Tada! Vad tycks??

Nu är klipp och klistra delen av projektet klart…

I texten han håller på att skriva tar han ju upp alla dessa delar (kläder tog vi bort pga platsbrist) så då löper det som en röd tråd mellan texten och detta. Vad man kan återvinna och vad det kan bli till för nya saker/förpackningar mm.

Överst handlar det om farligt avfall och under vad som händer om man inte återvinner och hur det blir om man gör det. Blandar man farligt avfall med återvinningsbart får vi smutsig luft, smutsigt vatten, döda träd (natur), döda fiskar (djur) och en ledsen jord. Återvinner vi får vi ren luft, rent vatten, glada träd, glada fiskar och en glad jord.

Jag hade även köpt grönt papper som jag inte visste vad vi skulle göra med. Det slutade med att jag ägnade några timmar åt att rita och klippa ut pilarna som sitter runt om. Så fick vi användning för det pappret också och jag tycker det blev en snygg inramning av projektet.

Kvar är nu texten som Alex ska skriva klart. Tar sin lilla tid då det ska vara fint skrivet och han har ju smått problem med skrivstilen men han tar det sakta och lugnt och skriver lite i taget. Ser jätte bra ut.

Jag ska skriva en lista på källhänvisningarna. Var jag nu hittade all info men då allt var på svenska websidor är det ingen som kommer kunna/orka kolla upp det ändå så jag kan skriva bolibompa.se om jag vill men jag ska försöka göra det rätt.

Nu håller vi tummarna att fröken ger honom godkänt för detta.

This entry was posted in Alex skola. Bookmark the permalink.

10 Responses to Tada! Vad tycks??

 1. Veiken says:

  Ett toppenprojekt!
  Learning by doing! Han har gjort det så fint och han lär komma ihåg det! Guldstjärna! 🙂

 2. Pia F says:

  Hatten av för er båda, mycket proffsigt och lättförståligt. Ska bli intressant att höra hur övriga i klassen löst sina uppgifter.

  • Sand mellan tårna says:

   Tack 🙂
   Ja jag är jätte nyfiken på vad dom andra gjort. Vet vad Joanne, min engelska väninna och hennes dotter ska göra om trafik men ingen annan.

 3. Floyd says:

  Merhaba Alanya!
  Ser ju hur bra ut som helst,inte ens mina träskallar till snorkar hade fixat det så bra och de är 18 och 20 men sen har de ju några av mina gener också 😉
  Du skrev för ett tag sedan om 2 flickor som hoppat av till Turkiet,hur gick det?
  Den ena reste hem om jag fattat rätt,men är kompisen kvar?
  Kan svurkmammorna hjälpa henne om det behövs?
  Det ser fan så blåsigt ut på webkameran,ska jag ta med lussekoftan?
  Hälsningar från ett vårigt men kyligt Svedala.

  Ernie

  • Sand mellan tårna says:

   Tack 😀
   Det stämmer att den ena tjejen åkte hem som dom skulle men den andra stannade kvar. Vet inte om hon är kvar längre men hela grejen var ju bara en lögn. Ingen fara med någon av dom men ställde till det gjorde dom ju så dessa oskyldiga killar blev hämtade av polisen. Hamnar någon av dom i trubbel efter detta är det nog ingen som har någon större lust att hjälpa dom med tanke på hur ansvarslöst dom betedde sig. Här kan du läsa om du missade det inlägget. http://sandmellantarna.com/2012/03/15/en-losning-men-inte-slutet/
   Blåsigt? Här blåser det inte direkt idag. Strålande sol och 24-25 grader nu på eftermiddagen så lämna du koftan hemma 🙂
   Ha det gott!

 4. Sita says:

  Vilka härliga skyltar. Dom måste bli bäst i skolan. Kram

 5. Micke says:

  Snyggt jobbat! 🙂
  sv:
  Det är verkligen sköna dagar och vi behöver alla det ibland. 🙂

  Ha ett bra slut på helgen.

 6. fenixmona says:

  Vilket jättejobb, men så fint det blir! Roligt med saker som engagerar både barn o föräldrar…Kramiz

 7. Ama de casa says:

  Oj vad fint ni har gjort! Det kommer att bli högsta betyg på det 🙂

 8. Wow det där ser verkligen toppen ut!! Ser ut som nåt man gör i högstadiet och inte Alex ålder så han bör kommer garanterat få högsta betyg!!

Kommentera