Back to school

För min del talar vi om nu.

Alla barn i Alex klass ska göra varsitt projekt. Vi har fått hem ett häfte på 6 sidor där det står förklaring vad projektet innebär och vad som ska göras samt vad dom kan välja mellan.

Varken jag eller Hasan fattade särskilt mycket av det här. Pratade med Joanne och dom är typ lika frågande som oss. Det enda vi kom fram till var att barnen kan inte göra ett sånt här projekt själva. Det är alldeles för stort och komplicerat för 7-8 åringar. Det ska pågå från imorgon och inte vara klart för redovisning förrän i början på maj så som sagt, inget litet projekt.  Det måste dom få hjälp med och då det inte kommer ske under skoltid blir det ju vi föräldrar som får hjälpa, dvs jag med Alex och Joanne med Senay då både Hasan och Ahmet kommer jobba massor nu framöver då säsongen har börjat dra igång så dom kommer inte ha tid.

Det fanns att välja mellan, turkiska språket, det går bort för vår del. Det fanns om miljön, om återvinning, trafik, matematik och nåt mer. Tror vi kommer välja återvinning eller om vi väljer trafik kan vi ju använda oss av det här.

Kände att jag måste få veta mer om detta så jag bad Hasan ringa skolan och sen ringde Alex fröken upp mig. Jag fick lite mer information och när jag sa att detta stora projekt kan ju inte Alex göra själv. Nä sa hon, det är ett barn/föräldrar projekt. Jaha tyckte jag, jag gick ur skolan för mer än 20 år sedan och har ingen lust att gå tillbaka men vad har jag för val om Alex ska få godkänt? Jag sa det med ett skratt då jag på ett sätt tycker det ska bli ganska kul att få göra en sån här grej med Alex samtidigt som jag blir lite irriterad att skolan bara bestämmer så där att det ska vara ett barn/föräldrar projekt. Jag har ju tiden men det finns ju dom föräldrarna som jobbar heltid.

Det börjar som sagt imorgon då man ska ha bestämt vilket projekt man valt sen finns det olika datum man ska redovisa hur långt man kommit för att sen i maj vara klar och ha den slutgiltiga redovisningen för hela klassen. Det kommer betygsättas inom många olika delar av projektet så jag får ju ligga i. Känns som mycket hänger på mig om Alex ska få en 1a eller 5a.

Puh, blir alldeles svettig…