Skrytbloggen

Då ska en stolt mamma skryta igen över sin skatt och hur duktig han är. Inga större förändringar mot senaste mötet.

Zeynep sa att Alex är riktigt duktig och att det går jätte bra för honom. Att han varje morgon är full av energi när han kommer till skolan. Att han är aktiv på lektionerna och ofta räcker upp handen och har något att säga.

Att han är bäst i klassen i ämnet Hayat Bilgisi, rakt översatt livskunskap. Finns väl inte som ämne i Sverige?? I detta ämnet är han som sagt bäst i klassen och har alltid mycket exempel att ge från verkliga livet.

Matematik är han också jätte duktig i och har inga problem med det. Har alltid alla rätt när dom räknar i böckerna och han förstår precis hur han ska räkna ut talen men sen när det kommer till test dom ska göra gör han en hel del fel. Fel på sånt han tidigare i böckerna räknat utan problem. Jag sa att han kanske blir nervös när det är test och Zeynep sa att så kan det vara men hon såg inget problem med det då han gör rätt på allt utanför testen.

Läsningen som han hade lite svårt med innan har förbättrats avsevärt och samma med skrivningen (den förb…skrivstilen) så där hade hon inget att anmärka på.

Han är som hon sagt innan väldigt social, en bra vän, leker med både pojkar och flickor både från klassen och andra klasser. Han är omtyckt och många barn tycker om att leka med honom. Han är uppmärksam och lyssnar på lektionerna och hjälper gärna sina vänner.

Även denna gång sa hon att Alex är den av alla hel/halv utländska barnen som det går bäst för.

Vidare till Erin och Emel, engelsklärarna. Båda gav honom högsta betyg. Eren sa t om ”I love him”. Båda sa att han är väldigt aktiv på lektionerna och ivrig att lära. Han talar flytande och förstår allt utan problem. Han hade ju svårt att stava på engelska innan, ville gärna skriva med turkiska bokstäver och skriva som man uttalar orden men han har blivit mycket bättre på att stava rätt. Nu har han mer rätt på spellingtesten än fel och så var det inte innan. Det som han kan bli bättre på i skrivning/stavning både på engelska och turkiska är att han gärna blandar stora och små bokstäver, skriver myr smått ena sekunden och elefant stort i nästa och inte särskilt rakt. Håller sig inte på linjerna utan det går mer som i vågor. Även läsningen är han duktig på. Han gillar att göra olika övningar och säger ofta ”again, again, again…” Hjälper gärna sina klasskamrater, räcker ofta upp handen. Lyssnar och är uppmärksam. Alltid glad och positiv med massor av energi.

Det var dom lärarna jag pratade med. Hoppade över bild, musik och idrottslärarna. Dels har jag ju läst på internet hur det går för honom i dom ämnena sen är inte dom så bra på engelska. Pratade lite med Miss Pelin, Alex ena engelsklärare från förskoleklassen när jag precis kom till skolan och hon frågade om hon skulle följa med och tolka men jag sa nej tack det behövs inte. Snällt av henne att erbjuda sig.

Pratade även lite med Zeynep om läxorna. Dessa eviga läxor barnen får och hon sa som hon alltid sagt att hon kan inte göra något åt det utan måste ge men så sa hon att det gör inget om han inte gör dom. Det räcker att han läser i en bok på kvällarna så strunta i läxorna. Vet att Joanne varit inne och pratat om detta igen och Zeynep sa samma till henne. Strunta i läxorna, låt Şenay läsa i en bok i stället. Zeynep sa även att många föräldrar varit inne och pratat om detta med läxorna och hon säger samma till dom. Strunta i dom, orkar inte barnen så strunta i det. Så har vi ju gjort redan. Ibland gör Alex alla läxor men ibland är han för trött och då blir det bara gnäll, gråt och tandagnissel och jag vägrar ta den fighten. Då åker läxorna ner i väskan igen ogjorda. Jag vet hur trött han är efter en hel dag i skolan och tänker inte bråka och tvinga honom. Han är bara 7 år. Finns väl ingen vuxen som jobbar heltid och sen övertid ett par timmar varje dag och sen även på helgen? Exakt så är det för barnen å nu när våren/sommaren kommer vill vi kunna göra saker ute efter skolan och inte sitta med läxorna. Barnen måste/behöver ju få leka också och det håller både Zeynep och andra lärare med om så det känns skönt att dom är så förstående på skolan och inte pushar barnen eller straffar dom för att dom inte gjort läxorna.

Zeynep hade också frågat alla barnen om det är något dom vill att hon ska säga till oss föräldrar från barnen typ. Alex hade svarat att det behövs inte, han är nöjd med oss och hur vi är som föräldrar. Hon skrattade när hon sa det och sa att han är så rolig och att det märks att han är trygg.

Så jag är mycket nöjd och mycket stolt efter mötet.

This entry was posted in Alex skola. Bookmark the permalink.

17 Responses to Skrytbloggen

 1. Ama de casa says:

  Å då säger jag bara:
  – Vad var det jag sa?
  🙂
  Kul att det går så bra!

  PS: Spellintesten – vad är det? 😉

 2. Roggan says:

  Kan verkligen förstå att ni är stolta föräldrar till Axel. Som föräldrar så måste man vara glad när man får höra sådana lovord. Kram

 3. Wow vilken feed back förstår att du är stolt!! Gillade den sista kommentaren av Alex 🙂

 4. Pia F says:

  Duktig påg, ge honom en kram, om du inte redan kramat sönder honom. Sen det där med skrivningen…… Övning ger färdighet och man kan inte vara bäst på allt. 🙂

  • Sand mellan tårna says:

   Tack 🙂
   Haha jag har berömt, pussat och kramat honom extra mycket ikväll. Så mycket så han till slut sa ”mamma, du har sagt det nu tusen gånger” 😉

 5. Micke says:

  Gött! Du har all rätt att vara stolt! 🙂
  Livskunskap är absolut ett ämne vi hade behövt i Sverige.
  sv:
  Låter ju bra med att det går framåt med sopsorteringen hos er också. 🙂

 6. Catarina says:

  STOLT, jomenvisst, det SKALL du vara – Alex är så duktig och en riktigt go´ och social liten kille… hoppas han är stolt över sig själv också! Och du o Hasan fick ju också ett riktigt bra betyg av Alex 🙂 …klart han är nöjd med er som föräldrar 😉
  Ha, ha, ha – man FÅR skryta i sin egen blogg (DIN blogg – DINA regler!)

  • Sand mellan tårna says:

   Tack 😀
   Hahaha ja jag har skrattat och fnissat en hel del ikväll bara jag tänker på när Zeynep berättade vad han sa om oss. Det kunde ju varit betydligt värre 😉
   Japp, min blogg-mina regler 😉
   Kram och trevlig kväll!

 7. Hebbe says:

  Vadå skrytblogg,,Klart du ska vara stolt mamma till en sådan lite guldklimp…Sen har han ju sagt att han är nöjd med er som föräldrar,,ett betyg ni ska vara mäkta stolt över…Haé Kramen.

 8. Fina Frun says:

  Klart du ska vara nöjd och stolt över er fina kille 🙂

 9. fenixmona says:

  Klart du ska vara nöjd och stolt! U är ju med och formar den Alex som är! En fin liten kulle! Kramiz

 10. fenixmona says:

  DU är ju med och formar…skulle det stå förståss! Kram

 11. Sita says:

  God morgon. Hoppas det håller i sej när han blir äldre oxå. Jag har -3 grader nu här. Kram

 12. Gilla says:

  Så roligt det måste vara för er som föräldrar att höra så mycket gott om Alex i skolan. Jag gratulerar både er och honom.

  Sv. Visst är Baloo go´. Han är som min blogg heter, Kärvänlig. Det går inte en dag, utan att folk som går förbi oss bara ler och tittar på honom.

  Jag tar nog gamla och trasiga kanske till och med smutsiga kläder på färden till Blåkulla.

  Kram/Gilla

 13. eva says:

  Haha klart du får skryta! Er son verkar va en sååå bra kille på alla sätt. Och vad är roligare
  än det att höra att allt går så bra me skolarbete och det sociala. Jag vet jag berömmde
  min dotter för en vän när det gått bra på hennes prov då sa hon du bara skryter men man
  måste få visa att man är glad över sina barns framgångar så klart. Glad Påsk 🙂

  • Sand mellan tårna says:

   Tack:D
   Ja man blir ju så stol och vill dela med sig till hela världen 😉 Å det är ju inte skryt, jo lite kanske men mest stolthet och gläjde över att det går bra för ens barn både med skolarbetet och vännerna.
   Tack detsamma…En riktigt Glad Påsk till dig med 🙂

 14. Jennifer says:

  Till och med JAG blev stolt nu haha

Kommentera