Picknick

Idag hade vi en liten mysig och trevlig picknick på eftermiddagen. Vi möttes i Regnbågsparken på cafét där och tänkte sen leta upp en gräsplätt att ha picknick på men det spelades boll och lektes överallt så vi frågade på cafét om vi fick sitta vid borden där. Vi lovade alla att köpa något att dricka och det gick bra. Vi är ju där nästan varje helg både på lördagen och söndagen, trogna gäster.

Från vänster har vi Deniz, Kristin men lilla Dilara i vagnen, Anette, hennes svenska väninna med två barn samt mormodern till dessa barn, Maria S, Catarina, Amanda med lilla Melissa och Alex. Gott och blandat blev det att äta precis som det ska vara på en picknick. Mercimek köfte som jag hade med, börek, sarma (vinbladsdomla), dolma av zuccini, bröd, tomat, gurka, böngryta, kex och snacks…

En Icecoffe slank ner i min mage och…

…Alex avnjöt en kall milkshake med choklad.

Riktigt mysig och trevlig picknick i det sköna vädret. Små tunna moln täckte himlen till och från, runt 24 grader.

This entry was posted in Strandliv/Poolbad/Lek & Bus, Svenskträffar/Vänner. Bookmark the permalink.

11 Responses to Picknick

 1. Pia F says:

  Regnbågsparken har blivit jättefin, de gör verkligen mycket för barn i Turkland. Sen ser ju din Icecoffe inte så dum ut. Jag har faktiskt lärt mig dricka kaffe senaste året, är i grund och botten tea drickare. Alex milkshake ser inte ut att gå av för hackor den heller! 🙂

  • Sand mellan tårna says:

   Ja det har verkligen blivit fint och så mycket det finns för barnen att göra med 2 lekparker, basket och tennisbanor och stora ytor att bara rusa runt på och stranden ett stenkast bort. Perfekt å bästa av allt, bara runt hörnan om oss 🙂
   Jo, Alex milkshake smakade mums den med. Han beställde en till sen men orkade inte dricka upp den men det gjorde jag 😀

 2. Roggan says:

  Kan förstå att ni verkligen hade det mysigt. Kram

 3. carina says:

  Härligt men picknick i solen och värmen 🙂
  Annat är det här, tog en mugg kaffe i eftermiddag och satte mig ute.
  Men jädrans vad burrigt det var 🙁
  Kramen♥

 4. Hebbe says:

  Kul med picnick tillsammans med goda vänner,,går ju an att picnicka vid dukat bord oxå..Haé Kram.

 5. Ser jättemysigt ut och så snällt att dom lät er sitta vid borden annars är ju lätt att dom är griniga åt sånt. Låter som massa god mat, här finns också vinbladsdolmar som vanligast fylls med nån ris blandning, vad är det i era?

 6. Gilla says:

  Åh! så avis jag blir när jag ser/hör att ni har sån härlig värme. Den är perfekt för mej. Det var ju inte dumt att få sitta vid borden med er picnic.

  Jag såg också som Slash har gjort både utanför fönstret och sen skadat nosen.

  Sv: Sibbe gör sin Janson med enbart matjessill. Det blev en gång när jag hadebilen och jobbade och han var i ”stugan” själv och skulle göra middag. Letade i kylen och kom fram till att han hade allt till Janson utom ansjofisken. Men det blev ju jättegott och med mera smak än med ansjovis bara.

  Vi hade en mycket trevlig Påskafton i glada vänners lag.

  Kram/Gilla

 7. Maria Settergren says:

  Ja, det var verkligen trevligt i dag. Påminner om min mammas fikapicknik på 50-talet då hemmafruarna tog med sig lite kakor och kaffebröd och satt i lekparken medan vi åkte karusell, gungade gungbräda och byggde sandslott i sandlådan.
  Så roligt att jag hittat er. Ni fikar här, spaar där, hamamar här och hittar på saker. Jag träffar nya tjejer varje gång.Så olikt livet i Sverige. Där jobbar alla, klimatet hemskt större delen av året. Folk stänger in sig och det måstes bjudas när man ska ses. Tror jag har kommit till rätt plats i min pensionärstillvaro.
  Maria

  • Sand mellan tårna says:

   Ja vi har det bra här och är glada att ha träffat ännu en mycket trevlig svenska 🙂

 8. vuxenmamman says:

  Så mkt mysiga utflykter ni gör. Härligt att se vilket mysliv ni har. Visst förstår jag att det blir vardag hos er också men du delar med dig av så mkt mysigt så jag blir varm i hjärtat.

  Åker ni aldrig till stranden? Alex kanske inte gillar det?

  KRAM

 9. Ama de casa says:

  Kul med picknick! Det har sina fördelar att vara stamgäst 🙂

Kommentera