En med tuffsigt och en utan

Igår kväll följde Alex med Hasan och ett gäng grabbar (gubbar) till en restaurang för att kolla på matchen mellan Fenerbahçe och Trabzonspor.

Alex farbror Ahmet är Fenerbahçe i själ och hjärta så Alex har liksom inte haft mycket val att hålla på ett annat lag. Hans pappa däremot är väl en av dom få turkar som faktiskt inte bryr sig sådär jätte mycket om fotboll och har väl inget lag han håller på direkt. Fener går bra för honom med och han har genom åren köpt en hel del Fenersaker till Alex så som fotbollsdräkt, bollar mm. När jag var gravid och vi var i Antalya gick vi in på en Fenerbahçe shop och där köpte vi en haklapp, body och världens minsta skor till vår ännu ofödda son. Hade han inte gillat Fener hade han aldrig köpt detta. Det hade varit förräderi och en dödssynd oavsett vad hans bror håller på. Jag kunde inte bry mig mindre om lagen här men Fenerbahçe passar mig bra. De har ju så fina färger, blå/gula.

Alex har ingen direkt koll på vad spelarna heter mer än en. Dom har en Alex (Alexsandro) De Souza, från Brasilien och jag hade ingen aning om detta när jag föreslog Alex som namn till vår son för Hasan men det har man ju fått höra x antal gånger genom åren. Så fort någon frågar vad Alex heter och han svarar säger 99,9% direkt – Alex De Souza.

Just det här att han inte har direkt koll på vad spelarna heter framkom igår.

Vi vann med 2-0!

Åhhh, va roligt! Vilka gjorde mål?

Den ena hade tuffsigt hår och den andra inte.

Jaha, ok! *fniss*

God morgon från ett 15,3 gradigt och soligt Alanya.

This entry was posted in Sagt av Alex. Bookmark the permalink.

14 Responses to En med tuffsigt och en utan

 1. Hebbe says:

  Mors,,Ha Ha så Alex har Brasilianskt påbrå,,,,,,,,,,,,,,,,,Ja du måste bli snabbare när vi ska rama in en kändis….Det blir fint,,projektet godkäns säkert…Haé Kram.

 2. Hebbe says:

  Ja klart att det är kul att svara rätt,,men kuligare att få en namngiven Pokal..Det kommer fler frågor ””Vem ska vi rama in”” så var på hugget..Haé Kram.

 3. Yvonne says:

  Godmorgon! Fotboll är inte min grej.Mina fötter snubblade också omkring i början på linedancen.Hade två vänsterfötter varav den ena har blivit höger så nu går det ganska bra.Du vet träning ger fördighet.. Ha en bra dag! Kram!

 4. Pia F says:

  God morgon!
  Fotboll är definitivt inte min grej heller, fast jag fått leva med det i mer än 35 år. Både mannen, sonen och dottern har spelat boll. Fattar 0. Ge alla varsin boll istället!! 😀

 5. Gilla says:

  Jag har också tur att slippa fotbollssnack. Sibbe bryr sej inte och jag är totalt ointresserad.

  Sv: Tack för komplimangen om min bild. Det var nog bara vid den åldern jag var söt.

  Att skriva om sitt liv, borde alla göra. Jag har ju börjat sent. Min dotter släktforskar och jag i liten mån, så jag är lessen att jag bodde så långt från mina föäldrar att jag inte vet så mycket om dem.

  Kram/Gilla

 6. Sita says:

  Oj då fotboll kan jag inget om. Men vet att blågult är våra färger. Ute lyser backen vit här. Vintern är tillbaks. Kram

 7. Ama de casa says:

  Fotboll? Vem bryr sig… Igår vann Skellefteå hockeyn! 😉

 8. Fina Frun says:

  Äsch, huvudsaken är att det blev mål 😉

 9. Michelle says:

  Var ena kissemisse heter ju Alex – döpt efter Alex De Souza 😉 – sambons val, den stora favoriten i FB ju! Och den andra heter Zata (första a:et med tva prickar, haha) efter var svenska Henrik Zetterberg 😉 – mitt val….hehe….hockeytok som jag ar!

  • Sand mellan tårna says:

   Här har du en till hockeytok. Jag älskar hockey 😀 och rock n roll så gissa att jag inte sa nej när Alex tyckte katten skulle heta Slash 😉

 10. Michelle says:

  Haha, ja det förstar jag da! 🙂 Jag gillar ocksa rock – dock ej hard rock utan lite mer soft amerikansk rock 😉

 11. Haha ja det är inte alltid lätt men kul att dom vann i alla fall!! 🙂

Kommentera