Inte riktigt sant

Övernattningsgästen är här igen…

Världsrekord i att snabbast göra Alex rum till en krigszon. Här ser man fortfarande golvet, värre är det nu.

Redan kl 11 var Samet redo att komma hit. Jag hade väl mer i min planering tänkt eftermiddag då han ska sova över men både han och Alex hade varit uppe i ottan och sett fram emot detta så det var lika bra att hämta honom så dom fick börja leka. Fullt ös och dom har så roligt.

Magarna kurrade på dom så jag skulle laga middag. När Hasan frågade Samets pappa sist om hur han är med mat hade Samet själv sagt att han äter allt. Bra tänkte jag och bestämde mig för att göra en kycklinggryta och ris. Gjorde en ganska snäll variant med inte så hemskt mycket nyttiga grönsaker utan tog det som jag vet barn brukar tycka är ok så jag hade bara lök, röd och grön paprika (lök & paprika används flitigt i mat här i Turkiet), morötter och vattenkastanj. Brukar ha bra mycket mer grönsaker än så och är det något Alex inte gillar brukar han få pilla bort men denna tänkte jag är ok.

Lite fel dock…Han som äter allt ville först bara ha ris men jag fick honom att smaka kycklinggrytan men först efter att jag lovat pilla bort löken (som man knappt såg), paprikan både den röda och gröna och morötterna. Vattenkastanj smakade han på och spottade ut i servetten. Kvar var endast kyckling i den gräddiga såsen och det slank det ner desto mer av så han gick inte hungrig från bordet. Så inte riktigt sant att han äter allt.

Alex däremot slukade rubbet. Han är inte så knösslig med mat och äter gärna grönsaker. Ikväll får dom pannkakor, det måste väl Samet gilla…

This entry was posted in Strandliv/Poolbad/Lek & Bus, Svenskträffar/Vänner. Bookmark the permalink.

8 Responses to Inte riktigt sant

 1. Aurora says:

  Mina barn äter också allt. Och det är riktigt sant. Kram

 2. carina says:

  Här är barnen lite si och så när det gäller maten. Men jag brukar alltid bara göra en rätt, så dom får äta det som serveras. Annars kan man få stå och göra flera rätter och vem vill det??
  Ha en fin kväll!
  Kramen♥

 3. Gilla says:

  Vilka härliga kompisar! Synd bara att inte maten smakade.

  Sv: Om jag ska tvätta sängkläder blir det alltid i tvättstugan, för det hade nog sett roligt ut om jag hade hängt dem ute på gatan. Vi har ett rejält torkrum med fläkt, men nog doftar det gott att hänga det ute.

  Ja du. Nu har vi Baloo här igen och han ska stanna över natten, så Matte kan gå ut med sina vänner och festa lite. En hund är ju som en bebis, kan inte vara ensam hu rlänge som helst.

  Kram/Gilla

 4. Sita says:

  Nu är det riktig vinter här. 13- grader. Hoppas det blir mildare snart o sol. Idag har det plockat o snöat nästan hela dagen. Kram

 5. Å det lät ju jättegott, kan ju få skicka hit en matlåda med de 🙂 Recept på en ”riktiga” kyckling grytan får du gärna lägga upp om du vill dela med dig 🙂 Lät precis som nåt i min smak!

 6. Micke says:

  Hahaha
  Det där med ”allt” är ganska relativt… 🙂
  sv:
  Ja, nu är väntan extra spänd. Bara 2 dagar kvar!!! :-O

  Kul med kompisskapet på FB. 🙂

 7. Hebbe says:

  Hej du,,tänk att barn har så svårt att äta grönsaker,inte alla men de flesta,,mina 2 småknattar har nyss börjat med lite grönsaker,morot går bra gröna ärtor,njaa,inte gärna..Jag kom ner till Vreta staxt efter kl 17..så nu Snoozar vi..Haé Kram.

 8. Ama de casa says:

  Att ”äta allt” beror väl på vad man är van vid…
  Jag minns första gången som min kompis Sanna skulle sova över hos mig i sommarstugan över en helg. Vi var väl en 7-8 år och hon var nyinflyttad till Skellefteå.
  När mamma serverade maten så sa Sanna:
  – Jag äter bara mammas mat och restaurangmat.
  (Haha! Hur hade hon tänkt överleva helgen?)
  Min mamma som var en klok kvinna sa:
  – Jag lagar bara restaurangmat.
  Och då gick det bra 😀

Kommentera