Svordom också!!

Vi har en regel att om man svär/säger fula ord så får man böta 1 lira (ca 4:-). Alex öron är stora och han vaktar sin tunga noga.

Ibland blir man ju så arg så man bara vill säga nåt fult ord eller svära men gör man det kan det bli dyrt så Alex har sitt eget sätt att uttrycka sig på.

När något inte går hans väg och han blir arg har det den senaste tiden låtit t ex så här…

Ahhhh, jag blir så arg. Svordom/svärord också så dumt det är

Det är inte ofta någon av oss får böta men tidigare i veckan åkte jag på det. En cyklist svängde ut mitt framför mig på vägen när jag kom körande (i krypfart som tur var) och då blev han kallad Idiot.

– Åååppp åååpppp åååppp, 1 lira! Sa Alex direkt.

This entry was posted in Sagt av Alex. Bookmark the permalink.

10 Responses to Svordom också!!

 1. Gilla says:

  Det är ett bra system. Sibbe skulle lära ut det till en liten kille vi känner. Så han sa, att om killen svor skulle han få böra 1 krona. Sen sa han fan 10 gånger och killen fick en 10a.

  Sv: Ja, jag är avundsjuk på Mats Rydstern, att han kan måla så fint. Jag har ju provat på för lite drygt 30 år sen och jag har mina tavlor hängande i huset. Men sen har det inte blivit av på grund av platsbrist. Jag målade ungefär i Mats stil, men eftersom jag inte är skolad blev det ju inte samma resultat. Men jag är nog ändå lite mallig för mina egna tavlor i alla fall.

  Kram/Gilla

 2. Ama de casa says:

  Man kan byta ut det till nåt annat också. När min svärmor (som inte svär alls, trots benämningen SVÄRmor 😉 ) blev riktigt upprörd så utbrast hon: Käre Frans! 😀

 3. Sita says:

  Om han bodde här med min gubbe då bleve han rik. Han svär långa ramsor titt som oftast. Kram

 4. Carro says:

  Hmm… Smart. Skulle nog behöva en sådan tävling här hemma vi åxå. 🙂
  Ha en fin söndag!

 5. Pia F says:

  Smart unge! 😀

 6. Ruth i Virginia says:

  Det finns EN bloggare här, som svär som en sjösjuk sjöman, men hon har fantastiska bilder från Västerbotten och skriver en mycket underhållande blogg. Annars tycker jag nog att språket här är oväntat rent. Va´ tycker ni?

 7. Stattinskan says:

  Man kanske ska försöka sig på att säga ”svordom” istället för alla hemsnickrade ord som kommer över mina läppar ;-D
  Tack för tipset

 8. Hahah ja den var bra!! Vad gör ni med pengarna i svordomsburken? Nåt kul?

Kommentera