Tourism week

Turizm Haftası pågår här nu mellan den 15-22 april. Tursab (association of turkish travel agencies) brukar varje år samla ihop en del företag som t ex jeepsafari för att köra i karavan genom centrum.

Idag var det dax för det igen och jag bestämde mig för att följa med i en av våra jeepar. Alla jeepar mm möttes i änden av Kleopatrastranden där jeeparna skulle få banderoller, ballonger mm

Ibland får även chefen jobba eller det var fel ordval. Ingen jobbar lika hårt som honom men ibland får han köra en jeep.

4 jeepar körde vi med

3 chaufförer. Neco, Mehmet och Hasan. Den ekvationen går inte riktigt ihop men lillebror Mehmet körde en jeep också men vägrade stiga ur sin jeep tills Hasan satte honom i arbete.

En riktig sightseeing buss.

Banderoller på jeeparna

Turkiska flaggan

Dagen till ära tog jag på mig ett matchande orange linne. Fick även en tursab turizm haftası stickersdekal fastklistrad på mig.

Kockar

Nu kör vi

Tror det var 4 jeepsafari company som var med men inga sticker ut som våra. Den orange färgen gör att dom drar blickarna till sig överallt.

När turen var över och vi stannade på östra sidan körde jeeparna tillbaka till kontoret och jag gick en sväng.

Vid Atatürkstatyn var det fullt jippo

När jippot vid statyn var klar gick alla i karavan ner mot scenen i hamnen.

Dagens program

Här kommer tåget

Någon hade glömt ladda min kamera så hela dan blinkade den på en plupp och lagom till tåget kom in på scenområdet orkade den inte mer så här var det slut på bilder.

Kunde inte fått bättre väder för en dag som denna. Strålande sol och 25 grader.

This entry was posted in Combi Sherlock. Bookmark the permalink.

21 Responses to Tourism week

 1. Sita says:

  Där skulle jag ha velat vara med o sett. Verkar toppen kul. Här har det nu slutat o snöa, o den börjar smälta. Kram

 2. Lena says:

  Åååå vad jag hade velat vara där i Alanya just nu ! Ser så härligt ut och här hemma är det grått och snöväder……Var på kundbesök precis och var skulle kunden om inte till Alanya på onsdag för en veckas semester! Njut å ha det gott ! Kram Lena

 3. Carola says:

  Ja nu börjar längtan bli grymt stor, hade varit kul att vara på plats o sett allt. Men tänkte på de med folkdräkterna…hua vad svettigt att ha så mycket kläder på sig i den värmen..

 4. Michelle says:

  Harlig dag idag i solskenet! Fina bilder och sa mycket folk. Du kanske hjalpt mig, med ett stort problem, en bit pa vagen pa grund av dessa bilder 😉 Kan beratta en dag nar vi ses.

 5. Katta says:

  Åhh det ser ju riktigt kul ut. Och vilket härligt väder! Hoppas att det håller i sig för nästa vecka kommer jag ner 🙂

  • Sand mellan tårna says:

   Håller tummarna för fint väder då. Min mamma kommer också nästa vecka så vi vill ha fint. 🙂

 6. Hebbe says:

  Oj det var ett mysigt Jippo,,härligt väder oxå,,många fina bilder hade du fått,,så länge du hade kräm i kameran,,såg skitkul ut….
  Ja,tråkigt när husen missköts,,men rivning var nog det enda rätta,jag pratade med rivarna dom var i uselt skick..Haé Kram.

 7. Pia F says:

  Ser festligt ut! Har Neco börjat som chaufför hos er eller är det bara idag? har inte pratat med honom på ett tag. Det är väl bra att Hasan får prova på att ratta jeeparna ibland!

  • Sand mellan tårna says:

   Ja det var roligt!
   Neco kommer hjälpa oss i sommar med bl a Sapadere turerna.

   • Pia F says:

    Så kul, då är han tillbaka i turistbranschen igen. Han var en duktig guide en gång i tiden.

    • Sand mellan tårna says:

     Japp, han är tillbaka 🙂 Har varit till mycket hjälp för oss även i vinter då vi haft en hel del transfer som han tagit samt kört nu när vi haft lite udda jeepturer för en del grupper bl a till Side/Manavgat. Inte bara det, Alex gillar honom stark då han ofta följer med och tittar när Alex tränar. Neco är hans största supporter och kommer med glada tillrop hela tiden 🙂

 8. Roggan says:

  Underbara bilder. Du matchade verkligen färgen på jeepen. Kram

 9. Malin says:

  Hejsan =) Jag tänkte bara fråga dig om du skulle kunna göra ett inlägg där du tipsar om bra restauranger och andra bra tips som kan vara bra att veta för en turist? kanske göra en ”prislista” på vad dom vanligaste sakerna kostar som tex öl på krogen/i affär, solstol för en dag osv. Tack på förhand =)

 10. Micke says:

  Är detta början på turismsäsongen?
  Trots halvdött batteri fick du många bra bilder, bra jobbat! 🙂
  sv:
  Ja, då kommer vi att både synas och höras. 🙂
  Tack! Jag önskar dig en lika bra tisdag.

 11. Fina bilder, ser ut som en underbar dag! Å va fint du matchade bilarna, lite extra reklam dagen till ära! 🙂

 12. Ama de casa says:

  Kul med såna där jippon 🙂

Kommentera