Vika pyjamas

En kväll i förra veckan när jag läste saga för Alex frågar han plötsligt…

– Mamma, har fröken ringt dig och frågat om jag vikt min pyjamas?

Huh? Tittar oförstående på honom och tror nästan han somnat och pratar i sömnen.

Ja , hon sa idag att hon ska ringa alla föräldrar och kolla så vi viker våra pyjamas på morgonen.

– *haha* Ok, nä hon har inte ringt. Varför vill hon kolla så ni gör det? Ska hon sova över?

– Haha nä men åhh mamma. Hon vill se så vi sköter oss å så…

Ok, jag det är ju bra men jag tycker faktiskt inte fröken har med det att göra om du viker din pyjamas eller inte så ringer hon säger jag som det är att du inte viker den och att jag inte har något problem med det.

Nä men säg inte det. Tänk om hon blir arg.

Klart hon inte blir arg och blir hon det så blir jag arg på henne. Hur vi gör hemma ska hon inte bry sig om. Det är ju vårt hem och hon ska väl inte flytta in?

*fniss* Nä det tror jag inte hon ska *fniss fniss* Ah ok, säg det då.

Mmmm jag ska även tala om att vi bäddar inte sängarna heller.

Nä men det kan du väl inte tala om?!?!

Klart jag kan, vi gör ju inte det men vill hon att vi ska vika pyjamasar och bädda är hon välkommen hem hit att göra det.

*fniss* mamma du e knasig…

Det är väl ganska bra att fröken kör lite ”uppfostring” av barnen men jag tycker faktiskt inte hon har med att göra hur vi gör hemma med olika saker. Det är vårt hem och vi bestämmer hur vi vill ha det och vad som funkar för oss. Att vika en pyjamas på morgonen är ingen viktigt grej för mig. Inte bädda sängarna heller. Med bädda menar jag med överkast och fina kuddar ovanpå. Sånt gör inte jag, mitt sätt att bädda är att rätta till lakanen, lägga rätt kuddarna och sen bara vika täckena. Inget överkast eller kuddar. Tycker hon man ska göra på annat sätt får väl hon komma hit och göra det då och då ska jag gå hem till henne och göra på mitt sätt. Nu vet jag att hon inte var jätte allvarlig med att hon skulle ringa oss eller att barnen måste göra det men många barn trodde nog på det. Alex frågade ju om hon ringt.

This entry was posted in Alex skola, Sagt av Alex. Bookmark the permalink.

8 Responses to Vika pyjamas

 1. vuxenmamman says:

  Men jisses….det har hon då verkligen inte med att göra. Jag hade fått ett frispel om ngn ringt från skolan och frågat det. Men hon har säkert skämtat.

  Fick ett tips att be dig att tömma cashminnet på din dator. Det kan hjälpa.

  KRAM

 2. Men vad söt han är haha. Bra ändå av fröken att komma med en sådan kommentar så länge föräldrarna är med på noterna.

  Klart du får länka om du vill det. Jag personligen tycker många skyller ifrån sig på matförgiftning istället och skyller på allting annat.
  Sedan blir endel sjuka också såklart, tyvärr.

  Tvätta händerna höhö!
  Kram

 3. Fina Frun says:

  Du har rätt! Vad som funkar bäst i er familj, vet ju ni bäst.

  Nu menade hon kanske kommentaren mest som ett skämt (kanske, kanske inte) men faktiskt så tycker jag att skolorna har en lite konstig syn på regler. Vad DE tycker är rätt, gäller och måste efterföljas. Det är mer än en gång som jag har rykt ihop med lärarna. De glömmer så lätt att ”fröken” är själv bara en person med sina egna åsikter och rutiner, som kanske inte alls delas med andra…

 4. Sita says:

  Inte bäddar jag med överkastet heller om jag inte väntar främmande. Pyjamas äger vi inte någon av oss. Fröken har inget med det att göra, där håller jag med dej. Kram

 5. Ama de casa says:

  VA??!!??? Bäddar du inte sängen??? Det är det första jag gör på morgonen. Överkast och kuddar på.
  (Sen gör jag inte så mycket mer efter det 😉 )

 6. Gilla says:

  ;-D. Hur gick det sen? Ringde hon? Alex är ju för gooo!

  På vardagarna bäddar jag med överkast och hela kitet, men på söndagarna bryr jag mej inte. Det kan ju tänkas att vi vill ta en middagslur där.

  Sv: Ja, så väldans smutsig var inte jag och inte badrumsgolvet heller om man ska vara sanningsenlig. Jag tyckte själv att jag bar mej dumt åt och hade mej själv att skylla.

  Kram/Gilla

 7. Marie-Louise says:

  Ja jag håller verkligen med dig, det har absolut inte fröken med att göra. Hon har väl med att göra hur barnen beter sig i skolan, men hur man har det hemma kan absolut inte vara hennes område. Bra svar du fick till tycker jag 🙂

 8. Nä men jag håller med dig det har väl inte dom nåt med att göra om vad man gör hemma. En sak är ju att dom lär dom att inte prata med mat i munnen osv som du sagt att dom gjort.

Kommentera