Frågor och Svar

Från Malin…

Hejsan =) Jag tänkte bara fråga dig om du skulle kunna göra ett inlägg där du tipsar om bra restauranger och andra bra tips som kan vara bra att veta för en turist? kanske göra en ”prislista” på vad dom vanligaste sakerna kostar som tex öl på krogen/i affär, solstol för en dag osv. Tack på förhand =)

Jag skrev ett inlägg med restaurangtips i höstas som finns att läsa här. Hotell Kandelor som jag skrev om där har även ett syster hotell som heter (Xperia) Grand Bali och som också serverar denna buffé. Grand Bali ligger på Damlataş gatan. Inte långt från turistinformationen. Här kan ni få ett smakprov på vad som finns.

Sen måste jag slå ett slag för Muzo och Charlotte´s. Restaurangen ägs av en dansk kvinna och hennes turkiske man. Här kan man äta smarriga smörrebröd och det serveras även fläskkött. Hos Muzo och Charlotte´s kan man även handla delikatesser över disk så som danska ostar, leverpastej mm. Här hittar ni en vägbeskrivning dit.

Det här med priser har jag dålig koll på. Inget jag tittar efter utan handlar det jag behöver men på Merhaba.se finns ett inlägg om prisbilden i Alanya där du kan få ett hum om det i alla fall. Priser på solsängar och parasoll tas inte upp där men jag tror det är samma pris i år som förra året och det är 4 lira per solsäng och per parasoll. Det är kommunen som bestämmer priserna så alla ska ta samma.

Andra tips…Ja att pruta i bazar butikerna är ett måste. Ta i så skjortan står rätt ut…

Något annat som kan vara mycket bra att tänka på är det här med vad man kan/bör och inte kan/bör äta. Louise i Side skrev ett mycket bra inlägg om detta igår.

Hoppas det var svar på dina frågor annars får du höra av dig igen.

Ni är så många som mejlar och kommenterar med frågor vilket jag tycker är jätte roligt så fortsätt gärna med det, antingen i en kommentar här på bloggen eller i ett mejl till sandmellantarna@live.com. Ni är så välkomna med era frågor och jag svarar gärna om jag kan och kan jag inte så försöker jag ta reda på det för att hjälpa er.

Ni är också många som ställt frågor om hur skola fungerar här. Jätte kul att så många är nyfikna på mer än bara turistlivet. Kommer göra ett inlägg om detta senare så håll ut alla ni som frågat. Jag har inte glömt er.

This entry was posted in Frågor & Svar. Bookmark the permalink.

5 Responses to Frågor och Svar

 1. Ama de casa says:

  Måste nog åka till Turkiet nån gång… 🙂

 2. Sita says:

  Trevligt att hjälpa till med svar på alla frågor. Kram

 3. Jenny says:

  Vill bara tala om att jag uppskattar din blogg super mycket. Den är så välskriven och informativ. Mycket bättre än den där informationssidan på facebook. Du verkar så go och glad. så snäll som alltid tar dig tid att svara på frågor. Så det är hit jag söker mig när jag vill ha information och tips sen att få läsa om er vardag är verkligen kul. Du skriver underhållande och roligt. Härlig läsning helt enkelt=)
  Mvh
  Jenny som i sommar åker till Alanya för 7 gången=)

  • Sand mellan tårna says:

   Tack Jenny för din fina kommentar. Roligt att du uppskattar min blogg och har nytta av den.
   Med så fina läsare som jag har och som skickar så snälla kommentarer kan jag inte annat än att vilja hjälpa till och svara på frågor. Vill krama om er allihop 😀 Tycker bara det är roligt!!
   7e gången minsann…ja, det är lätt att fastna för Turkiet och Alanya. Vi är många som gjort det 🙂
   Ha det bra!

 4. Massa god mat låter det som!! Synd att det är lite långt dit bara…! 😉

Kommentera