Väsnas

När vi bodde uppe i borgenområdet hade vi en tupp som alltid väsnades på mornarna. Mer än en gång man blev väckt innan solen av den (eller sopbilen).

När vi flyttade kände jag att jag kommer inte sakna tuppen men ibland kan jag faktiskt göra det för den väsnades inte hälften så mycket som våra nuvarande grannar…

Det här är en av dom. När jag kommer ut igår för att möta Alex när han kommer hem från skolan står det fullt av folk utanför museet och beundrar den och jag hör (många svenskar) säga hur fantastiskt vacker den är. Tsss tänkte jag, vacker visst men bo granne med den och du önskade att du hade ägt en öronproppsfabrik.

Alltså, det är inte klokt vad dom kan väsnas. Å vi har inte bara en som granne, nej det är 2 hanar och 3 eller 4 honor och varje morgon har dom högljudda morgonmöten. Dom kan överrösta vad som helst.

Alanya denna morgon…klarblå himmel, solen skiner, just nu 16,3 grader.

This entry was posted in Grannar, Väder. Bookmark the permalink.

12 Responses to Väsnas

 1. Yvonne says:

  Godmorgon! Dina grannar är vackra men skräniga.Bättre är att ha fula men tysta 😉 Kram!

 2. Aurora says:

  Jag kan tänka mig att de väsnas. Och inte uppväger deras skönhet oväsendet heller. Här i stan har de besvär av fasaner som skränar. Kram

 3. Lisbeth says:

  Godmorgon! Vilka vackra grannar du har:) trist bara att de ska väsnas så! Ha en underbar dag. Kram

 4. Hebbe says:

  Mors..Ja dom har jag sett och hört i Furuviksparken,,fina att se på,,Ja..Men vilket jäkla liv dom kan föra,bra ljud i den näbben,Huvá..Här är det gråtrist,regn…Haé Skönt i SOLEN..Kram.

 5. Stattinskan says:

  Väldigt vackra men jag har ingen önskan om att bo granne med dom. Nu känns mina grannar (fiskmåsarna) som rena rama barnleken:-)

 6. Micke says:

  Hahaha
  Jag kan tänka mig att de är trevligast på avstånd. Vackra, ja, men inte så roliga att höra på…
  🙂
  sv:
  Ja, Maria måste varva ner och säga nej till saker. Det har hon redan börjat göra, så även det är hon duktig på. 🙂
  Yes, här händer det mycket i helgen. 🙂
  Ha en riktigt bra helg!

 7. Jodå fina är dom men det spelar ingen roll om dom väsnas så!! Får kasta några sömntabletter till dom så dom sover lite på natten istället för att tjattra så! 😉

 8. Gilla says:

  Påfåglar är förvisso mycket vackra, men att de väsnas så visste jag inte. Kan gott tänka mej att man kan bli trött av det.

  Sv: Det stämmer att hundarna att de kan tröttna på sin mat. Men Matte är stenhård och vill inte annars att vi ger honom nåt annat än torrfodret. Det kan ju bero på medicinen han har fått för växtvärken också.

  Vi får ju stå ut till tisdag åtminstone, då det är Mattes jobbedag igen.

  Kram/Gilla

 9. Ama de casa says:

  Haha! Ur askan i elden typ… Passa dig, dom är farliga också. Jag blev sparkad i huvudet av en en gång så att blodsvite uppstod… 🙂

 10. Emmy says:

  Åh! De där påfåglarna är jag så trött på.. Har varit så mycket med dem och vet hur de låter! Nog är de fina, men om de bara kunde hålla näbben haha.

 11. Nänä, jag är inte alls avis på vädret. Inte alls… hmm…;)

Kommentera