7 år har gått

Idag är det den 9e april och det betyder att idag är det exakt 7 år sedan vi flyttade hit till Alanya. Den 9e april 2005 tog jag och Alex vårt pick och pack och flyttade. Alex var då 6 månader gammal. Kommer ihåg den dagen i detalj som om det var igår.

Mamma följde med oss ner och stannade en vecka med oss och jag minns när hon åkte hem hur tårarna rann på mig.

Att ta steget att flytta var både stort och skrämmande samtidigt som det kändes både spännande och härligt. Nu var lilla familjen samlad. För Hasan som ju var i armén när Alex föddes och inte träffade honom första gången förrän denna dan var det riktigt stort.

Kommer ihåg hur han direkt efter att vi kom till lägenheten tog Alex på armen och gick ut i området och så stolt visade upp sin skatt för grannarna. Han tog sig glatt för allt som hade med Alex att göra…byta bajsblöjor var ett rent (om än skitigt) nöje, bada honom, mata honom, gosa och leka med honom. Det var han som varje morgon gick upp med honom på morgonen och gjorde välling och sen la dom sig på golvet eller i soffan och tittade på tv tillsammans medan Alex drack sin välling.

Alex som var och fortfarande är precis som sin mor ganska kvällstrött (jag behöver aldrig tjata vid läggdax) ville gärna natta sig kl 17. Något inte vi ville då han i så fall vaknat vid 5-6 på morgonen så varje kväll körde någon av grabbarna oss upp till borgen och sen promenerade vi hem. Hasan gick stolt som en tupp med Alex i bärselen och Alex som alltid varit nyfiken och social hade inte ro att somna då utan benen sprattlade och huvudet svängde och blicken fångade allt som fanns att se. När vi kom hem efter dryga 1 timme fick Alex lite mat och kanske ett bad. Detta slutade med att han nöjd och glad ofta somnade på skötbordet när pyjamasen sattes på.

Första flygresan för Liten Herre som gick strålande. Han åt lite sen sov han sig igenom nästan hela resan. Många många flygresor har det blivit efter denna första gången. Närmare bestämt 44 stycken.

Alex har växt på många sätt och är nu stora skolkillen som går i 2a klass…

Här sitter han under elavbrottet igår och arbetar med projektet.

7 år…Det får jag fira och jag vet precis hur jag ska göra det!

 

This entry was posted in Familjeliv. Bookmark the permalink.

20 Responses to 7 år har gått

 1. Får tårar i ögonen när jag läser! Tur att du vågade ta steget!!!

 2. Sita says:

  Här firar vi oxå idag då gubben fyller pensionär. Kram

 3. Jennifer says:

  Blev rörd – grattis på 7 års dagen =)

 4. Ruth i Virginia says:

  Den 9 april 19?? föddes Ruth i Virginia – på ett skogvaktarboställe som ligger så långt
  inne i Dala-skog, att det fortfarande är svårt att hitta, om man inte vet var det är.

  Jag är lycklig för dej. Du och dina män tycks ha ett underbart förhållande.
  Ibland måste man våga …..

 5. Å är det exakt sju år sedan, spännande att ser hur ni firar detta?!

 6. vuxenmamman says:

  Men så underbart skrivet. JAg blir helt rörd när jag läser. Vilken underbar pappa Alex har……och att du som mamma gör detta för att samla familjen. Det är modigt det!

  Hoppas ni får en fin dag i firandets tecken.

  KRAM

 7. Gilla says:

  Det var en lång förflyttning att flytta ner till Alanya. Men på något sätt känns det närmare än vad det var för mej, som flyttade ner till Helsingborg från Arboga, bara 17 år gammal. Det var så på den tiden, att man var tvungen att gifta sej för annars hade barnet blivit ”oäkta”. Jag fick min äldste bara en vecka efter.

  Men att resa till Arboga eller senare till Stockholm kändes som en oändligt lång resa. Mina föräldrar kunde inte heller bara kvista över och hälsa på. Tiden är så oändligt olik mot vad den var. Numera är jag ju sambo sen snart 53 år, sen min man dog. Så att ”bara” vara sambo är ju helt OK idag.

  Sv: Baloo mår redan mycket bättre sen han fick värkmedicin. Vi har honom inte idag, utan en vän till Matte ville absolut ha honom idag.

  Kram/Gilla

 8. Fina Frun says:

  Vilken fin liten berättelse med inblick ur er bakgrund, som du delar med dig av idag. Man blir ju lite nyfiken också – fanns det någon gång en fundering om att hela familjen skulle bo i sverige? Eller var Turkiet ett självklart val?

 9. Lena says:

  Tår i ögat blev det här också…….Önskar er många lyckliga år tillsammans! Kram Lena

 10. Fick tårar i ögonen när jag läste 🙂
  Härligt att ni har fått allt som ni ville en hel söt familj på ett enda ställe.
  Ha det så bra och njut av din fina familj på årsdagen.
  Kram M

 11. eva says:

  Vilket fint inlägg. Måste varit ett stort steg att flytta så långt. Vad gullig din man verkar
  va och som man kan först så ha du haft tur me de mesta i ditt nya land. Du verkar ha det så bra på alla sätt. Men kan förstå att du längtar hit mycke mellan varven oxå. Kram

  • Sand mellan tårna says:

   Tack 🙂
   Jo visst dyker Sverige längtan över en då och då. Nu under påsk kom en liten släng av det sen saknar man ju familjen mer eller mindre hela tiden. Som tur är går det inte så många månader mellan gångerna vi ses.
   Kram och ha det bra!

 12. Catarina says:

  Grattis till dina 7 år i Alanya!!!
  Trevligt att få vara med på ett hörn av firandet i förmiddags – hoppas att du och resten av familjen fortsätter firandet ikväll och hittar på något mys… 😉

  • Sand mellan tårna says:

   Tack och Tack för idag. Nja mer firande blir det nog inte. H jobbar och Alex pep direkt ut och lekte med grannpojken så det är bara jag och Slash hemma och han sover 😉

 13. Pia F says:

  Tänk vad tiden går och vad mycket som hunnit hända på 7 år. Jag vet att Hasan är borta otroligt mycket under många av årets månader, så det var en tuff mansvärld du flyttade till, men ni verkar ha klarat det relativt bra. Jag tror också att Hasan när han tar sig tid är en riktigt bra pappa. Det lyser lika mycket av stolthet om honom som det gör om dig när ni pratar om Alex. Du måste ha varit relativt nyinflyttad när jag ringde på dörren och frågade efter Neco, för Alex var bara en baby på din arm. Fira ordentligt!!!

  • Sand mellan tårna says:

   Ja visst går tiden (åren) fort. Jo men det måste varit 2005 då när du kom och frågade efter honom. Firat blev det med hamam och lunch och en iskall efes 🙂

 14. Ama de casa says:

  Grattis till alla åren där nere 🙂

 15. Kristina says:

  Hur är skolorna i Turkiet i förhållande till SVerige tycker du? 🙂 Kram

Kommentera