Badväder i april??

Svar på fråga från Maria…

Hej!

Hitta till din blogg via ett reseforum.
Jag och min familj åker till Alanya i April (den 28e) och är lite nyfikna på hur badvattnet brukar vara då? Kan vi hoppas på att bada i havet? Vet att du inte kan spå i hur vädret ska vara men en magkänsla kanske?

Tack för en fin blogg,
mvh Maria

Hej Maria och tack för din kommentar.

Ska jag gå på min magkänsla säger den nej nej nej men så är jag en riktig badkruka så mig ska man inte lyssna på.

Hörde att häromdan var det 17 grader i vattnet så får vädret bara hålla sig som det är nu kommer det nog vara helt ok temperatur för att bada om man inte är badkruka som jag. Det är många som badar i april. Nu också, såg 5-6 stycken som badade idag. Jag vågade inte ens doppa fötterna.

Idag har vi haft dryga 20 och det var riktigt skönt på stranden…

This entry was posted in Frågor & Svar, Väder. Bookmark the permalink.

14 Responses to Badväder i april??

 1. Katarina says:

  Hejsan!! Har oxå hittat din blogg via ett reseforum. Följer vädret med spänning eftersom jag då oxå ska åka ner i April. Ska dock ge mej iväg helt själv. Så detta kommer att bli en spännande resa om jag ens kommer på planet i Kastrup. Risken finns att jag förvirrar bort mig 😉

  • Sand mellan tårna says:

   Då lovar jag att ge er väderrapporter varje dag framöver.
   Spännande och nervöst att åka själv men det kommer säkert gå jätte bra 🙂

 2. Monica Uçak says:

  Jag var i alanya 2:a veckan i april 2010 och då var det jätteskönt i vattnet! Smorde mig lite lätt, temp ca 23-25 tyckte inte det va så jättehett- jäklar va jag hade bränt sönder mig när kvällen kom, grät nästan 🙁
  Jag är en sån som aldrig behöver smörja mig i sverige o sällan blir röd, brun direkt… men ack va jag lärde mig en svidande läxa!

  • Sand mellan tårna says:

   Jag är också en sån som aldrig eller i alla fall väldigt väldigt sällan bränner mig, blir brun fort också men här smörjer jag alltid in mig. Nr 30 var det som gällde idag och man kan ju säga att trots det tar vårsolen. Fick rejält med färg.
   Så det gäller att passa sig och använda hög sf. Annars kan man få tillbringa kvällen insmetad i yoghurt 😉
   Kram på dig!

 3. Brrr 17 grader är alldeles för kallt för att ens doppa lilltån, över 25 ska det vara för att jag ska våga mig i!!

 4. Linda says:

  Hej Maria

  Vi har varit nere från mitten av April i flera år och om man gillar att bada hemma i Sverige en normalsvensk sommar kan man definitivt bada i Alanya i slutet av April. Jag är som K en badkruka men barnen har legat i och mannen (som är Turk) badar i April vilket dom inte brukar göra då April nästan är vinter fortfarande för dom 😉

  Förlåt att jag lägger näsan i blöt 😉

  Mvh Linda

 5. Maria says:

  Hej och tack för svaret!

  Tror sol Linda att ungarna lär bada men själv nöjer jag mig med att titta på tror jag, ser fram emot god mat och vackra miljöer samt shopping 😉 vi har ju pool på hotellet också som med lite tur kanske är nÅn grad varmare 😉 kommer följa din blogg med spänning framöver. Med vänlig hälsning, Maria

  • Sand mellan tårna says:

   Barnen lär bo i vattnet. Min son drar sig inte för att bada varken i mars eller april.
   Absolut att poolen nog kommer vara varmare om vädret som sagt bara får hålla sig fint framöver.
   Du är så välkommen att följa oss i vår vardag.
   Ha det bra 🙂

 6. Sita says:

  Då kan vi ta varandra i hand då, jag är oxå en badkruka. Kram

 7. Ama de casa says:

  Ja, du är verkligen en badkruka! För en norrlänning är 17 grader i vattnet rena högsommarvärmen 🙂

 8. vuxenmamman says:

  Underbara bilder i alla fall oavsett hur varmt det är i havet….

  KRAM

 9. Monica says:

  Nämen, jag trodde faktiskt att du skulle BADA idag efter att läst förra inlägget om premiärdag på stranden! Var sjukt nyfiken på om du gjort det eller ej:) Är även jag lite badkruka men fötterna har jag faktiskt doppat för några veckor sedan, det var helt ok men dröjer nog ett tag innan mer än fötterna åker i vattnet:)

  • Sand mellan tårna says:

   Förlåt om jag gjorde dig besviken 😉 Du får vänta typ 1,5 månad till, kanske mer innan jag badar men fötterna ska jag nog få doppat lite tidigare. Det blev bara premiär för bikini på stranden kan jag väl säga då.

Kommentera