Shorts

I september när skolorna startade hade Alex shorts som passade men växte snabbt ur dom. När jag skulle köpa nya sa dom på skolan att det kommer om 1 vecka. Jaja, det vet man ju hur det blir med det men jag åkte dit en vecka senare men såklart hade dom inte kommit. Inte heller efter 2 veckor. Då fick jag till svar att dom kommer nästa månad. Ok men då behöver han inga för då är det långbyxor som gäller. Han hade sportshorts som fortfarande passade så han fick ju gå i dom och han var ju inte den enda. Många barn som väntade på dom blå shortsen.

Vilken dag som helst är det dax för shorts i skolan igen. En del har redan börjat använda det har jag sett (finns faktiskt dom som förstått det här med att det inte är vinter fortfarande) och i förra veckan frågade vi efter shorts till Alex. Nej, dom kommer nästa vecka. Va f*#&hm(&#pf#”!!!! Det sa ni för 6 månader sen också. Igår var vi där och halleluja det hade kommit så nu har vi fått köpt nya shorts till honom så han klarar sig terminen ut.

Så kommer vi till vanliga shorts, vanliga han kan ha när det inte är skola. Han har växt ur vart enda par han hade förra året. Både vanliga shorts och badshorts. I vintras när vi var i Sverige försökte jag hitta men det var ju stört omöjligt. Ja förutom badshorts då. Det fick jag faktiskt köpt 3 par till honom…

Tuffa va?!

Vanliga shorts däremot hittade jag som sagt inga. Kollar här hela tiden men det är inte lätt att hitta här heller eller det beror ju på vad man är ute efter, finns finns men inte min stil och smak och inget som passar en 7-8 åring direkt. Bad mamma kolla om det kommit ut i butikerna i Sverige då hon ju kommer i slutet på april så kan hon ta med men han behöver nu också. Det är shorts väder redan nu. Igår var jag runt i en del butiker utan lycka. Var inne på Rodi Mood och den butiken kan jag inte gå in i utan att komma ut med något. Samma igår…

Köpte en tuff t-shirt till Alex. Fanns i rosa med, super snygg med grått på ärmarna men vet inte om han vill ha rosa sen är t-shirts det sista han behöver. Han har redan alldeles för många men jag kunde inte låta bli.

Var ute en sväng idag också för att se om jag kunde hitta shorts. LC Waikiki som är en butik jag varit inne i alldeles för många gånger men aldrig hittar något i vare sig till mig eller till Alex (till Hasan däremot massor) så jag tänkte inte ens gå in i den men så var jag ändå utanför och tänkte ok då, jag går väl in och minsann minsann hittade jag inte ett par snygga shorts till Alex där…

Matchar t om tröjan jag köpte igår. Så nu har han 1 par shorts men det är ju långt ifrån tillräckligt. Får jaga vidare, måste ju komma ut i butikerna snart. Känns som det kommer ut snabbare i butikerna i Sverige än här och då har vi ändå sommar här flera månader innan.

Nu ska jag göra ett garderobsröj bland Alex kläder och rensa ut allt han vuxit ur.

Väderrapport: Just nu kl 14 har vi 19,5 grader, klarblå himmel och strålande sol, lite halv blåsigt.

This entry was posted in Alex skola, Shopping, Turkiet är Turkiet, Väder. Bookmark the permalink.

17 Responses to Shorts

 1. Gilla says:

  Det är ju typiskt att barnen växer ur sina kläder så fort. Konstigt att de lovade leverans, som blev uppskjuten gång på gång.

  De nya shortsen du köpte var jättefina i min smak.

  Sv: Tack för omtanken, men det blåser ännu värre idag, så vi kommer nog att få frysa igen. Sen har man lovat att det ska komma snö till på söndag. Tvi vale!

  Alla mina krukväxter får vatten en gång i veckan, så jag tycker att jag har lättskötta blommor. Mina Orkidéer sköter sig nästan själva.

  Kram/Gilla

 2. Riktigt snygga kläder du fått tag i, gillade verkligen t-shirten!!

 3. Veiken says:

  Vi har också shortsväder idag – i vinkeln längst in vid huslivet 😉
  Det låter som våra spårvagnar här, när det gäller era shorts- Kommer, kommer ej?

 4. Yvonne says:

  Kan vara jobbigt när de små herrarna växer. Det var bara ett tips .alla vet inte att man kan få översättning när man gogglar :: karm!

 5. Aurora says:

  Passar shortsen du beställda i höstas tror du? Kram

 6. Ruth i Virginia says:

  Hoppas det finns nån välgörenhetsorganisation, som är villig att ta emot urvuxna kläder.
  Oftast är dom ju inte utslitna och säkerligen finns det många som gärna skulle vilja köpa begagnade barnkläder för en liten penning.

  Gillar Hawaii simbyxor !

  • Sand mellan tårna says:

   Jadå, det finns att ge bort till. Bl a en skola för handikappade barn tar gärna emot kläder och annat sen ger vi även till ett kusinbarn så inget slängs så länge det inte är så trasigt så det trillar isär men det är det ju sällan 🙂

 7. Ama de casa says:

  Snygga fynd! Det är dessutom jättebra när det kommer ner folk med jämna mellanrum så man kan få ner grejer. Fast i vårt fall handlar det inte alls om kläder – löjrom och dataprylar 😉

  sv: Det skulle ALRDIG falla mig in att fota närkvarteret och grannarna!!! HAHA! 😀

 8. Michelle says:

  Du far natshoppa pa hm.com 🙂

 9. Pia F says:

  Fina shorts du hittade. Jag kikade på Ellos, de har faktiskt en hel del shorts, titta där så hinner du kanske innan din mamma kommer ner.

  • Sand mellan tårna says:

   Jo jag har tänkt att man kanske kan beställa där och på h&m men postorder kan vara lite svårt tycker jag. Men ska ta en koll.

 10. Roggan says:

  Den t-shirten gillade jag. Här har de också börjat ha shorts. Sedan har vi en kille i 20-års åldern som går i shorts och t-shirt året runt. Kram

 11. Micke says:

  Expressleverans på den firman, eller? 🙂
  sv:
  Hahahaha
  Ja, då kan man ju också se det. 😉

 12. fenixmona says:

  Konstigt att det kommer ut så sent när det redan nu är shortsväder. Fast ibland förstår man inte hur de tänker på affärerna…Här är det ju helt omöjligt att hitta baddräkter på vintern. Jag letade efter en bikini innan vi åkte till gran Canaria och det fanns inte att uppbringa…trots att folk åker iväg på vintersemester. Nej, det tas bara fram när det är sommar i Sverige…Kramiz

 13. Jennifer says:

  Jätte fina shorts – precis min stil =)

Kommentera