Öva Öva Öva

I måndags när Alex kom hem talar han om att Zeynep sagt att till näsa måndag ska alla kunna knyta sina skor.

Då sa jag att då får vi väl öva. Vi har gjort några försök lite då och då genom åren men Alex har inget tålamod. Skon flyger genom hela lägenheten om det inte går på första försöket och han blir röd i ansiktet av ilska och frustration. (Mamma, du behöver inte nämna vem du känner igen i hans beteende för jag tror jag vet).

Detta får mig att tänka på vad han sa en gång innan han började skolan. Nu blev det inte så och det har ju gått bra ändå.

Vet inte hur gammal jag var när jag lärde mig knyta skorna men jag har hjälpt flera av hans äldre kompisar knyta skorna när vi varit ute någonstans och jag har sett fotbollstränaren hjälpa dom äldre barnen att knyta dom så det är många som inte kan. Jag har väl tyckt det vore skönt om han kunde lära sig för jag vet att om skosnörena går upp ber han inte alltid om hjälp att knyta dom och springer med dom fladdrande runt fötterna och är det någon som kan snubbla och slå halvt ihjäl sig för en sån sak så är det Alex.

Nu var det länge sedan vi övade men fick ju sätta igång nu när han bara har en vecka på sig att lära sig det. I måndags gjorde han två försök sen flög skon. Igår gick det bättre och fortsätter det såhär…

…så sitter det där på måndag.

Jag började visa honom så som jag lärde mig knyta först, med två öglor men det tyckte han var för svårt. Hans pappa gör på nåt annat konstigt sätt och det sättet gillade Alex inte heller utan tycker detta sättet känns bäst.

Fröken har även sagt till dom att alla ska kunna simma om några månader. Det behöver han inte öva på för det kan han sen ett par år tillbaka men han tyckte att där får dom ju öva i flera månader så varför kunde dom inte få månader på sig att öva på att knyta skorna. 1 vecka är ju ingenting tycker han men det ska nog gå bra.

This entry was posted in Alex, Alex skola. Bookmark the permalink.

16 Responses to Öva Öva Öva

 1. Se där det går ju riktigt bra för honom! Jag hade också problem med att knyta skorna när jag var liten, så istället för att knyta på det sättet Alex gör (vilket var omöjligt för mig) fick jag lära mig att knyta på det sättet när man göra två öglor. Kanske kan vara en variant att öva på!? Jag knyter så än idag, har aldrig brytt mig om att testa det andra sättet.

 2. Floyd says:

  Hejsan alla barn nu blir det barnprogram och så ska vi se vad fabror Freij tar fram!
  Fotbollsknuten
  Innan man börjar på själva knuten så slår man ju två”halvslag” eller vad man kallar det,slå istället 3 ”halvslag” då håller knuten mycket bättre.

  Ernie

  • Sand mellan tårna says:

   Ok, det ska testas! Jag brukar annars göra en vanlig dubbelknut. Dvs en knut av öglorna efter att man knutit vanligt.

 3. Mamma says:

  Mina läppar är förseglade 🙂
  Det går ju riktigt bra för honom, det kommer att funka fint tills på måndag.
  Puss o Kram!

  • Sand mellan tårna says:

   Haha bra att du inte säger något 😉
   Ja han fixade det riktigt många gånger igår. 7 av 10 så över han varje dag klarar han nog kontrollen på måndag 🙂
   Puss o Kram!

 4. carina says:

  Det är inte så lätt detta med att knyta skorna, minns själv hur det var när man var liten.
  Men skam den som ger sig 🙂
  Kramen från ett grått och trist Sverige♥

  • Floyd says:

   Men om du gör en fotbollsknut så hålls spänsten kvar medan du gör öglorna,gör enkelknut på öglorna men dra till ordentligt ,stoppa in öglorna och det som är kvar av snörena.Har ni gjort rätt så ska det hålla en halvlek.Gör du dubbelknut och det är match så tar det för lång tid att rätta till.
   När blir det match förresten?
   Om det är första matchen så tro mig,du kommer inte känna igen dig själv 🙂
   Fotbollsföräldrar är skogstokiga.
   Råd:Öppna aldrig munnen under match,jag vet att det är nästan omöjligt,beröm grabben efter match i ert hem oavsett resultat.Aldrig inför lagkammrater.

   Ernie

   • Sand mellan tårna says:

    Ska absolut testa det 🙂
    Vet inte när dom har match igen. Skulle haft det för ett par helger sedan men laget dom skulle spela mot kom aldrig. Turkiet är Turkiet 😉
    Vet att det är svårt att hålla tyst men jag kommer aldrig bli en sån förälder som står och skriker och gapar vid sidan av planen. Berömmer alltid Alex efter träningen och det kan jag göra inför lagkamraterna för ingen förstår vad vi säger 😀

 5. Se där vad bra det går! han kommer att fixa det där galant!
  Läste om att du ”firar” sju år där nere. Kan tänka mig att det var pirrigt att flytta, ett stort steg. Modigt gjort av dig! Grattis till 7 år!
  Kram

 6. Ruth i Virginia says:

  Här visar det sej vilket problem Velcro has åstadkommit 🙂
  Ungarna behöver inte lära sej att knyta skosnören. Vid 5-års åldern
  lärde sej mina konsten. Själv kommer jag inte ihåg, när jag lärde mej,
  men jag kommer ihåg att jag hade problem att uttala ”kn” ibörjan av ordet.

  • Sand mellan tårna says:

   Ja nu med kardborrespännen och snören med en ”flärp” som håller ihop ändarna behöver man inte lära sig knyta så tidigt. Inte lätt med alla ord man ska lära sig uttala som liten. Jag hade problem med häftstift, blev liksom häfftif 😀

 7. Pia F says:

  Det sitter ju redan, övar han ett par dagar till så går det som en dans! Hälsa Alex att han är duktig!!! 😀

 8. Martina says:

  Åååh herregud vilken lycka!!! Duktig som bara den. Varma kramar till er

 9. Ama de casa says:

  Köp skor med kardborreband 😉

  Ser att Slash vill vara med hela tiden 😀

Kommentera