt på dagen under värsta rusningstrafiken fick ma bara köra i öst-västlig riktning på den 6 filiiga huvudgatan. Annars fick man ta smågatorna.

 9. Pia F says:

  När dom stänger av så pass mycket förstår jag att det blir bökigt. Can ligger ju en bit upp i stan. Vi tillbringade mycket tid på Can då Agneta som vi åkte med blev så magsjuk i höstas. Tur det är så nära till fiskmarknaden så att ni fick lite lunch i magen.

  • Sand mellan tårna says:

   Ja det blir lite bökigt när dom stänger av. Minns när vi bodde uppe vid borgen. Seeeeg backe att gå uppför vilket vi inte orkade så vi var fast nere i centrum till sena kvällen 😉
   Can är väl inget ställe man vill tillbringa semestern på. Trist att bli magsjuk.

 10. Fina Frun says:

  Vilka vackra bilder! Det ser ut att vara en jättefin stad.

 11. Micke says:

  Tufft med cykeltävlingar och avstängningar. Men ni verkar ha löst det bra. 🙂
  sv:
  Tackar! Ja, mina söner är min stolthet! 🙂
  Födelsedagen blev MYCKET bra och presenten från sönerna var en flaska god whisky. 😀

Kommentera