Mina favorit blommor

Vi började dan med frukost på ett ganska nyöppnat ställe som ligger bredvid Starbucks och som heter Simit Sarayı. Därefter åkte vi ut till Alanyum där Alex skulle kolla in nån leksak som tydligen är jätte poppis nu och som alla har utom han. Nu kan inte säga det längre för nu har han också såna.

Detta fångade min blick ganska snabbt…

…en bortglömd julgran på ett café.

Psst…det är inte en dag för tidigt att plocka ner den!!

Då vi hade lite tid att slå ihjäl innan vi åkte ut till Alex träning gick vi in på Teksen (typ Claes Olsson butik) och där sålde dom mina favorit blommor som är tulpaner. Jag älskar tulpaner och i Sverige hade jag ofta tulpaner hemma så fort det var säsong. Här finns inga tulpanbuketter att köpa men jag såg i en park att dom hade planterat tulpanlökar och jag tyckte det var så fint. Blev så glad när jag fann tulpanlökar idag. Ville ha vita då jag tycker dom är finast men det fanns bara två av dom sen var resten röda och gula men två är bättre än inget så dom fick det bli.

Sen ut till Alex träning och efter det lite mat på Tadim. När jag kom hem satt jag lökarna i jorden…

Får väl se om jag lyckas hålla dom vid liv. Vet inte riktigt hur man sköter dom. Mycket/Lite vatten? Solljus/Skugga? Nån som vet?

Önskar er alla en fortsatt trevlig söndag!!

This entry was posted in Alex, Äta ute/Fika, Familjeliv. Bookmark the permalink.

18 Responses to Mina favorit blommor

 1. Carola says:

  🙂 tulpaner är mina favoriter åxå..men vet tyvärr inte hur man sköter lökarna….men googla..*L*..det är det bästa tipset jag kan ge..

 2. vivi says:

  Tulipaner er så fine! Her i Norge har de begynt å komme opp av jorden nå, men det tar nok noen uker innen de blomstrer. Pleier kjøpe en bukett tulipaner til helgen, det er så trivelig 🙂
  Ha en fin søndag!

 3. Sita says:

  Tulpaner är mina bästa blommor med så här på våren. Jag har ute i rabatten, men aldrig haft lökar inne. Kram

 4. Veiken says:

  Varför ska dom plocka ner granen? Det är snart jul igen….. 😉
  Tulpaner är så läckra, skötselråd? Tyvärr kan jag inte hjälp dig.
  Svar: Jag stryker allt utom, strumpor och kalsonger.( underkläder) Skadad från barndomen. Jag skulle behöva vara likadan i mycket men tyvärr är jag nog en slarva – enligt mina föräldrar i alla fall 😉

 5. Aurora says:

  Frasiga tulpaner är underbart. Men vi kan inte ha dem i rabatten. Rådjuren älskar tulpaner. Kram

 6. Hebbe says:

  God kväll,,kycklingfilé och bacon passar ju så jäkla bra ihop…Där lever dom upp till ””Julen varar till Påsken””.Haé Kram.

 7. Men hallå det är ju bara 9 månader kvar till JUL 😛 det är väll lika bra att låta den vara kvar ha ha ha ha
  Fint med tulpaner, har tyärr kört att många katter gillar dom (tyvärr inget skämt)
  Så håll slash i från dom så lever dom längre.
  Ha det bäst.
  Kram M

 8. Fenixmona says:

  Härligt med tulpaner! Har aldrig haft dem i kruka men en jämn vattning är nog tillräckligt. Kramiz

 9. Jenfan75 says:

  Tulpaner är fina=).

 10. Ama de casa says:

  Ingen aning om hur just dom där lavendlarna ska skötas. Dom brukar ju sköta sig själva ute i rabatten… 🙂

 11. Ja nu är det ju snart mars så lika bra att låta granen sitta kvar till nästa jul är ju trotts allt bara 8 månader tills juldekorationerna kommer fram! 😉

  Fina tulpaner, gillar också dom! Förknippar alltid tulpaner och minipåskliljor med min födelsedag! 🙂 Du får googla hur man ska ta hand om dom!

 12. Pia F says:

  Tror inte att de ska ha mängder med vatten, det är ju en lökväxt och den lever ju delvis genom löken, men lite då och då måste dom ha. Visst är vita blommor fina, gillar även när de drar motlite limegrönt. Fast inte tulpanerna! 😀

 13. Michelle says:

  Sag att de hade tulpanlökar pa Koçtaş nar jag var dar haromdagen, sa dar kan du kanske hitta sa du kan utöka din ”vita familj” 😉 Blomsterhandlaren bakom Koçtaş, Maki, har sakert ocksa! De hade paskliljor sag jag 🙂

  • Sand mellan tårna says:

   Tack för tipset 😀 Ska först se om jag klarar hålla dessa vid liv. Gör jag det blir det fler nästa år 🙂

 14. Michelle says:

  Lyckas du sa kan du beratta för mig sen hur man sköter dem 😉

Kommentera