Svar på frågor

Från Emmy…

Hej! Jag undrar vilket språk ni pratar hemma? Svenska och turkiska eller engelska? Går Alex i en turkisk skola?

Vi talar alla tre språken. Jag talar svenska med Alex, hans pappa turkiska, jag och hans pappa engelska med varandra. Alex talar svenska och turkiska flytande och engelskan är nästintill flytande den också. Han förstår allt så att jag och hans pappa pratar engelska är inget problem för honom. Han slänger sig glatt in i diskussioner och väljer språk beroende på vem han pratar med, svenska om det är med mig, turkiska om det är med sin pappa och ska han bara säga nåt sådär allmänt om det vi pratar om som inte riktar sig till någon av oss händer det ganska ofta  att han gör det på engelska.

Ja, han går i en turkisk skola. En turkisk privat skola som följer den turkiska läroplanen men som skiljer sig en hel del från statliga skolor. Dom har t ex engelska redan från förskoleklass, då har dom det halva dan, från första klass har dom lite mindre då fler ämnen ska få plats på schemat så då har dom 10 timmar i veckan, 2 timmar om dan. Får väl säga att den är ganska internationell på det sättet att det går många utländska barn, både hel och halv utländska på skolan.

Hoppas det var svar på dina frågor.

God morgon från ett soligt Alanya, 16,2 grader just nu. Hade tänkt gå på fredagsfikan idag då jag inte varit där på evigheter men så frågade Maria om jag ville med till stranden och än så länge lockar den, än så länge är det gott att gå dit, än så länge har man inte tröttnat på den så stranden får det bli idag också.

This entry was posted in Frågor & Svar, Väder. Bookmark the permalink.

11 Responses to Svar på frågor

 1. fenixmona says:

  Godmorgon! Vilken fantastisk fördel för Alex och få tre språk från barnsben! Det kommer han att ha en stor glädje och nytta av! Kramiz

 2. Hebbe says:

  Mors,,Jo tack jag har det bra,,barnen sitter och kollar påDisney Kanalen,,jag ska åka hem nu på Fm…Tänker på en familj på Cypern där mamma är svenska pappan Cypriot,,barnen pratar 3 språk obehindrat och växlar på sekunden,så det blir en väldig språkmix när man är där..
  Jaha stranden i dag,kan man förvänta sig ett heldopp kanske???..Haé Kramen.

 3. Yvonne says:

  Godmorgon! Alex har det bra som får lära sig tre språk med ”modersmjölken”.Tycker att du ska gå på fredagsfikan,alltid kul att träffa människor.Morgonkram!

 4. Aurora says:

  Morn, Jag hade också valt stranden. Kram

 5. Emmy says:

  Tack så mycket för svaren! Jag ar avis på Alex som kan tre språk flytande..

 6. Ama de casa says:

  Perfekt att få så många språk helt naturligt 🙂

 7. Stranden igen, låter faktiskt ganska gott 🙂

  Duktigt han är Alex med språken! Önskar man själv hade haft den chansen och fått lära sig så mycket språk när man var liten!

 8. Gilla says:

  Det är ett utmärkt sätt att få barnen att tala mer än sitt modersmål i det här fallet fadersmål. Det kommer Alex ha nytta av senare i livet, när han ska gå ut i arbetslivet. Men då kanske han kan ytterligare språk?

  Sv: Vi hade det jättebra i går. Inget att klaga på. Vi har köpt handdukar i den kvalitén förut där, så vi visste hur mjuka och fina de är.

  Kram/Gilla

 9. Mamma says:

  Trevlig Helg och Kram från ett Göteborg med underbart väder idag!
  Puss Puss !

 10. Karin says:

  Kan du själv tala turkiska?

Kommentera