Svar på fråga

Fick en fråga av en Dennis.

Har läst din blogg nu lite är du gift med turkisk kille som har bott i sverige eller bott där nere och hur många barn har ni hur är de o leva muslim o kristen i förhållande?

Vi är inte gifta, bara sambos. Han har aldrig bott i Sverige utan vi träffades här i Alanya. Vi har en son som nu är 7,5 år.

Då varken jag eller min ”man” är religiösa är detta inget som påverkar oss och vårt förhållande. Han har väl lite mer tro än vad jag har. Jag har ingen alls och gick ur svenska kyrkan för 15-20 år sedan men jag har aldrig sett honom gå in i en moské och han är inte så noga med alla religiösa högtider här. Då är jag mer noga med dom svenska även om dom inte firas religiöst.

Vår son är inte döpt vare sig i svenska kyrkan eller på muslimskt vis. Han är inte omskuren. Allt sånt tycker vi han ska få bestämma själv.

Hoppas det var svar på dina frågor.

This entry was posted in Frågor & Svar. Bookmark the permalink.

5 Responses to Svar på fråga

 1. Ama de casa says:

  Religion… Finns väl inget annat påhitt som har ställt till mer elände än religion?

 2. Ruth i Virginia says:

  Hur går det med arv och andra juridiska saker i Turkiet när ni inte är gifta?

  • Sand mellan tårna says:

   Ja du Ruth…bra fråga, mycket bra fråga. Har faktiskt inte alls kollat upp det. Jag har i Sverige skrivit testamente så allt går till Alex som enskild egendom. Här kan jag väl tänka mig att Alex är den som ärver Hasan medan jag inte får något då vi inte är gifta. Skulle nog inte få något även om han skrev testamente. Sambos finns liksom inte här.
   Har ett exempel på det. När Hasan skulle söka visum till Sverige och lämnade in pappren på ambassaden satt en turkiska där och tog emot dom. Hon läser och frågar vad är sambo, vilket vi fyllt i vad vi har för relation. Hasan sa att det är när man bor ihop. Ja men är ni gifta tyckte hon. Nä sa han, man kan bo ihop ändå. Vaddå sa hon, antingen är man väl gift eller så är man det inte, sambo kan du inte fylla i. Låt det vara sa han, det är väl inte du som tar beslutet om visum ändå. Hon lät det vara och självklart var det inga problem. I Sverige existerar ju sambo och även sambos har rättigheter men här finns det liksom inte.

 3. Johanna says:

  Hejsan!
  Såg att du skrev om när din sambo lämnade in pappren till ambassaden för visum för att besöka Sverige?
  Jag är nu i samma sits och hoppas att min kille kan få komma till vintern, men jag är lite osäker på vad det är för papper jag behöver. Ja jag har varit på migrationsverkets hemsida och även på ambassadens hemsida, men det tycks bara bli mer och mer papper. Vilka papper hade ni med ??

  // JOhanna

Kommentera