En med tuffsigt och en utan

Igår kväll följde Alex med Hasan och ett gäng grabbar (gubbar) till en restaurang för att kolla på matchen mellan Fenerbahçe och Trabzonspor.

Alex farbror Ahmet är Fenerbahçe i själ och hjärta så Alex har liksom inte haft mycket val att hålla på ett annat lag. Hans pappa däremot är väl en av dom få turkar som faktiskt inte bryr sig sådär jätte mycket om fotboll och har väl inget lag han håller på direkt. Fener går bra för honom med och han har genom åren köpt en hel del Fenersaker till Alex så som fotbollsdräkt, bollar mm. När jag var gravid och vi var i Antalya gick vi in på en Fenerbahçe shop och där köpte vi en haklapp, body och världens minsta skor till vår ännu ofödda son. Hade han inte gillat Fener hade han aldrig köpt detta. Det hade varit förräderi och en dödssynd oavsett vad hans bror håller på. Jag kunde inte bry mig mindre om lagen här men Fenerbahçe passar mig bra. De har ju så fina färger, blå/gula.

Alex har ingen direkt koll på vad spelarna heter mer än en. Dom har en Alex (Alexsandro) De Souza, från Brasilien och jag hade ingen aning om detta när jag föreslog Alex som namn till vår son för Hasan men det har man ju fått höra x antal gånger genom åren. Så fort någon frågar vad Alex heter och han svarar säger 99,9% direkt – Alex De Souza.

Just det här att han inte har direkt koll på vad spelarna heter framkom igår.

- Vi vann med 2-0!

- Åhhh, va roligt! Vilka gjorde mål?

- Den ena hade tuffsigt hår och den andra inte.

- Jaha, ok! *fniss*