Ingen ovanlig syn här

Där det finns en gräsplätt…

…kan man finna hönor.

Dom här bor 2-3 minuters gångväg från vårt favoritställe Kandelor där vi brukar bufféfrossa.

Mitt bland bostäder, restauranger och butiker. Kandelor ligger sen 10-15 minuters gångväg hemifrån oss och vi bor 10-15 minuters gångväg från centrum och 2 minuters gångväg från stranden så mitt i smeten bor dom.

Idag har jag roat mig med att sammanställa texten till projektet. Återvinning valde vi. Jag skrev på svenska sen fick jag översätta till engelska för att sen få hjälp att översätta till turkiska. Alex är bra på att översätta mellan språken men här tror jag det kan bli lite svårt då det ska ha en röd tråd och allt ska flyta. Gick ner på kontoret och tog vår kontorskille till hjälp som är duktig på engelska så han översatte och skrev för hand sen skriver han det på datorn och printar ut åt oss så Alex lätt kan skriva själv sen. Lättast så då varken Haci (kontorskillen) eller Hasans handstil är lätt att tyda.

Fanns hur mycket information som helst att finna om återvinning och jag tog lite information här och lite där. Källhänvisning ska man skriva i slutet på uppsatsen. Hm? Kommer inte alls ihåg var jag hittade all information men jag kan skriva lite länkar bara för alla är på svenska och ingen kommer orka (eller kunna) kolla dom i alla fall. Hans fröken vet att det är så vi kommer få fram informationen eftersom det är jag som får göra projektet med honom.

Fick även försöka skriva texten så lätt förstålig som möjligt. Det är ju en 7,5 åring som ska redovisa det så en massa krångliga ord och förklaringar eller djup dykande fakta fick ju gå bort.

Ska gå igenom allt med Alex sen och se vad han tycker och om det verkar lagom lätt/svårt annars får vi göra om det.

Tänkte sen när vi gått igenom texten lägga in den här så får ni gärna ge oss feedback.

Var även iväg och köpte lite material och fixade lite annat vi ska ha till projektet.

När vi först började med detta, efter att vi (Alex) valt ämne kände jag bara oj oj oj, vilken ände ska man börja i och det tog ett par dar med att bara låta allt snurra runt i huvudet på oss båda och sen började det ta form om hur vi skulle kunna göra.

Återkommer…

This entry was posted in Alex skola, Turkiet är Turkiet. Bookmark the permalink.

12 Responses to Ingen ovanlig syn här

 1. Låter som ni kommer ha fullt upp med detta projektet, ska dom redovisa muntligt? Han kanske kan ha med sig rekvisita isf så som en plastflaska, aluminiumburk å en tidning för att visa.

 2. Sita says:

  Hejsan. I går var det sommartempratur här. Idag har det regnat. Nu skiner solen igen, o det är 11.4 nu. Dom har lovat snö o kyla i morgon. Då ska jag ha Thea här tills lördag fm. Kram

 3. Eva Olsson says:

  Hej!
  Tittar in på din sida nästan varje dag, vi har en lägenhet i Alanya sedan 2 år tillbaka, så det är så roligt att följa ert vardagsliv.Tack för alla tips på goda matställen och recept mm.
  Hönshuset kände jag genast igen då vi nästan alltid går förbi där när vi handlar på Migros vid Aquaparken./Eva

  • Sand mellan tårna says:

   Hej Hej 🙂
   Tack för din kommentar!
   Kul att min blogg gör nytta för alla er som kommer hit och vill testa restauranger mm.
   Då brukar du tjinga på hönorna och kanske kackla lite med dom 😉

   Ha det så bra!

 4. Roggan says:

  Rätt häftigt med höns så nära. Vilket stort projekt Alex fått. Kram

 5. Micke says:

  Översättare tjänar rätt bra, kanske läge för Alex att börja diskutera lön med er. 🙂
  sv:
  Goda var kakorna också. RIKTIGT goda!!!
  Ha en fortsatt bra vecka. 🙂

 6. fenixmona says:

  Vilket jobb! Fast jag tror att du tycker detta är lite kul…Fint att kunna göra saker tillsammans och fint när så många kan hjälpa till. Tror att barn lär sig en hel del genom sådana projekt. ..ja och mamma också förståss! ”Ler”! Kramiz

 7. Hebbe says:

  Ja det ser ut att bli en fin dag…Projekt Återvinning,,tror det är kul för er båda,och du ska se att resultatet blir bra,håller en tumme,,Oj höns inpå knuten,får mig att tänka på Cypern,där intill hotellet finns ett gäng höns och en galen tuppfan som sätter igång tidigt,tidigt varje morgon..Haé Kramen.

 8. Ama de casa says:

  Dom där hönorna är nog restaurangens skafferi. Då är dom ju alltid färska 🙂

 9. Monica says:

  Jag älskar alla dessa hönor som knatar runt omkring lite här och där. En som älskar dem ännu mer är vovven, får han bara chansen så vips är han efter dom och det blir ett himlans kacklande! Tur att vår hund är i stort mindre än hönorna så han kan knappast få tag i dem;)

 10. Fina Frun says:

  JA, lägg ut texten här sen 😀

Kommentera