Hjärnskakning

Kl 15 ringer Alex fröken mig och säger att han kräkts två gånger. Jaha, magsjukan tänkte jag. Vi åker ut till skolan direkt för att hämta honom och när vi kommer dit och Alex kommer till oss med sköterskan som han fått gå till för att vila i väntan på oss berättar hon att Alex berättat för henne att på långrasten (lunchrasten) hade han ramlat och slagit i huvudet i en bänk. Senare började han kräkas så min första tanke var hjärnskakning.

Ingen vuxen hade sett när han ramlade och Alex talade själv inte om det för någon trots att det gjorde jätte ont sa han, så ont att han började gråta men han sa inget till nån. Så vi visste ju inte vad som hänt riktigt och valde att åka till sjukhuset med honom och fick träffa världens sömnigaste och tråkigaste läkare. Att han var det spelar ingen roll, han gjorde en undersökning på Alex och var väldigt grundlig samt en hjärnröntgen.

Han kunde inte se något på bilderna men för att vara säker ringde han en annan läkare på en annan avdelning som också kunde se bilderna på sin dator och så konfererade dom lite och kom fram till att allt ser bra ut. Skönt att höra!

Fick order om att inte ge honom någon tung mat utan mer lättflytande så som yoghurt, soppa mm samt att väcka honom ett par tre gånger under natten. Inga problem, jag kommer inte sova en blund, jag kommer sitta som en vakande hög över min son.

Skulle han börja kräkas mycket ska vi åka in direkt men han har inte kräkts efter vi hämtade honom på skolan. När vi hämtade honom gjorde han två stora högar på entré golvet sen var nog magen tom och inget mer har kommit.

Ingen skola imorn utan det är vila som gäller sen får vi se hur han mår på onsdag. Hasan är på väg ut till skolan nu med lapp från läkaren så Alex inte får frånvaro fast han är frånvarande.

Så nu har vi varit med om hjärnskakning också…

This entry was posted in Alex, Inte alltid roligt. Bookmark the permalink.

21 Responses to Hjärnskakning

 1. Karin says:

  Vet inte om läkaren sa det men man ska undvika tv-tittande första dygnet också. Är ju annars en populär vara-hemma-syssla… Krya på alex!

  • Sand mellan tårna says:

   Det tror jag inte han sa något om men just nu är inte tv aktuellt. Alex ligger så nöjd i soffan utan tv. Värre blir det väl imorn. Tack för upplysningen Karin. Hoppas allt är bra med dig.

 2. Usch då hoppas han kryar på sig!! Kan tänka mig att det måste gjort ont att slå i huvudet i en bänk….!

 3. Usch, sånt där är jobbigt. Jag fick hjärnskakning 2010 i början av säsongen efter att ha fått en kläddocka från butiken i huvudet, vid tinningen. Men tröttheten och kräkningarna startade inte förens dagen efter och då blev jag inlagd tillslut med dropp på sjukhus.
  Med en sjuksyster som väckte mig på natten hela tiden vilket var jobbigt…
  Hoppas att Alex kryar på sig snart!

  Kramar Louise

 4. Veiken says:

  MEN vad är det som händer? Jag kommer direkt från Fenixmona som har en himla otur och kommer hit och ser att Alex har fått hjärnskakning! Oj, så tråkigt. Hoppas han är frisk i morgon! Krama om den hjärnskakade! 🙂

 5. Catarina says:

  Stackars Alex – hoppas han kryar på sig snart!
  Det var väl senast igår vi pratade om att han aldrig är sjuk, men råkar ut för diverse ”skador/olyckor” då och då… ja, ja, det är lätt hänt när man leker och busar och flänger runt för att göra av med sin energi.
  Ge honom en stor kram och önska god bättring. (och en kram till mamma-hjärtat också, du behöver nog inte oroa dig alltför mycket..)

  • Sand mellan tårna says:

   Haha ja det var ju det att vi pratade om det i helgen och så händer en sak igen. Pratade med mamma nu och hon sa att olyckan är liksom runt honom och surrar för det är ju inte det att Alex är oförsiktig. Aktiv visst men inte oförsiktig eller våldslös på nåt sätt i sina lekar. Det bara händer liksom 😉
   Kram!

 6. Sita says:

  Stackars killen. Hoppas han blir bättre, men behöver nog vara hemma hela veckan o vila. Kram

 7. Pia F says:

  Ge killen en kram och hoppas att han snabbt kryar på sig.

 8. Jennifer says:

  Hoppas att allt blir bättre och att han inte kräks nått mer.

 9. Anna says:

  Usch stackars liten!!! Hoppas han kryar på sig fort!!!
  Inte bara jobbigt att bli väckt varannan timme, jobbigt att göra det med!

  Josefin min yngsta, hade det med vid 2 tillfällen och man måste ju se till att de verkligen är vakna. De får ju inte ha någon djupsömn!! Ha en bra natt och ta hand om er!!!

  Kramar till er båda!!

  • Sand mellan tårna says:

   Tack!
   Jag kommer inte kunna sova en blund, kanske slumra men Hasan som kan ligga och titta på tv till 3-4 tiden kommer hålla koll också. Vi parkerar oss i vardagsrummet på sofforna hela familjen 🙂
   Alex mår helt ok nu. Sitter och målar och har fått lite i magen. Mår inte illa och har inte ont i huvudet så han repar sig nog snabbt.
   Kram!

 10. Hebbe says:

  Aj då,hoppas Alex kryar på sig fort nog…Jag har haft en kulig dag fick nys om att en barndomskamrat som jag inte sett eller pratat med på 50 år,,bor bara 4 mil härifrån,,så jag åkte dit,,snacka om att bli snopen,,Han alltså,,men så mycket vi hade att prata om,herre min je..Haé Kram.

 11. Roggan says:

  Inget vidare att få höra. Men Alex fixar det. Kram

 12. Lena says:

  Lika roligt det är med barn lika otroligt oroligt kan det bli…….Ser ut att ha gått bra men jag förstår att du sitter uppe och vakar över sonen ! Hoppas det blir lugnare dagar ett tag framöver hälsar Lena

  • Sand mellan tårna says:

   Ja att ha barn är underbart men med det kommer även en ständig oro. Man är ju alltid orolig för sitt barn och Alex är ju en liten olycksfågel som råkar ut för både det ena och det andra.
   Stackarn har fått så kass sömn inatt för att vi väckt honom flera gånger. Nu sover han gott.
   Ha det bra!

 13. Fenixmona says:

  Å´lilla gubben! Ändå tur att det tydligen gick bra! Min äldste son fick en rejäl hjärnskakning när han var barn. Han o kompisarna roade sig med att hissa upp varann i masten på en båt. När Johnny hängde där uppe i fötterna så blev den som höll kissnödig…killen sprang iväg för att kissa och Jonny stod på huvudet ner i däcket! Kramiz!!

 14. vuxenmamman says:

  Vilket elände….tur att det gick bra ändå.

  KRAM

 15. Ama de casa says:

  Men stackarn… Hoppas han mår mycket bättre idag då!

 16. Fina Frun says:

  Åh stackars liten då! Undrar hur länge han orkar vila… 😉

Kommentera