Helg…

…och solen fortsätter skina på oss.

Sköna temperaturer. Som ni ser visar dom växlande molnighet imorgon och på måndag men blir det som det brukar så håller dom där molnen sig i bergen och vi får soligt och fint här nere.

Helg=fotbollsträning för Alex och på tal om träning. Vi var ju på Ravza och käkade i måndags och där bjuder dom alltid på karameller efter maten. Små hårda karameller som består av socker och färgämnen. Smakar typ ingenting så jag brukar inte ta någon. Alex brukar ta en hel näve (även om han sällan äter upp alla) men i måndags när kyparen bjöd honom säger Alex…

-Nej tack, jag tränar fotboll så jag äter inte sånt.

Helt sant är det inte, han äter på helgerna. På fredag och lördag kvällar får han godis men inget i veckorna. Inte vare sig godis, kakor, bullar… (tårta fick han ju såklart i måndags och nån glass har han fått på söndagen i parken). Inget han tjatar efter heller och tränaren har ju pratat lite näringslära med dom. Vad som är bra att äta och inte bra att äta och det har han anammat.

I början på veckan när Alex satte på sig skolbyxorna ser jag att dom kasar ner. Jag fick spänna in dom ett snäpp och det var inte igår jag fick göra det. Det har mest spänts ut men detta är inte för att han gått ner i vikt utan mer att han ”slimmat” till sig pga träningen.

Nähä, dax för en kaffe till.

God morgon från ett strålande soligt Alanya, 14,3 grader denna morgon!

This entry was posted in Alex fotboll, Väder. Bookmark the permalink.

17 Responses to Helg…

 1. Hebbe says:

  Mors,,Ja hoppas det fina vädret håller i sig..Den killen du!!!nej tack till lite godis,,då har han lyssnat till vad tränaren sagt…Ha en bra dag i solen,här kikar den fram lite klen än så länge..Haé Kram.

 2. Sita says:

  Jag hoppas påatt solen ska vakna här. Just nu har jag iaf 4+. Kram

 3. Yvonne says:

  Godmorgon! Alex är duktig som lyssnar på tränaren. Svar :: mat och trevligt sällskap piggar upp. Ha en bra dag! Kram!

 4. Stattinskan says:

  … han skulle inte kunna dela med sig av ”slimningen” … ja, fast han får gärna glömma bort att berätta om träningen 🙂
  God morgon

 5. Veiken says:

  Det är mycket man måste tänka på när man tränar! Fast man måste synda lite då och då också 😉

 6. Aurora says:

  Han verkar ha bra tränar som även tar upp kosten. Kram

 7. nina says:

  Vad underbar vädret ser ut där, så uppskattad efter vintern.. Hoppas att vi får möjligheten att komma och nosa det innan sommaren börjar här:)

  • Sand mellan tårna says:

   Ja nu har vi riktigt gott väder och än så länge njuter vi av solen och värmen. 🙂

 8. Ama de casa says:

  Han är duktig och klok, Alex!

  (Tur att jag inte tränar fotboll så jag kan äta godis när jag vill 😉 )

 9. Bra att tränaren även pratar lite om kosten med dom!! Verkar vara ett riktigt bra klubb & tränare ni har hittat till Alex.

  Sv: Ja det beror alldeles på från person till person hur mycket hår man har och om hårsäckarna är aktiva. Så mellan 5-7 gånger brukar det vara, sen kanske man får komma tillbaka efter ett år om det kommit upp några nya hår vilket då beror på att hårsäckarna inte varit aktiva, det kommer inte nytt hår. Så två gånger till blir de iaf!

 10. Roggan says:

  Häftig kommentar av Alex. När mina barn var små fick de godis lite då och då. Tror det var en reflex från mig som aldrig fick äta godis efter 6 års ålder (p.g.a. diabetes) men de tröttnade rätt fort på det. Kram

 11. malin says:

  När startar alla turistställen? bazaren tex?

  • Sand mellan tårna says:

   Bazaren…vilken bazar tänker du på? Den inne i centrum? Den som kallas bazaren och säljer kläder i småbutiker eller menar du bazar som i marknaderna? Bazaren i centrum som säljer kläder är väl öppen nu. Handlar aldrig där själv men dom flesta butiker i centrum har öppet hela året. Fredagsbazaren är den marknaden som är i centrum på just fredagar och den är också öppen året runt. Sen finns det ju andra bazarer (marknader) på andra platser och dagar i veckan. En de med bara frukt och grönt och en del med kläder mm. Fast jag skulle inte kalla dom turistställen då det är på dessa bazarer turkarna (och vi andra boende) här handlar själva.

   • malin says:

    okej tack för ditt svar:) hade tänkt att åka till alanya på semster i mitten av april. hur är vädret är det värt att åka? 🙂

 12. Micke says:

  Låter som han fått in rätt tämk. En bra början. 🙂
  sv:
  Visst är de! 🙂
  Ha en fortsatt bra helg du också.

 13. Hebbe says:

  God morgon..Ja det var en fin stund,,Oskar var glad och pigg hela tiden,verkade nästan glad när han fick vatten på huvudet,,,extra roligt var att det var många småbarn…
  Känns i kroppen att vi har ställt om klockan nu…Haé Kram.

Kommentera