Skön varm sommarkväll

Fortfarande har vi nu när klockan är snart 19 24,6 grader ute. Så varma sommarkvällar kan man inte spendera inne så direkt när Alex kom hem från skolan blev det bara ombyte av kläder sen gick vi ut. Jag, Hasan och Alex gick till Regnbågsparken där Hasan och Alex sparkade boll. Jag var bollkalle (och fotograf) för rakt skjuter dom inte alltid…

Mycket folk i området så basketplanerna var fulla av fotbolls och basket spelande ungdomar så där fick vi inte plats och gräsplätterna runt om vattnades så där kunde vi inte heller vara men det gick lika bra på promenadstråket.

När vi kom hem från parken satte sig Alex direkt med läxan. Jag sa inget om att han inte behöver göra den. Han vet det men det var matematik och det tycker han är roligt så han gjorde dom 5 sidor dom hade sen gick han ut igen. Själv denna gången. Vår gamla fotokille har ett ”teahouse” i huset bredvid vårt och hans son som går i 3an brukar vara på sin pappas jobb. Dom har lekt lite ibland och stötte på varandra när vi var på väg hem så Alex ville leka lite med honom. Klockan satte han på armen och jag visade att kl 19 ska han vara hemma om han vill se Bolibompa. Bryr han sig inte om att missa det kan han komma en halvtimme senare. Dom håller på med klockan i skolan så det är ju bra övning och fröken sa igår att barnen gärna få ha klocka på sig i skolan.

Hon sa också att hon vill att barnen ska handla själva. Inga stora grejor utan nåt litet och att dom t ex lämnar fram en 5 lira (ca 20:-) och på det sättet lär sig hur mycket dom ska få tillbaka så igår pep han ner till minimarketen som ligger i botten på vårt hus och köpte tuggummi (det får han äta/tugga även under veckorna).

This entry was posted in Alex skola, Familjeliv. Bookmark the permalink.

9 Responses to Skön varm sommarkväll

 1. Ama de casa says:

  Wow! Ser ju ut som rena proffset allaredan 🙂

 2. Sita says:

  Hejsan. Nu är klockan 19.15 o vi har +4 grader. Här kommer nästan alla på påskafton hem.
  Men det kommer några när gubben fyller på annandagen oxå
  Kram

 3. Aurora says:

  Jag har också det jättevarmt och gott. sitter insvept i en tjock tröja och myser. Tuggummi i veckan hoppas jag betyder ngt snällt tuggummi. Kram

 4. Hebbe says:

  Det var gott oxå,,Det syns att Alex satsar på fotbollen,sammanbitet uttryck i ansiktet..Haé Kram.

 5. Roggan says:

  Vilka härliga bilder på Alex när han skjuter med bollen. Kram

 6. Anita - amas kompis says:

  Hallå där – undrar så var regnbågsparken ligger? Är det nere vid Kleopatrastranden?

  • Sand mellan tårna says:

   Hej Anita!

   Ja det är på Kleopatrasidan. Vid strand nr 4 ungefär. Det finns ju en lekpark precis vid stranden, mittemot finns träningsredskap, sen har du basketplaner och tennisbanor där också och den vi kallar för Regnbåsparken ligger också där. En nybyggd ganska stor lekpark och det är toaletterna som har en regnbåge målad på utsidan därav att vi kallar den så. Finns ett café där också som ligger utmed vägen.

 7. Micke says:

  Han har ju redan fått guldbollen!!! Karriären är klar! 🙂
  sv:
  Ja, det blev lite förvirrande där, va? Hehehe
  Glad Påskoch ha en riktigt bra helg! 🙂

 8. Åh va underbart, det är annat än va vi kunde skryta med igår, spöregn och 13 grader… 🙁 Men idag lyser solen och termometern stod på 17 grader nu!

Kommentera