Där får dom!!

11 sidor läxa har Alex tills imorn och det är inte lite på varje sida. Massor av läsning och svara på frågor.

Jag tittade igenom alla sidorna lite snabbt för idag fick jag hjälpa då Hasan inte är hemma. Sista sidan var jätte lätt så den tyckte jag att den börjar vi med.

Alex som är trött ville inte alls rita 6 saker som han gör och sen skriva om det. Det var 6 rutor och han ska rita nåt i varje ruta. Han började rita en fotbollsplan och en boll sen visste han inte mer vad han kunde göra och hade ingen lust heller.

Då sa jag…rita böcker i dom andra rutorna och som bildtext skriver du läxor.

Det är ju så det ser ut. I veckorna är det läxläsning som upptar den största tiden på kvällarna. Han hinner titta på tv och leka lite men inte åka iväg på nåt några längre stunder för då blir det för sent. Han ska ju hinna äta också och ta en dusch då och då. Sen på helgerna är det också läxor och han har sin fotbollsträning. Ett och annat parkbesök eller nåt hinns också med men jag tyckte det var en bra grej att göra.

Undrar om fröken fattar hinten?! Fast det är inte henne vi ska skälla på över alla läxor. Hon tycker ju själv det är mycket men säger att hon måste ge.

This entry was posted in Alex skola. Bookmark the permalink.

13 Responses to Där får dom!!

 1. Ja man kan ju hoppas att dom tar en hint, lite annat än läxor ska man väl hinna med när man kommer hem!

 2. Hebbe says:

  God kväll..Hu så mycket läxa det var,inte undra på att Alex blir trött bara av att se den…
  Har haft lite bestyr i dag,Moa fyller år och hon ska få en lite större cykel,,men det var lättare sagt än gjort,,du är för tidigt ute sa en del,,dom är på väg in sas det oxå,,på OBS hade dom en precis som jag ville ha,demoexet,den säljer vi inte så dom,,klart ni måste göra det sa jag,,tjejen ringde och frågade,någon,,jovisst jag fick köpa den,,fick 300:- i rabatt oxå..Bra dag alltså… Haé Kramen.

 3. Monica says:

  Smart:) (och tyvärr väldigt sant, mycket annat hinns inte med efter skolan)

  • Sand mellan tårna says:

   Nä, det blir inte mycket fritid men ibland struntar vi i läxorna om jag märker att han är för trött.

   • Monica says:

    Vi ”fuskar” lite ibland när det har varit rent av omöjligt mycket läxor att göra. Hade 2 fulla a4 or med huvudräkning häromdagen, så svåra tal att inte ens jag kunde räkna ut dem, fick bli att ta till miniräknaren och bara räkna på;) Men hellre det än sitta i timmar och ha ett förtvivlat barn som bara blir ledsen och känner sig dålig som inte kan!

    • Sand mellan tårna says:

     Ja men visst är det bättre att strunta i det då. Som när Alex är för trött, då blir det inget bra. Han kan inte tänka klart och det blir bara tjafs och gnäll så då är det bättre att strunta i det.

 4. Sita says:

  Inte alls kul med så mycket läxor. Barnen måste ju få leka oxå. Det hinns ju inte med. Vad gör dom i skola då? Kram

 5. Veiken says:

  Det blir som en hel arbetsdag för Alex. Jag vet inte vilket som är bäst, den svenska eller er modell. Något mittemellan kanske skulle vara bäst… Ha det gott!

 6. Micke says:

  Ett bra sätt att protestera, tycker jag. 🙂
  sv:
  Ja, det är riktigt skönt att vara igång igen. 😀

 7. Roggan says:

  Tycker att skolan blir hårdare och hårdare här i Sverige. Ni har det kanske också så. Kram

 8. Aurora says:

  de måste ju hinna vara barn också. Kram

 9. Ama de casa says:

  Och den skolan har ni betalt 3 år till i förskott??? 😉

 10. Fina Frun says:

  Det är inte klokt vad mycket läxor de har! Visst, det blir ju säkerligen mycket intellektuella barn, men man måste ju hinna vara bara barn också med lek och lata dagar. Att de har läxa över helgen är i alla fall skandal.

Kommentera