Nyduschad Slash

Slash fäller så vi håller på att bli galna här hemma. Jag borstar pälsen på honom ett par gånger om dan men det tar liksom aldrig slut.

Jag måste svepa över med dammsugaren helst en gång om dan annars får vi mattor av hans päls. Det går åt klisterborstar (klädborstar) på löpande band.

Dels är han ju innekatt. Alex vägrar släppa ut honom då han tror han ska försvinna. Dels är det denna årstiden, det blir varmare så vinterpälsen måste ju av.

Han får bra mat som vi köper i en djuraffär så han ska inte ha brist på några vitaminer eller så.

Jag har haft långhåriga katter hela mitt liv men tror ingen fällt som Slash. Många av dom har i och för sig varit ute katter. Blir galen på allt hår så jag läste lite på internet vad man kan göra och duscha dom var ett förslag som tydligen ska vara bra. Hm? Duscha en katt? Hur lätt är det?

För nån vecka sedan bestämde jag mig för att göra ett försök och var beredd på att först införskaffa en rustning för jag tänkte att här blir det fight.

In med Slash under vattenkranen i köket och visst, han försökte springa iväg men varken skrek, bet eller rev mig gjorde han. Efteråt tog jag honom i ett badlakan och vi satte oss i solen på balkongen. Jag gnuggade honom torr och borstade sen samtidigt som han själv slickade för allt han var värd. Massa hår försvann.

Det hjälpte faktiskt men nu kände jag att det var dax igen så in med honom i duschen denna gången och det gick riktigt bra nu med. Han ville gärna smita ut men skrek inte, rev inte och bet inte. Emellanåt stod han t om helt still och verkade tycka det var ganska gott.

Sen samma procedur med badlakanet om honom, ut i solen på balkongen, borsta honom och få bort massa hår.

Nyduschad Slash!

Förutom att han fäller så är han jätte fin i pälsen. Mjuk och glansig men jag har även börjat ge honom rå äggula som ska vara bra och minska håravfall.

Lurviga, mjuka, långhåriga katter är ju så mysigt men uff för allt hår när dom fäller.

This entry was posted in Slash. Bookmark the permalink.

9 Responses to Nyduschad Slash

 1. Sita says:

  Min katt är korthårig o utekatt. Men han fäller med till max. Ha det gott, nu kom solen. Kram

 2. Gilla says:

  Vi passar ju Baloo som är en långhårig Berner Sennen. Han fäller håret också. Mycket av det är ju det fina valphåret. Ska bli skönt när han har slutat fälla. Så jag förstår dej att det kan vara jobbigt med Slash´ hår.

  Kram/Gilla

 3. Enzo är likadan nu, tror halv honom låg kvar i duschen sist gång vi duscha honom. Har också en borste och samlar ihop stora bollar efteråt. Hoppas det är klart snart!! Oh jo dammsugan går varm här….!

 4. Ama de casa says:

  Vår katt Megasen fick duscha emellanåt. Särskilt på våren när hon kom in och hade rullat sig i gruset ute och luktade gammal gata. Hon var också lättduschad och fann sig i behandlingen. en gång efter en dusch så var hon typ försvunnen. Vi lockade och letade, och till slut hittade vi henne inne i öppna spisen.
  – Här brukar det ju finnas värme, tänkte hon nog.
  Och blödige husse Anders tände såklart en brasa åt henne.
  (EFTER att han tagit ut henne därifrån, såklart… 😉 )

 5. Du kanske ska samla allt och börja tillverka mattor eller kuddfodral. Vem vet, det kanske blir en storsäljare 😉

 6. Hebbe says:

  Jaha,,du ser Slash är speciell,,ingen vanlig dränkt katt,,han mådde nog ganska bra,åtminstone efter i handduken på balkongen,,myskatt…
  Ja kyckling är bra mat,går att variera på många sätt..Haé Kram.

 7. Roggan says:

  Visst är han söt Slash. Kram

 8. Fina Frun says:

  Vilken snäll och stilig kille han är 🙂
  Det är ju vår, och fäller päls görs det även på burdjuren här hemma. Det lugnar säkerligen ner sig om ett par veckor.

 9. fenixmona says:

  Ja, Cesare fäller också nu, massor! Det är likadant varje år fram tills det blivit ordentligt kallt igen. Det är norsk skogskatt i honom. Där han legat är det pälsklätt! Kramiz

Kommentera