Utan vokaler

Trots att Alex sov 3 timmar efter fotbollsträningen var han riktigt trött hela kvällen. Jag också så det blev tidigt i säng för oss båda.

Han ville inte höra Harry Potter utan sova direkt sa han men  lite småprat innan är ju mysigt. Vet inte hur vi kom in på vokaler men jag sa att alla ord har vokaler annars blir orden jätte konstiga och svåra att säga.

Han ville att vi skulle prova säga ord utan vokaler. Något vi gjorde och det slutade med att vi skrattade så vi fick kramp i magen och tårarna rann. Det är inte lätt och det låter väldigt roligt. Prova själva får ni se! Ni kan ju läsa detta inlägget och ta bort alla vokaler…

Efter detta somnade vi gott båda två.

Från ett Alanya som just nu har klarblå himmel och strålande sol. 10,3 grader. Ett bra väder att vara fotbollsmorsa i.

This entry was posted in Tokigt, Roligt & Knäppt, Väder. Bookmark the permalink.

10 Responses to Utan vokaler

 1. Sita says:

  God morgon. Ja dom orden är svåra att uttala. Ha det skönt i solen. Här har vi kallt -19.5 i morse. Nu -19. Kram

 2. Stattinskan says:

  Jag förstår inte varför Gösta tittar så konstigt på mig och helt plötsligt bet mig i foten. Kan kanske ha att göra med att jag sitter i soffan och pratar ett märkligt språk utan vokaler ;-D
  Gomorron

 3. Hebbe says:

  Mors,,ja du utan vokaler kommer inga kloka ord…här blir det nog en kall men fin dag,solen tänker kika fram,,just nu -16,9 kalla..Haé Kram.

 4. Yvonne says:

  Godmorgon! Man måste ha konsonanter också …Ja tösabiten (Cassandra) är duktig med kameran. Mor var mycket senil de sista åren så det var skönt för henne att få somna in… Ha en bra dag ! Morgonkram!

 5. Aurora says:

  Jotack, Språket blir inte levande utan lite vokaler. Förstår inte hur jag ska uttala en del patientnamn med 5-6 konsonanter på rad. Kram

 6. vuxenmamman says:

  Då skiljer det ca 25 grader hemma hos dig och mig….sol har vi trots det men kylan biter sig fast i märg och ben. I Sverige är det ingen bra dag att vara fotbollsmorsa i. Tur att jag passerat det stadiet.

  KRAM

 7. Ama de casa says:

  Vokaler är jättebra att ha. Just nu saknar jag såna i ett WF-spel…

  Här hade vi bara 1 grad ”varmt” i morse… Huvva!
  🙂

 8. Gilla says:

  Jag försökte också tala utan vokalerna. Det gick så där, som man brukar säga. 🙂

  Sv: Inotyl har jag inte hört talas om, men det är ju inte så ofta man behöver sådant i min ålder. Den uttorkande vätskan var i alla fall bra, så nu är såret torrt och fint. Jag går med såret bart, så det kan torka av sig själv också. Så har jag gott läkkött också som väl är.

  Ha nu en trevlig helg och må bra alla tre.

  Kram/Gilla

 9. carina says:

  Här har vi -23 grader i dag! Men jag och vovs har ändå gått våran härliga promenad efter skoterleden 🙂
  Kramen♥

 10. Hahaha ja det blir inte helt lätt att ta bort alla vokaler, du får lära Alex sjörövarspåket med dubbet så många vokaler istället 😀

Kommentera