En lösning men inte slutet…

Ni som inte redan gjort det kan börja med att läsa här.

Jag har själv varit 18 år och gjort en hel del inte helt genomtänkta saker i tonåren som orsakat mina föräldrar oro men aldrig att dom har fått besök av polisen för något jag gjort. Jämfört med vad dessa tjejer, Emiliea och Sanna har gjort är det jag gjorde rena småpotatisen och det tror jag t om mina föräldrar kan hålla med om.

Jag vet inte exakt hur det hela började och jag vet inte hur det kommer sluta men vad vi vet är att tjejerna kom hit den 24e feb och hade till sina föräldrar sagt att dom skulle komma hem 2e mars tror jag. Den 27e ringer dom hem och säger att dom kommer den 16e i stället. Där kom första lögnen, dom hade hela tiden den 16e som hemrese datum.

Den 11e (i söndags) ringer Sanna till sin mamma och säger att Emiliea är instängd i en lägenhet, att hennes mobil är sönderslagen och hennes kläder sönderklippta. Hon ska även ha varit ”blåslagen”. Samma kväll, 2 timmar innan inlägget kommer ut på flashback har Sannas kille dumpat henne och ändrat sin status på facebook till singel.

Några turkiska killar blir hämtade av polisen på sin arbetsplats och togs in på förhör. Killarna var helt oskyldiga men skadan var redan skedd. Tidningarna hade fått nys om det och det blev skriverier om detta och killarna blev uthängda på internet.Emiliea hade själv sagt till polisen att hon inte var frihetsberövad.

Något hade dock hänt då det inte gick att få tag på tjejerna. Dom hörde inte av sig hem. Det var då vi svurkmammor mfl började nysta i det. Ju mer vi fick fram ju konstigare verkade det. Det kändes mer och mer som att dom höll sig undan frivilligt men samtidigt…Vem gör så mot sina föräldrar? Dom måste ju förstått att dom var oroliga? Å ingen normalfuntad människa (inte ens en omogen tonåring) går väl till polisen med en sån uppdiktad historia? Dom måste väl förstå vilken karusell dom drar igång? Nä, nåt måste hänt men vad??

Lösningen på gåtan kom igår kväll, dock inte slutet på historian. Den har vi inte sett än. En vän till mig gick till baren där tjejerna brukade hänga igår kväll då hon känner en del av personalen där ganska väl. Hon får veta att tjejerna mår bra, inget fel på dom, Sanna har hittat en ny kille i baren mitt emot, dom bor hemma hos en tjej (en norska) som inte har det bästa ryktet i Alanya. Emiliea har själv slagit sönder sin telefon, Sannas funkar men hon vägrar svara. Tjejerna har inte en krona på fickan och inte pengar till bussbiljetten som ska ta dom till flygplatsen imorgon. Killarna som blev uthängda och inne på förhör har inte gjort nåt fel, inte mer fel än att dom hjälpt tjejerna med ”bröd och vatten” då dom tyckt synd om dom fast dom knappt har till sig själva.Vilket tack dom fick va?!

Så…Allt, hela denna historia är en lögn från början till slut!

Tjejerna må vara 18 år vilket betyder myndig och vuxen men deras beteende är allt annat än ett moget och vuxet beteende. Dom har inte tänkt överhuvud taget. Inte hur oroliga deras föräldrar måste vara, inte på killarna och inte på sitt eget rykte.

Hade dom inte rykte om sig innan så har dom det nu och det är inget gott sådant. Kommer dom tillbaka hit kommer dom inte ses med blida ögon. Folk kommer vara trevliga mot dom och tjejerna kommer få känslan av att vara omtyckta men det kommer snackas bakom ryggen på dom. Alanya är inte stort och alla vet vilka dessa tjejer är.

Jag hoppas tjejerna sitter på planet hem imorgon och att dom lärt sig en läxa. Att dom själva kommer få stå framför den svenska polisen som dök upp hos deras föräldrar mitt i natten och förklara för dom varför dom gjorde som dom gjorde.

Jag hoppas dom skäms, jag hoppas dom skäms så in i h*vete mycket!!

This entry was posted in Allt & Inget. Bookmark the permalink.

30 Responses to En lösning men inte slutet…

 1. Anna Karlsson says:

  Jag vet inte vad jag hade gjort med min dotter när hon väl kommit hem, myndig jag visst, flytta ut ta hand om dig själv!!!

  Fy och vara deras föräldrar, fy för dessa tjejerna, stackars killar!!

  • Sand mellan tårna says:

   Ja, tonåringar kan göra dumma saker men detta tar fan priset. I mina ögon är dom inte värda det vattnet killarna bjöd dom på. Tvi…
   Hade jag gjort så vet jag inte vad mina föräldrar gjort. Mamma, vad hade ni gjort??
   Jag är i alla fall 99,9% säker på att dom så fort dom fått samtalet och besöket av polisen suttit på första plan ner. Myndig eller inte!

 2. Anette Englund says:

  Men jisses….förstod att det låg ”annat” bakom hela historien ;0).
  Hoppas dom tar lärdom av detta & ej visar sig i Alanya någe mer.

  Hoppas ni har bättre väder idag !?
  Här har solen tittat fram, efter en mulen fm.
  Men får lov att hålla mig inomhus, då Melvin har magsjukan =(.

  • Sand mellan tårna says:

   Idag har vi strålande sol och jag har suttit i solen och fikat på chocolate house 🙂
   Stackars liten, krya på sig till Melvin.

 3. Michelle Aberg says:

  Fy f*n vilka hemska tjejer! HUR kan man göra nagot sadant har? Bade mot sina föraldrar och mot dessa stackars killar. Fy! Hoppas de för EVIGT blir igenkanda i Alanya och blir behandlade sa som de förtjanar, OM de nu kommer vara sa pantade att de nagonsin aker hit igen. IDIOTER!

 4. Mamma says:

  Herregud hur kan man vara så obetänksam vid 18 års ålder! Jag blir upprörd! Vet inte vad vi gjort om det varit du men helt säkert satt oss på första bästa plan ner för att ta reda på vad som hänt. Och sen när allt uppdagats hade det varit rejält synd om dig! Myndig eller inte!
  Man kan ju bara föreställa sig den oro och ångest deras föräldrar känt över att inte få tag på dom och speciellt efter att dom fått besök av polis.
  Det är ju synd om killarna också som helt oskyldigt blev uthängda. Om nu tidningen skrivit negativt om dom kan dom ju skriva sanningen också, tycker man ju.
  Puss o Kram! Älskar dig!

  • Sand mellan tårna says:

   Usch ja, att jag legat pyrt till vet jag och vågar inte ens tänka på det 😉 Får väl tacka er för att jag ändå skötte mig hyfsat bra även om jag orsakade er oro ibland. Det är ju ändå ni som uppfostrat mig men ingen uppfostran i världen kan hindra ungdomar från att göra lite dumma saker, det hör liksom till men en normalt funtad tonåring gör inte så här. Aldrig någonsin!!
   Puss o Kram!
   Älskar dig med!

 5. Emma says:

  Jag blir tyvärr inte förvånad, har hört om liknand fall tidigare, som slutat precis likadant. Tycker synd om deras föräldrar, och hoppas att dem på något sätt kan frstå vad det är dom egentlig har gjort.

 6. Marita says:

  Jag hoppas som tidigare skribet att killarna får ett just avslut. Vad det gäller tjejjerna ja vad ska man säga.

  • Sand mellan tårna says:

   Ja vad säger man om ett sånt beteende?
   Det blir nog bra för killarna tror jag.
   Sanningen kommer alltid fram.

 7. Erica says:

  Det är bara hoppas att karma kommer tillbaka till dem! Synd bara att de straffade killarna!

 8. Aurora says:

  Inte mycket vett i de flickorna. kan man ens förstå ett sådant beteende. Kram

 9. Fy vilka människor det finns! Stackars dom killarna som bara försökte vara snäll och får skit kastade efter sig. Hoppas verkligen dom sätter sig på planet hem imån och har vett att inte komma tillbaka!

 10. Sita says:

  Nej fy satan vilka flickor. Tur för mamma att jag inte var sådan. Hoppas verkligen att dom får skämmas. Kramar

 11. Gilla says:

  Hur i hela fridens namn kunde de bära sig åt på det viset. Sen tycker jag att det är konstigt att inte föräldrarna har flugit ner och tagit hand om dem. Urbota dumt från båda sidorna.

  Sv: Till och med när vi är utomlands brukar jag uppsöka kyrkor, för det finns oftast så fin konst i dem.

  Visst är det festligt med de där lyktstolparna. De kommer från olika håll i världen.

  Kram/Gilla

 12. Ama de casa says:

  Det är väldigt tragiskt alltihopa. För tjejerna, föräldrarna, och speciellt för dom oskyldigt uthängda killarna. 🙁

 13. Micke says:

  Verkligen en helt sanslös historia! Bra jobbat av er detektiver! 🙂
  Frågan är om de där tjejerna ens kan skämmas… De verkar ha känslomässiga funktionshinder.
  sv:
  Verkligen spännande!!! Mer info kommer jag att släppa efter hand som projektet går vidare. 🙂

 14. Hebbe says:

  Håller med dig fullt ut,,otroligt korkat av tjejerna,,hoppas dom har förstånd till att skämmas riktigt ordentligt..Haé Kram.

 15. Deniz says:

  Jag förstår verkligen inte hur man kan hitta på en så långsökt lögn. Dom är 18 år, dom ska inte behöva ljuga så där då. Dom borde vart ärliga istället på en gång och sagt att dom blir borta så länge.

  Inte så kul för killarna att bli uthängda så heller. Skönt att sanningen kom fram till slut.

 16. Pia F says:

  Sanslöst dåligt omdömme. De borde skämmas och det ordentligt. Knappast försvarbart de dom utsatt killarna och sina föräldrar för. Här hade det också blivit första planet ner och vi ska inte tala om hur arg jag hade varit när sanningen kröp fram, för det gör den ju alltid till slut. Deras läxa borde svida rejält. Fy för sådana ungdommar.Alla gör vi tokigheter men det finns spärrar och gränser.

 17. Roggan says:

  det första jag tänker är, stackars föräldrar sedan dessa grabbar som blivit uthängda. Kram

 18. Veiken says:

  Det låter som en dålig roman. Det dom har gjort mot föräldrar och dom stackars killarna skulle banne mig vara straffbart! TVI vale för såna tjejer. 🙁

 19. Fenixmona says:

  Ja, de bör verkligen skämmas…men det behövs gott vett för att skämmas och det verkar inte dessa tjejer ha! Kramiz

 20. vuxenmamman says:

  Om min 18 åring hade betett sig så….dvs förlängt resan så hade jag fått frispel. Är man 18 så har man troligen skola att återvända till. Hade jag dessutom fått höra att kläderna var sönder och mobilenkraschad så hade jag varit där inom en halv dag- ungen skulle hem oavsett vad andra hade sagt. Inte fan hade jag väntat på att det behagade ”prinsessan” att ta sig hem. No way!!!!Myndig eller inte…..min unge hade aldrig betett sig så utan att jag lagt mig i.

  Så förbannat dumt alltså.

 21. Carola says:

  nä fy f*n vilka j*dra ungar! man undrar ju vad som snurrar i de tjejernas huvuden egentligen hur kan man överhuvudtaget göra ngt sådant mot sina föräldrar. hade min 16 åring (visserligen skulle jag aldrig skicka ner henne ensam ,men säg när hon blir 18) gjort ngt dyligt hade jag ”randat häcken” på henne när hon kom hem ….mer lr mindre iaf..husarrest i månader framåt. o hur de har mage att anklaga o dra in oskyldiga killar i det hela. nä fy 17. De är 18… hoppas lagen inte ser geom fingrarna… usch vad upprörd jag blev nu!..

 22. Rebecka says:

  Till och med min mor från Sverige fick höra det hela. Ringde ner till mig här i Alanya och bad mig hålla utkik. Skickade bilder på tjejerna och information.

  Både jag och min turkiska pojkvän tittade lite extra i unga tjejers ansikten när vi tog våran dagliga kvällspromenad.

  Att de kan hitta på något så absurt!!!!! Jag blir äcklad!!!!
  Måtte de åka hem imorgon!! Skapa sådan hysteri!! Nej, tack!! Åk hem med er!

 23. Gosh says:

  Det är mina gamla klasskompisar det….. Jeeeez

Kommentera