Inte med händerna!!!!

Igår på träningen kom en ny pojke ( 7 års åldern kanske men han svarade 20 när Alex frågade) med sin mamma och storebror.

Tränaren presenterade honom för dom andra och alla hälsade på honom. Han var så blyg så blyg den nya pojken.

Barnen delades upp i två grupper och fick göra olika övningar. Den gruppen den nya killen var med i skulle stå och kicka på en boll som är fastknuten i ett rep och som tränaren hänger i målet en bit ovanför marken. När det var hans tur gjorde han inte som dom andra, småkickade utan han drämde till bollen allt vad han kunde så den flög tillbaka och knockade honom nästan. Han hade väl inte världens bästa bollkänsla direkt utan den träffen han fick in råkade liksom bara hända. Tränaren lät honom stå där och öva en stund längre än dom andra.

Alex grupp hade stått och skjutit till varandra och dom i den andra gruppen gjorde samma efter kickandet på bollen i målet. Den nya killen fick också vara med efter en stund. Så fort någon sköt bollen till honom så böjde han sig ner och stoppade bollen med händerna.

Tränaren sa lugnt att du får inte ta den med händerna. Han la ner bollen men så fort den kom igen så gjorde han samma, böjde sig ner och stoppade den med händerna. Detta hände även när dom spelade ”match”. Bollen kom hans väg och han böjer sig ner och stoppar den med händerna. Tränaren bara, nej nej nej, inte händerna.

Vid ett tillfälle stod dom på två led mitt emot varandra med ganska stort avstånd. Ett barn sköt bollen till ett på andra sidan som tog emot, den som sköt springer och möter för att försöka ta bollen från den som tog emot å den som tog emot ska försöka hålla kvar bollen (närkamp helt enkelt)  och så går dom mot mål och ska försöka skjuta i mål.

Alex hamnade med den nya killen. Han sköt bollen till honom, han tog emot, Alex tog den från honom, gick mot mål och sköt. När barnen fullföljt går dom till sina led igen men inte den nya killen. Han hämtade bollen och ställer sig mitt framför mål och börjar skjuta själv. Inte alls i vägen för dom andra *hmfph*.

En annan övning var att dom står på led, en och en skjuter dom bollen till tränaren som tar emot och spelar den till dom igen så ska dom skjuta på mål. Den nya killen gjorde lite som han ville, han spelade inte till tränaren utan lufsade lite själv med bollen mot mål sen stannar han där och spelar sitt eget spel. Inte alls i vägen för dom andra som inte kunde fortsätta.

Mamman satt och skrattade. Inte elakt utan mer som jag kan fnissa åt Alex om han snubblar på bollen eller nåt. Jag hade ju också svårt att hålla mig för skratt. Ville inte skratta för jag förstod ju att denna killen var lite efter. Tränaren visade stort tålamod fast det störde träningen för dom andra. Barnen visade också världens tålamod med honom, ingen som skrattade, suckade, himlade med ögonen eller nåt utan bara lät honom hållas. Jag har ju hela tiden tyckt att barnen är helt fantastiska mot varandra och än mer nu. Vet ju hur barn kan vara, det suckas, det himlas med ögonen, det fnissas…om nån inte är bra nog men inte här.  Alex sa när vi åkte hem…Va söt den nya lilla killen var.

På lördagar får det snaskas. Här äter Alex nåt munk aktigt.

God morgon från ett Alanya som just nu har lite tunna moln på himlen, 14,6 grader.

This entry was posted in Alex fotboll. Bookmark the permalink.

11 Responses to Inte med händerna!!!!

 1. Hebbe says:

  Mors..Jaha du,,du vaknade sent men ändå inte,,,Jag ställde om klockorna i går kväll innan jag nannade kudden…Alex tränare verkar vara en klok man,hoppas det går bra för den nye killen..Haé Kramen.

 2. fenixmona says:

  Du, så härligt att höra…att barnen accepterade kille precis som han var, utan några mobbingtendenser! Härligt att höra att Alex tyckte han var söt…Fina ungar! Kramiz

 3. Aurora says:

  Han var väl inte riktigt mogen för uppgiften. Undrar om mamman var med på noterna. Jag hade skämts lite och absolut inte skrattat och tyckt det var roligt. Det ser väldigt mumsigt ut det Alex äter. Hälsningar från ett jönköping som har strålande sol men bara 4,6 grader. kram

 4. Sita says:

  Trevligt att dom inte mobbade killen. Soligt Stråssa med +4 grader. Snödropparna har tittat upp här nu. Kram

 5. Jenfan75 says:

  Vad snälla både tränarna och spelarna var , det är ju itne alla som har en riktig bollkänsla när dom är 7 år..Det är ju deinitivt inte alla tränareoch spelare som visar tålamod heller.
  Hopaps det kommer gå bättre för den nya killen..

 6. Monica says:

  Vilka härliga, underbara barn! Vad glad jag blir när jag läste hur fina de var mot nya pojken!

 7. Ama de casa says:

  Han kanske skulle bli målvakt, den nya killen. Då får han ju använda händerna 🙂

 8. Fina Frun says:

  Vad fina killar det är i laget 🙂

 9. Ja inte är det lätt alltid! 🙂 Vilka underbara barn det verkar vara i gruppen, annars blir det ju lätt som du säger.

 10. Pingback: händerna – fotboll för barn « marifa

Kommentera