Fast jag hade ju…

…tyckt det vore smartare att måla först…

…innan man började sätta på nytt räcke.

Det tyckte tydligen inte dom men det har man ju förstått att så som jag tycker man ska göra tycker absolut inte dom. Nu är nytt räcke på plats i alla fall och det ser väl bra ut. Räcket alltså, resten…tja.

Ernie skrev i en kommentar att det ser ut som husen står tätt och det gör dom. Denna bild har jag tagit från balkongen helt utan zoom så visst står husen tätt och det gör dom nästan överallt. Dock inget jag har så ont av. Visst är det ju skönare utan att ha grannarna så nära men våra grannar är aldrig på sina balkonger. Dom sitter aldrig som vi ute på balkongen och dricker kaffe eller spenderar hela sommarkvällarna där. Huset rakt över, det ni ser är ett vanligt bostadshus, balkongen bredvid oss i vårt hus tillhör ett danskt eller norskt äldre par som är här bara ett par gånger om året sen mittemot både på höger och vänster sida har vi hotell och det stör inte direkt heller. Visst får man se mer än man vill se många gånger. En del turister har verkligen lämnat hjärnan hemma på köksbordet innan dom åkte och generas inte över att gå ut både halv och helnakna på sina balkonger men inte heller turisterna spenderar så mycket tid på sina balkonger. Det är en snabb sväng på morgonen när dom yrvakna kommer upp med håret åt alla håll och ställer sig och tittar upp mot himlen för att se om solen skiner. Detta gör dom även i juli/aug när det är 110% solsäkert. En sväng på eftermiddagarna när dom kommer hem från dagens äventyr, stranden, utflykter…går dom ut på sina balkongen gärna halv/helnakna och hänger upp sina badkläder och handdukar sen en liten stund på kvällen efter att dom duschat och gjort sig klara för en kväll ute, då sitter dom ofta där en stund och tar en öl innan.

Nån som känner igen sig i dessa rutiner när ni är här (eller nån annanstans) på semester??

Ernie ville också gärna ha lunchtids temperaturer och det har jag lovat stå till tjänst med men dom kan komma senare då jag sällan är hemma mitt på dan. Igår hade vi t ex +20 på dan, växlande molnighet.

Denna morgon har vi klarblå himmel och +14,2 grader.

Imorgon finns det chans till regn men bara en droppe och det kan vi väl leva med.

God morgon!

 

 

This entry was posted in Grannar, Väder. Bookmark the permalink.

20 Responses to Fast jag hade ju…

 1. Aurora says:

  Morn. aldrig att jag gått ut på balkongen näck. Så där känner jag inte igen mig. Men jag har suttit och tagit en öl på balkongen innan kvällen tar vid. Kram

 2. Hebbe says:

  Mors..Gårdagen blev sisådär,det regnade mest hela dagen,men nu verkar solen ha hittat tillbaka..Ganska knäppt att inte slipa och måla innan räcket monterades..
  Balkongvanorna du beskriver,dom känner jag igen från Cypern..Ha’e Kram.

 3. Yvonne says:

  Godmorgon! Det verkar vara ett underligt sätt att bygga på.Balkongvanorna är inte alls som här hemma..Förresten så gogglar jag när jag översätter..Kram!

 4. catrin says:

  Visst känner man igen sig i din turist beskrivning förrutom att jag inte går ut naken på balkongen. Tack för dina temperatur uppdateringar. Hoppas vädret håller i sig då vi åker redan 25 april fast till side denna gång. Jag har nog tänk att ta en taxi till Alanya en dag för dit måste jag men mannen ville till Side den här gången så vi får väll ge det en chans. Ha det gott! Kram från ett solig svedala.

  • Sand mellan tårna says:

   Jo, dom flesta känner nog igen sig förutom då nakenheten 😉
   I slutet på april när ni kommer kommer det säkert vara både varmare och mer solsäkert.

   Ha det gott!

 5. Ama de casa says:

  Hahaha! Jag bara älskar deras sätt att renovera 😀

 6. Sofia says:

  Frågan är om de tänkt göra en ”fin” rand när de kommer till grannens våning eller om hela huset kommer målas i samma nya fina gula färg… X-)

  • Sand mellan tårna says:

   Ja du, ingen som vet och hur dom än gör är det inget som förvånar 😉 Fortsättning följer…(tror jag).

 7. Haahaha ja hur tänkte dom där? Det där kommer inte bli helt lätt, kanske helt enkelt skiter i att måla det?

 8. Floyd says:

  Men himmelskafridens pannkakor.Det är ju familjen Floyd du beskriver.Har vi varit grannar tro?
  Vi var i Konakli för många år sedan då lillsnork var 3,5 år och vi hamnade på ett väldigt långt hotel,sträckte sig från huvudleden ner till poolområdet med balkonger ut mot gatan.Svennebananerna fick sitt bagage och rusade till sina rum men jag fick stanna kvar på gatan eftersom snorken hade hittat myrror i massvis på trottoaren som han envisades med att samla ihop,medan jag står där så tittar jag på hotelets fasad och som på en given signal så öppnas alla balkongdörrarna och turisterna kom ut för att se sig omkring.Var inte utan man fick en sällskapsresan rysning.
  Ang.dina grannar är norska eller danska är lätt att urskilja se om de gör dansk morgen gymnastik.

  Hälsningar Ernie

  • Sand mellan tårna says:

   Haha ja alla har nog en släng av sällskapsresan när dom är här vare sig man är från Ryssland, Sverige eller nån annanstans ifrån. Alla nationaliteter gör samma när det kommer till hotellivet.
   Nja, morgon gymnastik gör dom nog inte så kanske är dom norska 🙂 Har hälsat på dom flera gånger vi mötts i trappan men inget mer och hej låter typ samma 😉

   Ha det gott!

   • Floyd says:

    Säger de hej så är de troligtvis norrmän,kan förväxlas med haaaaiiij,men inte som dansken siger ”davs” eller ”god morgen”,haij används uteslutande om de ser en större fisk i öresund.

    E

    • Sand mellan tårna says:

     Hahaha, du vet då hur du ska få mig att skratta 😀
     Tack för den språklektionen 🙂

 9. Floyd says:

  Det är kanske på sin plats att beskriva ”Dansk morgen gymnastik” men det är inget för de känsliga men kan vara nog så viktigt om man får danskar som grannar.
  Man stoppar en tumme i munnen och en tumme där bak och på kommandot-Nu skifter vi, så får man gymnastik.
  F,låt

  Ernie

  • Sand mellan tårna says:

   Hahahahaha Tack för gott skratt och lektionen hur dansk morgon gymnastik ter sig 😀

 10. Pia F says:

  Ska bli spännande att se om de målar, men jag tror inte att dom gör det. Verkar alldeles för besvärligt nu med räcket på plats. risken är stor att man känner igen sig som turist, inte naken på balkongen men i övrigt. :). Nu blir det Alanya också till hösten. Bokade flygbiljetter och ett lägenhetshotell på booking i går. Hoppas att det blir bra!

  • Sand mellan tårna says:

   Målat har dom gjort 😀 Du ska få se…
   Ahhh va kul att ni bokat. Då ses vi till hösten 🙂

 11. vuxenmamman says:

  Denna renovering går till historien.

  Och ja….jag känner igen mig…

 12. Fina Frun says:

  Ingen kommentar… bara ett frustande: HAHAHAHAHA!!!

 13. Jennifer says:

  Smilade när jag läste ditt inlägg om hur ofta turister är på balkongen. Känner igen mig, äter frukost, dricker kaffe och röker en cigg på morgonen och drinken i handen efter duschen när man gör sig i ordning….ååååhh. I år får jag jaga en 1 åring istället haha

Kommentera