Busigt att vara lite olydig

21.45 kommer Hasan hem med dom små herrarna. Jag ser hur trötta dom är tänker, va skönt nu kommer dom somna gott.

Dom hoppade villigt i pyjamasarna och borstade tänderna. Alex hade berättat för mig att dom skulle läsa i sina ”Safterik” (Wimpy Kids böcker) och titta lite på tv.

När jag tidigare hade bäddat i ordning till dom hittade jag godis gömt under täcket i Alex säng. Det tog jag bort och det sa jag till dom.

Dom hoppar upp i sängarna…

…inte alls särskilt trötta längre. Jag satte på tv´n åt dom och stoppade om dom. Kramade och pussade dom god natt och såg till att dom hade det bra.

Dom fnissar och viskar och jag förstår att dom gömt mer godis nånstans men jag sa inget utan låtsades som ingenting.

När jag gått ut och stängt dörren visste jag att jag behöver inte vänta många sekunder innan jag sliter upp den igen. 7 åringar kan vara smarta men det är ganska lätt att veta hur dom tänker ibland så ett andetag senare öppnar jag dörren ganska hastigt och jag får två ”ahhhhhh” och gapskratt från två killar med långa hakor och stora ögon.

Jag visste det, en stängd dörr, ett andetag senare, dörren öppnas och där var det gömda godiset framtaget.

Jag kunde ju själv inte hålla mig för skratt men går fram till Samet och säger åt honom att ge mig godiset. Han gör det men först efter att ha tagit lite först och stoppat i munnen. Alex tog inget. Jaja tänkte jag, det är Samets tänder och kanske får han äta snask efter tandborstningen hemma. Om det finns nån tandborstning som rutin, det är inte säkert alls. Han har fått en tandborste av oss då han inte haft någon egen med sig, varken sist eller nu.

Jag går ut igen och jag hör hur dom fnissar och viskar. Jag går in och lägger mig och läser. Hör dörren till Alex rum öppnas, fniss och tassande steg. Jag smyger ut och in i köket och möts av ett ”ahhhhh” och gapskratt från två killar med långa hakor och stora ögon. Påkomna igen, nu denna gången med att försöka länsa snasklådan och smussla in på rummet.

Jag skickade in dom på rummet igen. Vet ju hur spännande det är och hur roligt det kan vara att va lite olydigt men jag ville inte låta dom komma undan och få tag i det där snasket. Dom hade snaskat hela dan och jag tyckte det räckte och jag vet att dom inte var så sugna egentligen. Det var mer spänningen och känslan av att få vara lite busiga och olydiga så dom fick ingen utskällning och blev inte tagna i öronen. Kunde ju själv inte låta bli att skratta.

Dom lägger sig igen och jag går in och lägger mig och läser. Efter 30 min hör jag, ”mamma mamma”. Jag går in, då är dom hungriga säger dom. Då hade dom innan Alanyum ätit pannkakor sen åt dom på Alanyum också men gör man åt mycket energi så…

Jag ger dom cornflakes och mjölk och när dom ätit klart säger Alex till Samet…

– Kom så går vi och borstar tänderna

Huh? Men det har vi ju gjort svarar Samet

– Ahhh men vi har ju ätit nu jöööö

Så det är med tandborstning är nog ingen riktigt rutin hemma hos Samet. Just barn och tandborstning eller rättare sagt avsaknaden av den här är en skrämmande syn.

In i sängarna igen och klockan var väl närmre halv ett innan dom somnade.

7.30 hör jag dom gå in på varsin toa. Inte lågt mellan toaletterna men med stängda dörrar måste man halvskrika för att kunna prata med varandra under tiden man kissar. Så där var jag vaken också…(och har fått ihop jobbigt långt inlägg).

God morgon!

This entry was posted in Sagt av Alex, Strandliv/Poolbad/Lek & Bus, Svenskträffar/Vänner, Tokigt, Roligt & Knäppt. Bookmark the permalink.

12 Responses to Busigt att vara lite olydig

 1. Hebbe says:

  Mors,,Ha ha,vilka små gangsters du hade där,jag gissar att dom hade skitkul med sitt smygande..Ja jag byter gärna grader med dig,,Jag ska åka hem senare på fm,,ska vänta tills att NetonNet öppnar,,behöver lite småprylar..Haé Kram.

 2. Mamma says:

  God Morgon!
  Vilka busungar! Och vad trötta dom ska vara ikväll efter så lite sömn…… Och du också 🙂
  Hoppas ni får en härlig fredag!
  Puss o Kram från ett Göteborg som hade -12 på morgonen.
  PS T-shirten till Alex kom igår – jättehäftig!

  • Sand mellan tårna says:

   God morgon mamma!
   Ja, för min del krävs det mycket kaffe.
   Alex lär somna, säkert redan en stund på em då dom har fotbollsträning idag och det tar på krafterna. Men men, så roligt dom haft (har).
   Fy 17 så kallt…nu har vintern kommit med besked. +10,3 här när jag steg upp. Molnigt och kanske kommer regn.
   Kul att t-shirten kommit 🙂
   Puss och Kram och ha en bra helg!
   Älskar dig!!

 3. vuxenmamman says:

  Det kan bli för mkt av det goda också. Jag förstår att det är dubbla känslor inom dig.
  Både glädje av hur roligt dom har men också tröttheten av att ta hand om två som triggar varandra i en spiral.
  Men sammanfattningsvis så är det ändå detta som ger Alex fina minnen av sin barndom framöver.

  KRAM

 4. Ama de casa says:

  Busfrön 🙂

  Här i Spanien är det också dåligt med barnens tänder. Dom äter mycket sötsaker och det där med tandborstning är inte så noga… Det är synd om dom när dom kommer till tandläkaren sen. Det är ju inte barnens fel att det blivit så.

 5. Gilla says:

  Du har tydligen fått ditt hem kapat till ett barnpensionat. ;-D Sickna busungar!

  Sv: Jag har lite problem just nu med blogspot och kan inte svara ordentligt.

  Kram/Gilla

 6. Yvonne says:

  Härliga busungar…Tandborstning är viktigt!! Det är svårt att förlora sin mor ,även om man vet att hon var 90år .Kram!

 7. Gilla says:

  Nu har jag stängt av IE och kommit in på min blogg igen.

  Sv: Ja batteridödande är mycket likt bakteriedödande eller hur?

  Har du fått ditt kaffe än? Det hoppas jag.

  Kram/Gilla

 8. vilka busar men klart det är roligt att busa lite 🙂
  Här är inte tandborstning riktigt heller som i Sverige och det ser man ju på alla gamla tandlösa greker. Mycket tror jag har med att göra att dom inte har fri tandvård som vi har i Sverige för barn och här går man ju sällan till tandläkaren. Inte som vi har årliga kontroller. Här borstar man väl mer tänderna när man kommer på de och det ser ju man på deras gula äckliga tänder, även fast dom inte är rökare.

 9. Fina Frun says:

  hahaha spännande att se om man kan överlista mamma 😉

 10. Sita says:

  Oj vilka nattfåglar. Kram

 11. Söta gulliga busungar =)
  Dom måste ha haft riktigt roligt när du kom på deras bus. spänning med att göra lite förbjudet =)
  Ha det så bra.
  Kram M

Kommentera