Kalas ju

Vi var ju på kalas igår också…

Här har vi födelsedagsbarnet Ikra, hon med kameran, Alex och Yasemin ryss/turk. När jag letade present till Ikra kunde jag inte se framför mig vem hon var och nu när jag såg henne igår vet jag inte riktigt om kläderna jag köpte är hennes stil direkt men men…

Pojkarna hade, precis som på Alex kalas fullt ballongkrig. Killen med den blå ballongen åker samma buss som Alex.

Klasskompisar och lite andra barn.

Som jag berättat innan stannar ju föräldrarna kvar under kalasen. Hon längst till höger i vitt är Zeynep, deras fröken. Man ska (bör) tydligen bjuda fröken också något jag och Joanne inte visste så det gjorde ju inte vi men man lär sig nya kulturella saker hela tiden.

Min skatt

Şenay, Alex och Muhammed Emir. Dom 3 samt en flicka som heter Sehra som nu går i A-klassen gick tillsammans när dom gick i förskoleklass och höll ihop i vått och torrt. Fortfarande leker dom ibland men inte alls som då.

Barnen något samlade. Svårt att fånga alla på en och samma bild då dom inte ens under tårtan kunde sitta sill samlade.

Şenay, Alex, Muhammed Emir och Yasemin samt Yasemins lillebror. Şenay och Yasemin är bästisar och leker jämt i skolan. Alex är mer sån att han leker med alla (både killar och tjejer och med barn från andra klasser) och lite olika varje dag men är inte det typiskt grabbar? Så kommer jag ihåg det från skolan. Vi tjejer höll oftast ihop två och två medan killarna lekte i grupp.

God tårta fick vi. Hann tyvärr inte få en bild på den då alla stod ivägen. På kalas här ställs tårtan fram och man sjunger sen tas den undan och skärs upp i bitar i köket av personalen på stället sen delas det ut. Här fick vi föräldrar tårta före barnen. Det har jag inte varit med om här innan utan det har alltid varit barnen först och så tycker jag det ska vara.

Mamman längst till vänster är Sehras mamma. Flickan som nu går i a-klassen. Hon blir bjuden på många kalas av b-klassarna. Både Alex och Şenay bjöd henne också.

Det var ett trevligt kalas och Alex var nöjd.

Denna morgon har det lättat lite på himlen. Inte så tjocka moln längre och en del luckor i molnen. 12,6 grader just nu.

God morgon!

This entry was posted in Alex skola, Högtider, Svenskträffar/Vänner, Väder. Bookmark the permalink.

6 Responses to Kalas ju

 1. Hebbe says:

  Mors,,såg ut som det var ett lyckat kalas,,Nä jag luras inte det är – grader,hoppas dom orkar upp till + sidan under dagen..Haé så bra ni kan..Kramen.

 2. Sita says:

  God morgon. Härligt kalas. Tur man inte behöver bjuda fröken o föräldrarna här. Kram

 3. Aurora says:

  Kul med kalas. Men har de fröken med? Det blir kalas för jämnan för henne. Kram

 4. Jennifer says:

  Än en gång, Alex är lätt den sötaste killen på hihi. Man blir så glad av att se bilder på honom. Och jag ÄLSKAR kalas, snart är det dags för Benyamins första – pirrigt haha. Kram

 5. Kan tänka mig att det blev en lugn kväll efter en sånt kalas! Ser ut som barnen har kul 🙂

 6. Ama de casa says:

  Såg ut att vara ett livligt kalas 🙂

Kommentera