Hund eller Anka…

…det är frågan?!

Igår kväll pratade jag och Alex med Hasan på skype. Han berättade att han efter mässan varit på ett shoppingcenter och skulle äta nåt. Såg nåt Kina fastfood ställe och bestämde sig för det.

Han pekade på nåt och frågade vad det va.

-Dåk fick han till svar.

Kinerser kan ju ha lite roliga uttal på engelska (ja dom har ju lite roliga och svårbegripliga uttal överhuvud taget)  och en tjeck-kines kanske ännu värre, vad vet jag. Han sa ursäkta, vad är det sa du?

-Dåk

Hm? Hasan funderade och kom fram till att det nog var duck dom försökte säga och bestämde sig för att ta det. Han åt och funderade och skräckslaget slog det honom att det kanske var dog dom sa.

Dåk kan ju vara ett taskigt uttal på både dog och duck. Så han vet inte vad det var han åt.

Vi skrattade alla tre så tårarna sprutade av att bara tänka tanken att det kanske var hund han ätit.

Aja, det han inte vet har han inte ont av.

God morgon från ett soligt Alanya. 7,8 grader.

This entry was posted in Tokigt, Roligt & Knäppt. Bookmark the permalink.

11 Responses to Hund eller Anka…

 1. Sita says:

  God morgon. Ja spekulera i vad det var. Hitta någon annan kines som kan förklara. Hoppas det var gott iaf. Här är det -5 idag. Kram

 2. Hebbe says:

  Mors,,Ja du man ska kanske inte alltid fråga vad man äter,,eller så inte chansa utan ta det man känner till,,Ha en skön lördag..Kramen.

 3. annica says:

  Hejsan!
  det var länge sedan jag komenterade din blogg, men det där var lite äckligt tänk om det var hund han åt? hur har ni det , bara bra hoppas jag? Lite varmare än i Stockholm igår hade vi -15 på morgonen idag -5 man blir tokig på denna temperaturen som skjiljer sig från morgon till morgon, och inte har vi varmt inomhus heller bara runt 18 grader och vi bor på bottenplan med uteplats så för oss blir det värre. varje gång posten kommit så måste vi tänka på att stänga brevinkastet ordentligt annars drar det därifrån. Nej nu får det räcka med vinter för denna gång.
  hoppas ni har det bättre, såg att man kunde åka 2 veckor den 6/3 med ving flygstol för 1599:-
  det var billigt, vi brukar åka så sedan fortsätter vi med buss fram till Ankara. hoppas det kan bli så att vi åker beror helt på vädret därnere, men vi har saker att ta hand om som vi ej kunnat gjort på grund av detta snökaaos. men det blir bättre snart.
  /ANNICA.

  • Sand mellan tårna says:

   Hej Hej!
   Haha ja inte verkar det gott med hund men även om dom äter hund i Kina så tror jag inte det är tillåtet för dom att servera det på restauranger utomlands. Lite roligt var det i alla fall.
   Ja fy, vintern verkar slagit sitt grepp om Sverige. Vi har ju varmare och ligger på plus men vissa mornar har det inte varit mer än 4 grader och det är kallt för att vara här, särskilt med helt oisolerade hus. Då är era 18 grader som en dröm 🙂 Sen regnet som öst ner här flera dar i rad gör att man lätt kan hålla sig för skratt men nu verkar solen vara här för att stanna över helgen i alla fall.
   Hoppas ni får ordning på allt som snön ställt till med så ni kanske kan ta en resa framöver fast Ankara…där är det snö och kallt också vad jag sett på nyheterna.
   Ha en bra dag! 🙂

 4. Yvonne says:

  Godmorgon! Man boede kanske inte fråga vad man äter,för sen grubblar man Vad var det jag åt egentligen? Ja det var liv i luckan igår Kul hade vi… Morgonkram!

 5. Ama de casa says:

  Hahaha! Fast jag är nästan övertygad om att det inte var hund. Men bara nästan 😉

 6. Lena says:

  Ryser vid tanken på att äta hund…….Men som sagt det man inte vet…….Ha det gott i solen ! Vi fortsätter med vinter ! /Lena

 7. Micke says:

  Hahahaha
  Dok and Lice kanske? 🙂
  sv:
  Ja, Thin Lizzy var ett bra band! 🙂
  Gött att jag fick dig att skratta en fredagskväll, vi behöver alla skratta oftare.
  Ha en riktgt bra lördag och fortsatt helg! 🙂

 8. Yikes!! Kanske bättre att inte veta vad han åt!? 😛

 9. Gilla says:

  Jag tror inte att det var hund han åt. För det kan väl inte vara tillåtet mer än i Kina? Anka däremot är jättegott.

  Sv: Nej jag känner mig fortfarande inget vidare. Vi har till och med sagt nej att ta han om Baloo i kväll. Det är ju jag som brukar gå ut med honom två gånger på kvällen för att slippa gå ut med honom på morgonen sen. Han brukar ju ligga kvar på lördagkvällarna, fö Matte blir så sen då.

  Tack för din medömkan i alla fall. Jag hoppas att ni slipper förkylningar i alla fall.

  Kram/Gilla

Kommentera