Sommarlov – När?

Igår undrade en av ”svurkmammorna” här i Turkiet när skolorna slutar här i juni då hon först hört 2a veckan i juni sen fått ett annat datum. Jag har fått svar från två stycken på Alex skola när jag frågade att dom slutar fredagen 2a veckan i juni vilket blir den 15e.

Jag svarade henne med det men sen svarade en annan svurkmamma att dom slutar den 8e. En del skolor slutar den 15e, dom som haft vårlov nu under påsk, bl a en del skolor i Istanbul så då slutar dom en vecka senare.

Nåt sånt lov har dom inte haft på Alex skola så jag antar att dom slutar redan den 8e då. Två till hade fått svar den 8e, bl a en som har sin dotter på samma skola som Alex men i en annan stad. Ang dessa lov en del skolor haft så är det skolorna själva (privata skolor) som ansöker om det hos skolverket. I höstas när det var 3 dagars lov vet jag att dom på Alex skola sa att kanske blir det 5 dagar, dom väntade på svar från skolverket. Tydligen fick dom nej då det inte blev mer än 3 dagars lov.

Jag skrev att vi får väl ett sms dan innan om när dom slutar, det har ju hänt förr eller så kan jag ju åka ut till skolan och tala om för dom två som sa den 15e till mig att dom slutar den 8e.

Vore ju himla bra att få veta exakt när dom slutar då jag måste beställa biljetter till Sverige snart. Får prata med dom på skolan en dag i nästa vecka så jag får veta säkert när dom slutar.

God morgon från ett Alanya som vaknar upp till en blå himmel, just nu 15,3 grader.

This entry was posted in Alex skola. Bookmark the permalink.

10 Responses to Sommarlov – När?

 1. Aurora says:

  Här får man reda på alla lov,studiedagar etc, redan vid första dagen på höstterminen. Planering kanske inte är så viktigt där som här. kram

 2. Hebbe says:

  Mors,,ja det blev en del fixat i går,,tack vare brorsan,som har all den utrustning som behövs,när det gäller bilfixning,ska jag vara ärlig,så var jag nog mest i vägen….Framförhållning verkar inte skolorna i Turkiet ha hört talas om,eller??..Haé Kram.

 3. Stattinskan says:

  Lite ”den som lever får se-mentalitet” ;-D

 4. Ama de casa says:

  Verkar komplicerat det där… Hoppas dom vet på skolan i alla fall 🙂

 5. Monica says:

  Ja, det ska bli intressant att se när skolavslutningen blir. Blir det 8:onde så vore det trevligt, 15:onde fungerar också men blev lite bekymrad när 22:a kom på tal. Har lite planer för sommarlovet som skulle omkullkastas i sådanfall! Men nu låter det som om det blir 8:onde och det gillar jag skarpt:) Ha en fin dag!

  • Sand mellan tårna says:

   8e eller 15e är ok men inte 22e. Då är det väl midsommar i Sverige och då är tanken att vi ska vara där.
   Ha en bra dag du med 🙂

 6. Anna says:

  Va lustigt jag räknade just ut att min dotter bara har 37 skoldagar kvar tills det är sommarlov.
  Det är ju olika i sverige när skolavslutningen inträffar men i hennes skola har dom avslutning 13 juni. Trevlig helg:)

  • Sand mellan tårna says:

   Ja nu går det fort till sommarlovet. Tycker i alla fall vi föräldrar, barnen har nog en annan åsikt 😉
   Trevlig helg till dig med 🙂

 7. Sita says:

  Så avis jag blir på dina +grader. Här fick jag starta bilen för avresa idag. Ville inte skrapa is. Kram

 8. Jobbigt att inte få reda på sånt förän dagen innan! Varför ska dom göra det så svårt?!

Kommentera