3 år

I förra veckan skrev jag ju att vi varit på Alex skola och fått avgiften för nästa läsår. Vi fick en prislista där alla priser och dess rabatter stod.

Dan efter åkte ju Hasan till Serbien så vi visste att vi inte kommer betala förrän han är tillbaka. Tur det kanske för jag började fundera på priset vi fått och det kändes inte som det stämde med den rabatten vi skulle få. Jag tog listan och räknade ut rabatten och visst stod det fel på listan. Vi skulle fått 1000 lira till i rabatt (ca 4000 sek). *morr*…vilken tur vi inte betalade efter listan.

När Hasan kom hem skulle vi pratat med dom i måndags om detta och jag kände att jag hade ett och annat att säga till dom om detta samt att mötet dom ringde och ville boka in och sen inte var på plats när det var bestämt. Nu fick ju Alex hjärnskakning så efter sjukhuset fick Hasan åka ut själv till skolan och prata med dom.

Jo, det stod ju fel på vår lista men enligt Hasan så förklarade dom det på nåt sätt så dom fick det till att det inte var fel ändå men vi skulle ändå få 3000 lira i stället för 2000 som det blev enligt prislistan.

Hade fått veta av Joanne att dom hade fått samma pris men även ett erbjudande om att få betala för 3 år nu vilket gav en jätte rabatt. Detta erbjudandet fick vi också i måndags.

Utan rabatt skulle det bli 5000 lira mindre bara detta året och går priserna upp med 1-2000 lira per år skulle det bli minst lika mycket dom andra åren vi sparar. Även med den årliga rabatten blev det många tusen lira att spara.

Mycket pengar att hosta upp på en gång men har man som jag har, fantastiskt underbart snälla världens bästa föräldrar så löste vi det med deras bidrag.

Tack fina ni, älskar er!

Så nu har vi betalt Alex skolgång dom närmsta 3 åren.

This entry was posted in Alex skola. Bookmark the permalink.

21 Responses to 3 år

 1. Gilla says:

  Den som spar han har heter det ju. Så på nåt sätt kan man ju säga att ni både spar och har.

  Kram/Gilla

 2. Mamma says:

  Vi älskar er också! Du och Alex är det viktigaste vi har så självklart ställer vi upp när vi kan!
  Puss o Kram! Ha en underbar helg!

 3. Aurora says:

  Smålänning som jag är så är alla rabatter bra-Men jag har svårt att översätta valutan till Kronor. har inte en aning om vad en lira är värd. Kram

 4. Veiken says:

  Underbart! Både stor rabatt och världens bästa föräldrar! 😉
  Jag vet några till…. 🙂

 5. Yvonne says:

  Kärleksfulla föräldrar du har .Kram!

 6. Ama de casa says:

  Så bra att det finns generösa snälla människor när man får ett sånt bra erbjudande 🙂

 7. vuxenmamman says:

  Åh….vad dyrt. Jag hissnar när jag tänker på hur mkt ni betalar för som vi har gratis här i Sverige.
  Så bra att det löste sig!

  KRAM

 8. Sita says:

  Konstiga regler dom har där nere. Ha det gott. Kram

 9. Så bra att ni fått sån bra rabatt!! 🙂

 10. Åh vad bra att kunna få lite hjälp!

 11. Roggan says:

  Så bra att du kollar upp det. Många struntar i allt och bara skriver på. Kram

 12. eva says:

  Tur att du har underbara föräldrar som kan hjälpa er för den kommunala skolan verkar ju hemsk.
  Man vill ju kunna ge sina barn det som är bäst:) Trevlig helg

  • Sand mellan tårna says:

   Ja utan dom hade vi inte klarat betala för 3 år i ett svep, då hade vi fått ta 1 år bara.
   Ja de kommunala skolorna ger jag inte mycket för. Hör det ena historian värre än den andra om dom så vi är otroligt tacksamma och glada att vi kan sätta honom i privat skola.
   Trevlig helg till dig med!

 13. Hebbe says:

  Mors..Skönt att dina föräldrar hjälper till,,rena vinsten att betala för 3 år i stället för 1,,bara att gratulera er alla…Här är solen på G,så det blir nog en fin dag,,jag ska åka hem nu på Fm.. Haé Kram.

 14. annica says:

  Din son går i en privatskola eller hur? Vad kostar det att ha sitt barn på dagis där i Alanya då?
  Jobbar du också eller är du hemmafru? Såg att dom har billiga flyg från stockholm till Antalya 16 mars 8 dagar 1249: kronor men vädret i Ankara vill inte bli stabilt för då tar vi bara bussen dit vi ska så blir det billigt för oss. Hoppas på bättre väder nästa vecka.

  • Sand mellan tårna says:

   Ja Alex går i privatskola. Dagis vet jag inte vad det kostar nu riktigt. Många år sedan Alex gick på dagis. Då när han gick betalade vi 400-450 lira i månaden om jag minns rätt. Det var för 3 heldagar i veckan. Det dagiset han gick på är ett av dom dyraste men också ett av dom allra bästa. Det finns andra som är billigare men vet inte alls vad dom kostar.
   Jag är hemmafru och jobbar 24/7, alltid tillgänglig 😉
   Det var bra pris du hittat där. Håller tummarna för bättre väder nästa vecka. Nu är det ju fint väder här men ingen värme direkt.

 15. Fina Frun says:

  Vad skönt att kunde pusta ut i tre år nu då!

Kommentera