Lugn och ro

Alex och Samet har varit högt och lågt här hemma idag. Mina öron skaver och huvudet snurrar men det är smällar jag gärna tar när jag ser hur roligt dom har.

Ett tag när dom var på hans rum och lekte var det väldigt tyst, väldigt tyst väldigt länge. När det blir så där tyst känner man lugnet lägga sig och man njuter för en sekund sen slår en tanken att sån där tystnad brukar betyda att nåt är på gång. Jag började fundera på om jag kanske skulle få se Alex väggar i en annan färg om jag gick in. Just då njöt jag mer av lugnet än att oroa mig för lite färgbyte så jag lutade mig tillbaka och valde att blunda för verkligheten.

När jag väl vågade mig in eller rättare sagt dom kom ut till mig och var hungriga. Kikar in på Alex rum och det gav mig ingen större chock. Leksaker överallt men väggarna hade samma färg och dom stod fortfarande kvar.

Jag gjorde pannkakor och det gick hem…

Samets första fick jag dock slänga då han själv tyckte att han tagit lite 2dl socker för mycket. Resten åt han utan något på.

När energin var påfylld var det fullt ös igen. Hasan kom hem för en stund sedan och jag vet inte men han kanske tyckte jag såg lite trött ut för han frågade direkt om han skulle ta dom till Playland på Alanyum nån timme.

Ja tack sa jag och skyndade på barnen att ta på skorna. Inte för att dom behövde skyndas på direkt men…

Så nu är det jag som slänger mig i soffan och hoppas få tillbaka två trötta barn som kommer lägga sig villigt.

This entry was posted in Strandliv/Poolbad/Lek & Bus, Svenskträffar/Vänner. Bookmark the permalink.

6 Responses to Lugn och ro

 1. Lite väl mycket socker på en pannkaka =))
  Nå ja dom verkar ha det kul i alla fall. Tur att Hassan tog pojkarna så att du fick vila en stund.
  Ha det bäst.
  Kram M

 2. vuxenmamman says:

  Pust……vilket maraton!

 3. Jennifer says:

  Så kul att läsa om dom små kompisarna. Föreställer mig hur Benyamin kommer att bli och hur många vänner han kommer att dra hem för övernattningar. Vårt hem var rena fritidsgården både jag & min bror släpade hem hela skolan och min mamma (underbara mamma) gjorde saft, bullar, mat….gamla vänner nämner än idag den goa tiden hemma hos mig. Tänker då på Alex kompisar, dom kommer minnas dig – hon som gjorde pannkakor till oss =)

 4. Sita says:

  Hoppas dom sover länge i morgon. Kram

 5. Roggan says:

  Nu blev jag sugen på pannkakor. Men visst om det blir tyst i barnens rum undrar man. Kram

 6. Ama de casa says:

  Gott med pannkisar! Men det där med sockret… Vi är ju uppfostrade på ett annat vis.
  🙂

Kommentera