Ändrat uppfattning

Jag har alltid tyckt Zlatan varit en stöddig skit. Det jag minns bäst och som fick mig att tycka det från början var hans uttalande när han för många år sedan förlovade sig och på frågan vad tjejen fick i förlovningspresent svarade ”Vaddå? Hon fick ju Zlatan”.

Efter det har jag inte haft mycket till övers för honom. En fotbollsspelare i världsklass, absolut men annars, nä. Jag gillar folk som är kaxiga men dom ska vara det med ödmjukhet och humor och inte som jag uppfattade Zlatan, bara stöddig och en som tror sig vara förmer än andra.

När hans bok Jag är Zlatan Ibrahimovic kom ut kände jag ändå att den måste jag bara läsa och det är jag glad för.

Håller på och läser den nu och har väl läst halva boken och redan ganska tidigt i boken kände jag att denna killen är ju ganska skön ändå. Han har humor, han är lite självironisk och även ödmjuk.

Ser mycket fram emot att läsa resten av halvan. Rekommenderar verkligen denna bok. Läsvärd även om man inte är en fotbollsälskare.

God morgon från ett Alanya som även denna dag ser ut att bli solig och fin. 9,7 grader just nu.

 

This entry was posted in Allt & Inget, Väder. Bookmark the permalink.

14 Responses to Ändrat uppfattning

 1. Stattinskan says:

  Eftersom jag är malmöbo måste jag ju säga att Zlatan är bäst (annars blir jag väl skjuten eller nått ;-)) … men jag har hört att andra delen av boken blir FÖR mycket ego och ”jag” … Skulle kanske läsa den själv så jag slipper gå på hörsägen 😉
  Gomorron

 2. Hebbe says:

  Mors..Då har vi ungefär samma uppfattning om Zlatan..världsbäst på plan/en sprätt utanför planen…Jag ändrade uppfattning när han blev lagkapten för landslaget,då visade han kvaliteter som jag inte sett tidigare…Kram från soliga mellansverige..Haé.

 3. Hebbe says:

  Tackar,,skickar med ett grattis till din mormor..Haé Kram.

 4. Lena says:

  Mycket bra bok om Zlatan ! Håller helt med dig läsvärd även om man inte är så fotbolls intresserad. Tycker han har gjort en fantastisk resa , barndomen kan inte ha varit lätt att hantera för honom.
  Ha en bra helg hoppas solen lyser på er! / Lena

  • Sand mellan tårna says:

   Ja gud ja vilken resa han gjort. Nu förstår man lite mer varför han är som han är.

 5. Gilla says:

  Till och med min Gubbe ville inte köpa eller läsa Zlatans bok. Varför? Har ingen aning, för jag har inte frågat. Om vi hade köpt den, så hade jag läst den, som den ”allätare” av böcker jag är.

  Sv: Ränner! Ja! Men det är ett bra sätt för en pensionär att inte bara sitta och dega. Det blir fler och fler utflykter nu när våren har kommit. Gubben vägrar att köra ut bilen från garaget, när det snöar eller nästan när det regnar också.

  Mackan var jättefin. Räkorna låg på ett runt mörkt bröd och det var minst ett helt kokt ägg på den också.

  Kram/Gilla

 6. Ama de casa says:

  Jag tycker att han är en diva av stora mått. Inte så bra på att sparka boll heller. Jag måste nog läsa den boken och uppdatera mig om hur fotboll ska spelas 😉
  Gomorron från ett soligt Spanien 🙂

 7. Ja jag har samma uppfattning av honom och tycker han bara tror för mycket om sig själv. Kommer nog inte ändras om jag läser boken för hans uttalanden och hans sett utåt tycker jag inte om. Men berätta vad du tyckte om den när du läst klart den!

 8. Fina Frun says:

  Jag tycker som du. Men har också hört att ALLA verkligen hyllar boken när de läst den. Så man kanske skulle läsa den ändå….

  sv:
  Jo visst visade de passfotot för mig!
  ”Kan jag ta om fotot?” undrade jag då, eftersom det blev uselt.
  ”Okej…” suckade passpolisen.
  Den andra bilden blev ännu värre! ”OJ, näe kan jag välja den första bilden istället?”
  ”Nej. Nu är den borta.” fick jag som svar.
  Så det var bara att gilla läget 😉

 9. Jennifer says:

  Tack för din fina kommentar =)

 10. Floyd says:

  Hej Alanya.
  Nu har värmen kommit till södra Svedala iaf.Spirean slår snart ut,snödroppar i full blomm,tulpanerna kikar nyficket upp.Och vår grävling(foxterrier på 11 år) masar sig ut i trädgården för att sätta revir.
  Zlatan e Zlatan,har följt honom sen han debbuterade i di blåes a-lag, allt har har väl inte varit helt enkelt enl.en del källor som jag håller mycket tyst om,men han har alltid varit en skön lirare så skön att man fan fått gåshud när han har fått till de på matcherna..
  Gillar ni Zlatan boken kan jag rek.Patrick Sjöbergs biografi, där förstår man verkligen vilket trauma han gått igenom.
  Med soliga hälsningar.
  Ernie

  • Sand mellan tårna says:

   Verkar som ni har riktigt gott väder i Sverige. Svensk vår när allt börjar slå ut är härligt.
   Här skiner solen idag men det blåser halvt storm.
   Är glad att jag läser boken då jag får en helt annan förståelse för honom. Uppväxten förklarar ju en hel del.
   Tack för tipset om Sjöbergs bok.
   Trevlig helg!!
   🙂

 11. Sita says:

  Zlatans fru kommer från Lindesberg. Hans svärföräldrar bor kvar här. Min måg Simon är väldigt lik han, om Simon rakar bort sitt skägg. Kram

 12. vuxenmamman says:

  Jag har gjort precis som du……vilken kille…..vilket liv och vilken talang han är.

  Boken är mkt bra tycker jag.

Kommentera